Denní režim ročního dítěte. Je to takle ok?

janahorejsi
19. pro 2024

Zdravím maminky.
Jdu sem pro názor i vaše zkušenosti.
Mam ted čerstvě roční holčičku, která mi vstává poměrně pozdě - mezi půl devátou až devátou. Výjimečně se stane, že se vzbudí už před 8. Tím pádem ale nezvládáme dopoledni spaní.
Tak jsem teď zkusila jí dávat asi 4 dny spát jen jednou po obědě. Spí 2 - 2,5 hodiny a pak večer chodí spát v 8.
Myslíte, že je to takhle ok? Má někdo podobného spáče doma?
A jak to děláte vy?
Děkuji za odpovědi! 🍀

1pomnenka
19. pro 2024

V pohodě, že spí přes den jen 1x. Nevidím v tom problém. Mně tedy nevadilo, když kluci vstávali v 6. Ale já jsem ranní ptáče.

kristyn86
19. pro 2024

Dopoledni spanek neni urcite potreba,obe moje deti kolem roku zacaly spat pouze po obede. A to vstavaly cca v 7-7:30h, 12:00-12:30 sly spat po obede,cca ve 14 vstavaly. Syn byl mene spavy,ten sel vecer pak po 20h,20:30 h spat,dcerku jsem uz musela davat spat po 19 h.

misha31
19. pro 2024

Muj 11mesicni syn to ma nejcasteji takto - davam spinkat kolem 20h, vstava v 5. Dopoledne spinka od 8-9h a pak jde spat 13-15h.
Taky by mel jinak jeden spanek, ale tim, ze vstava uz v 5, tak jeste potrebuje 2.

rezina96
19. pro 2024

Pokud spí, jak píšeš, tak není potřeba dalšího spánku.

janahorejsi
autor
20. pro 2024

@1pomnenka děkuji za odpověď ☺️ ja vůbec ranní práce nejsem a jsem možná i trochu sobecky ráda, že ani naše malá 😅

janahorejsi
autor
20. pro 2024

@kristyn86 tak to koukám máme dost podobně! Děkuji za odpověď! ☺️

janahorejsi
autor
20. pro 2024

@misha31 určitě je dobré, že váš malý spí takhle. Je super míz nastavený režim. Děkuji za odpověď ☺️

janahorejsi
autor
20. pro 2024

@rezina96 asi ne no. Ono už to bylo několik dní tál, že právě vstávala dost pozdě ráno, takže jsme ani ten druhý - odpolední spánek neměli kam dát. Takže to přišlo tak nejal samo. Jen jsem si nebyla jista, jestli není ještě brzy na 1 spánek denní, ale asi je to takto v pořádku. Děkuji za odpověď ☺️

nelly_strokova
Včera v 07:11

Dceři je 10 měsíců a většinou už má taky jen 1 denní spánek. Vstává kolem půl osmé, jde spát ve 12 a spí cca do 14 hodin. Večer chodí spát cca ve 20 hodin. Když má dva spánky, tak je večerní uspávání peklo.