Zdravím dámy a matky,
Mám tu dotaz na zkušenosti zkušenějších 😊
Jsem maminka 2 kluků, mladší má nyní 6 měsíců a jdu se poradit ohledně jeho spaní.
Malý měl 1.12. ukončený 6. měsíc, je od 4M na UM a díky staršímu bráchovi bojujeme zase s rýmou, asi už potřetí od jeho narození- to jen pro kontext.
A teď "problém ". Přijde mi a ve srovnání s mým starším to tak i je, že malý hodně spinká. Standardně máme stále 4 denni spánky, dneska dokonce 5, teď mi vytuhl v nositku venku po hodině bdění. 3 spánky jsem zažila 2x.
Vstává kolem pul 7 a v 8 už usíná, spí cca hodinu, max 90 min. Bdělé okno si drží hodinu a půl a pak je zase grogy. Takže dneska například usnul v 8 hod , 10.30, 13.30 a pak v 16 hod. Večer jde spát kolem 19 hod, cca po 2 hodinách vzhůru. V noci se budí co 2-3 hod na pití ale okamžitě hned usne... Neni to žádná rapidni změna co teď přišla, jen mi spí poslední 2 měsíce v podstatě beze změny.
Měl to tak někdo? K doktorce jdeme na prohlídku ve čtvrtek tak se optám. Jediné co mě napadá je málo železa, ale jinak je přes den akční už leze, sedí, snaží si stoupnout...
Mimojiné jsem pracující matka a to věčné uspávání je dost iritujicí, jelikož usne jen v drncajícím kočárku. Všude čtu jak jim děti v půlroce spí 2x max 3x, můj starší už měl taky jen 2 spánky tak jsem nějaká zmatená 😃
Díky všem co dočetly a mají nějakou radu nebo zkušenost. 😊
@misha31 tak to moc ráda slyším, že to je v pořádku a normální 😃 jako náročné to je, o tom žádná, ale zase miminka to budou jen chvíli, tak si i tohle snažím užít. Ono je zase fajn, že díky němu mám pravidelný pohyb 🤣
Každopádně jsem se spíš bála, jeslti to neni známka nedostatku něčeho, kvůli čemu je unavený a nemá energii ❤️ tak už jen doufám, že se ty noci zlepší. Zlaté kojení, to jsem jen vytahla prso, takhle chystat v noci lahve za jeho řevu je horší 🙄
Ja mam 6 měsíční dceru a taky to mame podobně, vstává v 5, takze první spánek kolem 7, pak v 10, v 1 a ve 4 (je to vždy plus minus), občas tam skočí ještě jeden mezitím pokud se špatně probudí😂jinak mame bděla okna tak cca 1,5hod-2hod
Mam 10 ti mesicniho a nyni ma 2-3 spanky pres den. Do cca 7-8 mesicu mel 4 spanky a taky se budil v noci po 3 hodinach. Nyni se budi uz jen jednou za noc - mliko a zase spi dal. Neboj, ono to prejde. Taky pracuji z domu a mam dalsi dceru...ale my zensky dame vsechno 🍀