Ahojky, zničehonic si syn 8 měsíců prodloužil denní bdění mezi šlofíky a nechce se mu usnout. Spí celou noc.
Ráno dostane první UM cca v 8:20 a pak jde spát až kolem 11h, někdy si dá jen 30 min někdy i 1h.
Ale potom chce spát třeba až po 4 hodinách, ale taky to není jen tak.
Pak večer je unavený, padá mu hlava a tře si oči a když ho dám do postýlky ožije a lomcuje s postýlkou.
Měly jste to taky tak?
Nedávno přešel ze 3 denních na 2 spánky
@nelly_strokova to máš pravdu, to by odpovídalo. Máte to tedy zhruba stejně. Když má 4 hoďky vzhůru tak uspávání je samý řev a kňourání. Ale když je to dříve tak usne lépe. Ale problém je pak v tom, že když má odpolední spánek a vzbudí se cca v 15-16 h tak na večerku už je pak prostě přetažený 🙈
Chápu. Dcera naštěstí usne večer v pohodě, i když je přetažená, takže chodí vždy cca ve 20 hodin spát. Někdy spí do 16, někdy do 17, dneska ale třeba měla jen jeden spánek odpoledne, protože ráno vstávala po osmé, před obědem usnout nechtěla, takže šla hned po obědě a spala do dvou. Tak jsem do večera zvědavá. 🤯😂
Jestli už je tak unavený, že mu padá hlava a mne si oči, tak už může být přetažený a některé děti pak nedokáží lehce usnout. Dceři je 9 měsíců a poslední dny taky vstává ráno kolem 8, pak jde spát před jedenáctou a spí do oběda. Další spánek po třetí hodinek kolem půl čtvrté nejpozději. Když jsem ji nechávala vzhůru cca 4 hodiny, tak trvalo uspávání třeba půl hodiny. Teď když má tak 3-3,5 hodiny, tak usne téměř hned. Ona taky nevypadal úplně unaveně, ale položím ji s spí. Po těch čtyřech už unavená byla a usínala dlouho.