Den se 4měsíčním miminkem

alisha118
12. lis 2016

Ahoj damy, maminky.. pořád mam pocit ze dělám něco spatne ve výchově me za 4 dny 4 mesicni dcery..v noci se budi čim dal častěji a pláče..dříve se budila treba i jednou dvakrát za noc. Ted nespi skoro vubec. Nas den: rano vstáváme cca v 6:30- 7:30, prevlecu z pyžamka, dam vitaminek, kapky do nosa a vysaju nosik. Potom dam malou do lehátka, kde si hraje a ja snidam a stihnu i neco poklidit z vecera. Vydrzi někdy pul hodinky nekdy hodinku a pul, s tim ze na ni s manzelem bud mluvime nebo si hraje sama. Kolem 9 papa, dam do lehátka vyprdet a jdeme ven.. jinde nez v kočárku a venku neusne.. zkousela jsem uvozit doma ale to ji trvalo nez usne a byla za pul hodky vzhůru. Kdyz spi venku tak cca do 12. Po te 12 , nekdy ve 13 h. papa, pak si hrajeme nebo povidame 😀 Pak zhruba kolem 14h zacina fnukat, tak do kocaru a uspat..to uz většinou neusina tak dobře, takže se musi jet s jet..jen maaaalokdy vydrzi spat kdyz stoji před domem. Vetsinou kolem 15:30 se budi(včera byla v kocaru od 13:30, usnula ve 14:30 a vstávala v 16:30). No a kolem te 16-17h papa. Pak ale jen chvili vydrzi na jednom miste. Většinou uz pofnukava s chce bavit..nosit..koukat. Mezi 18-18:20 koupeme (obden). Malinka rychla masáž v koupelně a většinou pak chvíli nejak zabavit spis nosenim a povidanim (podotykam ze u nas bezi stále tv a mala kouka ale snažíme se aby na ni porad nevidela)Pak kolem 19-19:30 papa chvili dam do jejího oblibeneho lehatka kde si chvili hraje a prdi☺ a pak uspavame kolem 20h. Nekdy rve a musi se uhoupat, nekdy ji to papani tak zmůže ze jde spat v klidu. Polozim v ložnici do postýlky, zapnu male svetlo a ukolébavky na chuvicce a kdyz je v klidu tak jen hladim a potichu zpivam nebo tedy kdyz začne hodne rvat ze ani dudlik nezabere tak vemu do ruky a spinka. Jsou tedy vecery kdy ji musime vyslovene uhoupat. No ale co ta noc... driv spala treba i do 2-3 h. Kdyz brzy tak vstávala v 1. Ted uz ve 23h. A pak většinou po hodine az dvou. Pláče, prdi a chce sat..u prsa se uklidni a usne ale ne na dlouho. No a posledni dny odmita prso přes den... tak davam lahev s um a mm odstrikanym. Lahev uz davame skoro od mesice obcas. Od vcerejska do ni cpu i tu láhev. No myslite ze ma v noci hlad proto se tak budi? Přes den papa posledni dny tak 4-6 x. Ted ty dva dny jen 4x. Vypije cca 150 ml. Porodni váhu mela 2,74 ted ma 5,65. Delam neco špatne ? Děkuji moc za rady☺

karlajasmine
12. lis 2016

@alisha118 Ahoj, muj syn delal ve 4. mesicich to samy a po mesici jsem zjistila, ze mel hlad.. skoro nepribral. Tak jsme zacali s prikrmy a byl zase spokojeny. Tak mozna ma hlad a uz potrebuje nejakou zeleninku? Pripadne nemuze ji byt v noci teplo nebo zima?

whiteswan
12. lis 2016

@alisha118 Podle mě jí chybí máma a tělesný kontakt. Doporučuji nosit v šátku nebo v nosítku (na fb skupina Nosíme děti). Víc nabízet prso, i když odmítá, na láhev se vykašlat, zkazí vám kojení, možná už ho zkazila. Víc se jí věnovat a úklid dělat, když spí.

nelam
12. lis 2016

Me tedy trimesicmi pres den takhle krasne nespi. Rano si da dospavaci pulhodinu,a pak hodinku v kocarku. Doma zavre oci tak jeste 1-2x na 15 minut. Jinak chce nosit,sedet u me,hrat si a byt na volnaska. Ale vzdy se mnou,jinak place. Krmi se co dve hodiny. Vecer je ale unaveny,spi od osmi do ctyr,pak do sedmi a vstavame. Moc nechapu,proc jste nasadila flasku a davate UM. Jinak se mi nezda neco spatne,zadny extrem nevidim 🙂 dite spi,ji a je vzhuru...do dvou mesicu mi malej po probuzeni jenom plakal,usinal u prsa vycerpany a to bylo pro me a mou psychiku peklo.Ted uz ho brisko tak netrapi,ale zustal zavislackem.

lavenderl
12. lis 2016

Ahoj, tak my máme něco podobného, ono ostatním se to dobře hodnotí, ale kdo nezažije přesně, tak neví, a já už jsem někdy taky docela zoufalá. Hlavně malý někdy spí přes den krásně, 2 hodky dopoledne a pak třeba i odpoledne, večer kratičké zdřímnutí, jindy nespí téměř vůbec a já nevím proč... Co se jako změnilo, že najednou nespí. Pár dní vypadá, že už bude v klidu spokojený, jindy každou chvíli pláče, třeba i na ruce a my už nevíme, co s ním. Pak to člověk vypráví mamce a ta jen kouká...No to já jsem takové děti neměla, vy jste spali dobře a přesně jsem věděla v kolik atd., v noci jste se najedli a spali klidně dál.. No to u nás někdy jde a jindy ne, navíc malý musí spát zavinutý, jinak hází rukama a vším vůbec 🙂 a hned se vzbudí. V kočárku spí hezky a bud se vzbduí doma, nebo někdy spinká déle...Někdy mám takové nervy, že ho manžel musí vzít ven, nebo se stará v noci on a já spím jinde. Jinak my máme už příkrmy a kaši na snídani.

nelam
12. lis 2016

@lavenderl no,myslim,ze tu ostatni nijak nehodnoti,zakladatelka zalozila tema,tak se ostatni ji ostatni snazi poradit nebo davaji vlastni priklad.
Myslim,ze

nelam
12. lis 2016

Myslim,ze nespici miminko zazila v nejakem obdovi snad kazda mama.
Napada me,spinka v noci v postylce nebo s Vami? Ja jeden cas se synem spala v posteli,nespal mi v noci jinak nez na ruce,tak jsem na postylku rezignovala. Ted tam vecer usne,ale po prvnim nocnim kojenim si ho uz nechavam u sebe a je klid.

whiteswan
12. lis 2016

@lavenderl meli jsme take nespaci obdobi. U deti to v tomhle veku muze byt jak na horske draze. Zbytecne soudit ostatni bez dodatecnych informaci. Rekla jsem jen co si myslim, ze by mohlo pomoci a uz je na zakladatelce jak si to prebere.

incognito
12. lis 2016

Muzu se zeptat, proc ji kazde rano vysavate nos? Neni to zbytecne? Jinak si myslim, ze to chce vice telesneho kontaktu.

hankaros
12. lis 2016

Ve 4 mesicich uz vnimaji. Pokud jste vyloucila pricinu hladu, teplo/zima, brisko, pak se jen potrebuje ujistit, ze tam jste. Doporucuji stranky www.kojeni.net a jejich poradnu, urcite tam podobny pripad najdete.

lavenderl
12. lis 2016

@nelam Já to nemyslela ve zlém..to vůbec. My máme nespící miminko už od narození, už v porodnici jsem s ním byla vzhůru, nakonec spal vedle mě na lůžku i tam. Nechat ho spát u nás absolutně nepomáhá, je jedno, kde leží, prostě se strašně vrtí za každé situace, pak tlačí, mele se apod. Na ruce usne, po položení sebou začne tak házet a kopat, otáčet hlavou, že to nejde..Tak jsem mu do postýlky dala polštář normálně můj veliky, udělám mu do něj trošku důlek a ukládáme na něj a je to o 90 % lepší. Jinak píšete mi nespící miminko, ale jak jsem pochopila zakladatelku, tak to není jen o tom, že dítko nespí, tedy u nás rozhodě ne. Jde o chování mimika v průběhu celého dne.

nelam
12. lis 2016

@lavenderl asi mate pravdu,jen se mi pres den nezdalo,ze by byl nekde problem.
Zakladatelko,nas den je velmi podobny,krom toho dlouheho spani a krom toho,ze se zvladnete nasnidat 😀 nas malej je po probuzeni cca 20 min spokojenej bez pliny na prebalovku.Pak se oblecem a jdem na deku (driv jsem davala do houpatka,stihla jsem pripravit jidlo,ale to prokouk a silene v nem ted vyvadi). Na dece je sam ticho maximalne nez napustim konvici,snidani uz delam za hlasiteho place. Snidam s nim v ruce. Pak jdem ven,v kocare spi. Zbytek dne je neustale se mnou nebo s manzelem,sam nevydrzi ani ň. Kdyz jsem doma sama,nestiham varit,uklizet nic. Pokud je pretazenej,usina u prsa,ale pravidelne sebou skube a kontroluje,jestli jsem s nim. Takze ve chvilich,kdy bych mela neco stihmout,lezim s nim. Ji co 2 hod. V noci krmim dvakrat.
Nocni spani se srovnalo po 2 mesicich.

alisha118
autor
13. lis 2016

@karlajasmine ja zkusila vcera odpoledne dat mrkvicku a baštila ji s chuti..pak jsem dorazila mlickem..a na noc zavinula a spi krasne. Vzbudila se pred 1 a pred 5. Jen se rovnou zeptam.. kdyz jste zacali se zeleninou tak jste ji davali na obed rovnou samotnou nebo par lžiček a dopit mlickem?

karlajasmine
13. lis 2016

@alisha118 ahoj, to je fajn. Ze začátku ji určitě po příkrmu nabídnout mlíčko 🙂

ladyhacek
13. lis 2016

a napadli tě zuby? Syn mě prořízlé první v 5 m (tuším) a prořezávají se klidně 1-2 měsíce teď se nám stoličky a špičáky klubali přes 3 měsíce

alisha118
autor
13. lis 2016

@karlajasmine a jeste asi blba otazka..kdyz si navarim rano a necham.schladnout a dam do lednice a na obed vytahnu a ohreju v ohrivacce lahvi ? Muzu to tak praktikovat? Protoze dopoledne musim s malou courat venku

karlajasmine
13. lis 2016

@alisha118 jj určitě můžeš, taky ohrivam 🙂 kdyztak se můžeš i poradit s doktorkou jakými druhy zeleniny začít 🙂

alisha118
autor
13. lis 2016

Ok dnes jsem i nakoupila plno sklenicek od hami nebo hipp obsahuji suroviny ktere bych ani ja mozna nevarila..tak ji to obcas dam aby mela změnu. .samozrejme az bude mit ochutnane ty zaklady jako mrke v, brambor atd. Ze začátku asi po jednom druhu a pak postupne zkoušet michat.. mam ji zezacatku asi davat par lzicek a dokrmit a pak po nějakém týdnů uz ji nechat papat kolik bude chtit? A ani nevím kolik by mela byt plna davka aby se nemuselo dojidat mlickem

bekyc
13. lis 2016

K tomu jídlu.. syn papá zeleninu už asi dva měsíce a až nedávno mu to začalo stačit. Sní tak jednu tu malou přesnídávku (125ml), někdy tam i dost zbyde. Určitě je to různé, ono mu to chutná, ale mlíko asi víc, proto jsem ho vždy ještě dokojila. Nespěchej na ni, nejdřív pár lžiček, ona si sama řekne, jestli jí to stačí. Nám to trvalo měsíc a půl. 🙂

alisha118
autor
14. lis 2016

A jak poznam jestli ji to staci??