Nemáte prosím některá zkušenost s tím, že se dítě nechtělo vůbec mazlit? Dcerka to má tak už od narození a mě to strašně mrzí ☹ Přitom nosit se chce pořád a když si někam sednu, tak většinou přijde, že mi chce sedět na klíně. Starší syn (4 roky) je tulítko největší už od narození. Chce se mazlit i teď a na dcerce je vidět, že žárlí, pláče a dožaduje se mě, ale jakmile si jí chci přivinout, udtahuje se a je vidět, že jí to moc příjemné není. To samé s pusinkami. Sama od sebe mi dala pusinku jen jednou, jinak si o ně musím říkat a stejně mi ji dá, když se jí chce (takže tak jednou do týdne). A když se s ní chce mazlit bráška (pravda, on je v mazlení někdy trošku neurvalý), jakmile se jí dotkne, spustí jekot a začne plakat a vztekat se ☹
@piapia Ona to mazleni prave od malicka vidi u brasky a presto nechce ☹ Jinak starsi mazel je narozeny ve lvu a mladsi nemazlivka je ryba. Mam ale dojem, ze ticha jak rybicka rozhodne neni. Vzteka se a breci snad 100x denne. Ani se na nas moc casto nesmeje. To ten starsi byl od malicka hodny, klidny, poslusny a usmevavy. Lucinka je pravy opak 🙂 Jak uz to tak vetsinou byva 😀
U nás je to taky tak, holka je nemazlivá od úplného miminka, ani se nechtěla nosit, tak aby byla čelem ke mě, vždy chtěla vidět do světa. Kluk je mazel jako blázen, pořád by se tulil.
@janette82 můj syn byl od malička těžce nemazlící dítě, žádné přitulení, mazlení, prostě to neměl rád..je to ovšem cca 2měsíce a stal se z něj mazel naprosto neskutečný...pořád mě pevně objímá kolem krku, pusinkuje mě, hladí...prostě mazlení je najednou jeho hobby..některá dítka k tomu zřejmě potřebují časem dojít 😉
Neboj, jeste se to treba zmeni, nase dcerka pusinky nikdy nechtela, odtahovala se, utikala a az po druhem roce!! nam dala pusu "bez reci" 🙂 A mazleni to same, az ted sama prijde se pomazlit, doted jsme si ji museli sami odchytit a "nasilim" pomuchlovat 🙂 (samozrejme to nasili je s nadsazkou mysleno 🙂). Tedy od jinych nez ode me s manzelem se neda pomazlit ani ted, ale k nam uz se kraaasne tuli 🙂 tak vydrz! 🙂
@janette82 - máma říkala to samé o nás, ale já jsem starší (kozoroh) a brácha mladší (vodnář).. Byl ale dost upřednostňovaný, jemu říkali zdrobnělinama a mně tvrdě.. Nemluvila o mně máma nikdy moc hezky.. Vím, že jsem na bráchu žárlila - na to, jak to s mámou ,,umí". Mně to prostě nešlo - nějakým způsobem si tu pozornost ,,vytřískat".. Já byla spíš uřvané, zádumčivé dítě, nemazlící se.. Přitom dodnes vím, že jsem chtěla. A že babička, nebo děda, když mě pohladili, pamatuju si to dodnes.. Třeba to žaba nějak cítí, že je upřednostňovaný bráška?? Ale možná je to i osobnosti dětí, nevím.. Já třeba od současného přítele to vnímám a beru hodně, i komunikuju ,,dotykama" s lidma, ale když se chce někdo v práci chytit mě, nebo nějaké objímání - mám to v sobě dodnes, neberu to moc. Přijde mi to ,,trapný", nebo jako přetvářka..
Co můžu říct za sebe, prý jsem byla právě takové nemazlivé dítě už od miminka. Zkoušeli to (nebo hlavně mamka, ale řekli mi to až celkem nedávno), když jsem nebyla mazlivá ani v pokročilém věku, už to nezkoušeli. Já na to zapomněla a myslela si, že to tak u nás prostě nefunguje. Pak se mi v mých 15 letech narodila ségra a mně bylo hrozně líto, že s ní se mazlí a se mnou to nikdy nedělali. Takže doporučuji zkoušet. Když dítě nebude chtít, tak aspoň aby pořád vědělo, že vy chcete. I když už bude starší. Když bude vědět, že o to stojíte, třeba časem přijde samo, i kdyby to mělo být v pokročilejším věku.
A jsem kozoroh.
@janette82 stejně pres vzdor ji tul a mazli...ryby jsou hodně citlivé a musí vědět,ze ty jako máma chceš porad....ono možná to dělá i tak trochu z trucu,ze braska chce moc,vy se radujete, tak ona jako ze nechce i když vnitřně moc chce....
My máme obě holky mazlíci, ale někdy taky vzdorují....někdy chtějí přemlouvat,jindy ne....ale mazlime je,tulime,,pusinkujeme porad.....
Porad podle me lepší víc než min....láskou neublizis,spise naopak....
Navíc děti jsou dvě...možná vnitřně chce jen když vidí jak se mazlite a chvalite frašku,tak ji to je líto..zkuste se mazlit najednou....pojďte a popusinkujeme lucinku....hurá....a i když nechce,udělejte to....rokem ji,jak ji mas rada,ze jsi rada,ze ji mas....ze to je nejlepší holčička na světě....a rikej ji to často,uvidis,ze časem povolí .....
Zrovna nedávno jsem premyslela,jak jsem někdy odmítala babičku,přitom jsem si vnitřně přála, by me objala atd....potřebovala jsemcitit,ze me ma rada....a čekala jsem, ze přijde....
Je to povahou, mám dvě dcerky po roce a každá úplně jiná. Mladší - 8 let- se mazlí do dneška jako miminko a nestydí se za to, starší - 10 let- byla vždy odtažitější. Radila bych, viz příspěvěk výše zkoušet, nebo alespon dávat najevo vaší lásku, určitě to přijde. 🙂
My to máme podobné 🙂 Dcera se začala tak nějak mazlit až když viděla že se mazlí bráška. A syn, ten by mohl být pusinkovaný od rána do večera.) Někdo tu potřebu mazlení nemá. A co jsou za znamení? Naše holčička je Vodnář a kluk Býk, charakteristika znamení na oba sedí, i v tom mazlení.