Denní režim novorozence, jak to máte u vás?
Ahojte.
Vim, ze kazde miminko je jine, jen by me zajimalo jak to mate u vas.
Priklad: od ? do ? hodin - koupani....
@evulina77 to je kravina🙂...jsou děti, které režim nemají a nikdy mít nebudou (až třeba ve 2 letech), pak děti, kterým jde nastavit a pak děti, které ho mají sami a jsou jak hodinky už od porodnice.
@sim007
U první dcery byl každý den úplně jiný, skoro nespala, pořád plakala...
Druhá dcera: koupání okolo 6hod, usínání 7-8, vstávání okolo 6-7, pak spala za 1hod asi 30 minut, pak už vydržela 1-1,5 hodiny a další spánek...po spaní kojení....postupně se prodlužovala doba, kdy vydržela vzhůru na 1,5-2hod. Od asi 3m usínala 1hod po probuzení na 30min, pak za 3 hod na 30 minut a za další 3 hodiny 1,5-2hodiny a usínání se posunula na 7hodinu
Rezim naskoci az pozdeji, samozrejme od mala muzes mit uz rezim koupani. To je myslim tak vse co lze u novorozence resit. Ted je dulezite, aby bylo miminko spokojene napapane,prebalene,a v teple.
Souhlasim s tim, ze rezim lze budovat jiz od prvního dne doma. U prvniho jsme koupali mezi 7-8, nakrmit a do postylky a uz nevyndavat....fungoval temer okamzite, nikdy nebyly problemy s usinanim, at jsme byli na chate nebo u more, vyžadoval to tal jeste ve dvou letech, sam si rekl, ze chce jit koupat. Ted s druhou najizdime na totez a nezbyva nez doufat, ze i ona pochopi, ze po koupani je noc a spanek, zatim to vypada dobre. Denni rezim si vybudujete, az bude prodluzovat dobu bdeni. Rad a pravidelnost mohu jen doporucit;)
@sim007 režim měla cca od 1.týdne... vstávalo se kolem 8, najedla se, pak byla vzhuru (bud u mě, v lehátku, v postýlce), pak většinou zas usnula a jedla kolem 11, chvíli byly vzhuru a šlo se ven, venku spala cca do 14-15 hod, pak se najedla a byly většinou vzhuru a jedla kolem 17, pak chvíli spala, koupání (obden) bylo kolem 18.30, cca v 19 jedla, do 20 usnula, ve 22-23 poslední mlíko a spalo se až do rána
postupem času se to třeba posunolo o hodinu, ale to témeř stejné, jen teda už nespí a každej týden spala mín a mín, dost brzo, třeba už ve 3týdnech koukala na kolotoč, pak mezi jídli si hrála od 6týdnů na hrací dece, i doba na kočár zůstala stejná
Rezim? Jediny, co tak nejak dodrzujem, je vecerni koupani a ze se u nas v osm " setmi" a je cas spat.. Prckove potrebuji rezim, ale kojim, jak chce a tim veskera pravidelnost pada.
Jinak s dcerou, kdyz zacala jist normalni jidlo, mela pravidelne jidlo, vanu, spanek. V lete byl rezim volnejsi, ale az kdyz zacala chodit na zakladku.
no naše děti měly režim takový, že chtěly najíst a pak spát a záleželo na nich, kdy se vzbudí. Miminka jsem koupala a koupu tak max 3 x do týdne, vždy kolem sedmé a kolem osmé jsem je dala do pyžamka a zavinovačky nebo pozdějí do spacího pytle a dávala spát. Délka spaní je na nich a taky to, kdy chtějí kojit. To je jejich režim, další záleží na rodičích, co musí ještě udělat a připravit, od toho se odvíjí další věci...
Miminko má svůj vlastní harmonogram, ale není chyba učit ho pravidelnosti. Já jsem od druhého týdne zavedla pravidelné koupání kolem půl deváté, to ho krásně uvolní a unaví. Pak dostane napapat a jde se spát. Teď mu bude šest neděl a sám si nastavil dobu o hodinku dřív, takže koupeme v půl osmé. Přes den nechávám režim na něm. Většinou se co dvě hodiny nabaští, hodinku pak vydrží vzhůru, v tu dobu si hrajeme. Jak začne zívat a pokňourávat, tak ho zabalím do kokonku, pustím bílý šum a nechám v klidu. Do pěti - deseti minut chrupe. Po obědě ho šoupnu do kočárku a jedeme ven....
režim - kojím jak si řekne což přes den bývá í každou hodinu - někdy je to fuška a je to dost různé, ale spí dopoledne cca hoďku > ještě před 2 dny spal do půl 9 ráno a pak kolem 11 zase spát. Odpoledne usínal tak kolem 2-3 a spal do půl 5 - 5> po páté ho koupu (zatím to bylo obden ale začínám každý den kvůli režimu> někdy na 6 někdy už na půla pak nakojit třeba i 2x přebalit a spát pak se budí mezi 21 - 21:30 pak kolem půl 1 - půl 2 a to někdy bývá vzhůru do 3 to ho nakojím a zase spí do 6 a pak do té půl 9. Ale stává se že se budí už na 20 na kojení.Teď to měl trošku jinak protože manžel měl noční a přijel v 7 z práce tak jsme šli z ložnice a musím říct že se i sám vzbudil na půl 8 asi to tušil 🙂.
Nějaký režim by miminka měli mít nastavený co se týče koupání a večerního spaní, jídlo ať si řeknou sami my také jíme když chceme 🙂
Ahoj jak jste zacali zavadet rezim na koupani? Budili jste kuli tomu? A jak jste zavadeli rezim na vecerni spani? Usinani?
Obě holky jsem měla jiné... první byla spavá, budila se jen na jídlo, druhá byla akčnější. ALE u obou jsem se snažila nastolit nějaký "režim", resp. že kolem 18 - 19 hodin se koupe, namaže se tělíčko, u toho se pomazlíme, pak dostaly najíst a šup do postýlky. Vše ostatní během dne jsme řešili podle toho, jak se budily.... A čím byly starší, tím víc věcí se do režimu dávalo, jako příkrm, kaše apod. 🙂
@tytse režim my jsem ,,brutální´´ nedělali tak nějak si ho nastavil sám - podle toho co jsem vypozorovala. určitě bych nebudila - přizpůsob to > my koupali třeba v 17h > a možná jsem na režim měla být přísnější - někdy mi usne v 19h někdy v 19:30 a někdy i déle - šmudlá se, ale nezabere- vytuhne až na mě
v šestinedělí jsme koupali obden - teď koupu každý den - miluje vodu, ale obden mýdlem jinak jen zadeček a oplachuji vodou.
My mame taky koupaci rezim, mezi 19 a 20 hodinou.. od prvního dne (ma mesic) to funguje, hned po koupani kojim a davam do postýlky, tak usne nebo už ho ukladam spícího (z ramene 🙂 ). V noci kojim jak si řekne, střídavě 2-3 za noc. Někdy spíme taky do devíti 😀
@sim007 Ahoj, u obou deti jsem se drzela rezimu, od malinka i kdyz bylo kojeni co 3 hodiny a rezim zadny tak i tak, jsem koupala dite kazdy den (+/-) ve stejnou dobu, pak jidlo a do postylky, obe moje deti si od cca 3 mes na tohle navykly a nikdy nebyl zadny problem, rezim udelat lze, jen to chce dodrzovat, jsou podle me jen ciste vyjimky u kterych to nejde. Rezim by mit mely, pro male deti je to dulezity, mit jistoty.

novorezenec nemá žádný režim...