Denní pomočování - 3letý syn

petivys
13. dub 2016

Zdravím Vás všechny a zároveň prosím o rady !!! Syn má 3 roky nyní a začal ted chodit do školky. Máme ale problém s denním počůráváním. Učitelky pořád do mě valí at zkusím dětského psychologa. Doma se mnou jde sám, občas teda když je moc zabraný do nějakých her, tak se stane nehoda, ale myslím že to je v normě. Ale přijede k nám babička, kterou tak často nevidí a taky se jí počůrává. Úplně jako by nevnímal, že je nějaký nočník, nebo wc, Pouze a jen když je se mnou, tak jakoby věděl, že musí jít na WC. Jinak s ostatními, i ve školce je zabraný do různých her, především, když si jezdí s autíčky, tak jakoby ani WC neznal. Už mě to dost unavuje a popravdě ani nemám už čas se mu ted moc věnovat, jsem dlouho v práci a jsem ráda když něco ukuchtím doma, uvařím atd. Ted ale nechce chodit ani mě na wc. Každý říká z mého okolí něco jiného, někdo, že ještě není asi vyzrálý na školku, někdo at zkusím detskeho psychologa, někdo zas homeopata. Děkuji za každou radu. U dětské doktorky jsem to už řešila, vzala si moč, ta je OK, měřila kolik vypil, vymočil a vypije cca o 400 ml (z 1 litru).

dobrus
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mandala
14. dub 2016

A kdy jste odplenkovali ? Pokud až ted, před nástupem do MŠ, tak je to v podstatě normální proces, než si zvykne, aby nezapomínal, děti jsou různé, někomu jde to a jinému zas něco jiného, podle mne není vůbec jediný, kdo se počůrává ještě ve třech letech. Možná bych zkusila vyjednávat, slíbit koupit něco, co má rád, když se přestane počůrávat. 😉

mrskato
14. dub 2016

Mě teda přijde ujetý, aby tě hnali s malým k psychologovi, vždyť mu jsou teprve 3 roky. Ve školce by se počůravat sice neměl, ale myslím, že si zvykne, když nedávno teprve začal chodit ho školky. Děti se ze začátku často zapomínaj. Holt mu musíš připravit do školky víc oblečení na převlečení, nemá smysl na něj tlačit. Segra dělá ve školce, chodí k ní i moje dcera a mají tam sourozence (5 a 4 roky), oba furt počůravaj, shodou okolností jsou to naši sousedé, takže se lépe známe, se starším už byli u psychologa i na nefrologii, ale nic pořádného nevymysleli a vlastně je v pořádku.

sara84
14. dub 2016

Nam se osvedcilo, sice na nocni pocuravani, za kazdy suchy den/ pul den udelat kolecko v kalendari a za 2 kolecka odmena( napr. Kinderko) pak za 4 kolecka( auticko) za 6 kolecek ( casopis) atd a kdyz dal 12 noci bez nehody. Tj trvalo to asi 3 tydny, tak si mohl vybrat povleceni a byl uz velky kluk bez pleny na noc. Pokud byla nehoda, tak se kolecka mazaly a musel sbirat znovu 🙂

miltonia
Odpověď byla odstraněná
Zobraz