Ahoj nevim jestli to znate ale uz jsem ztoho vycerpana a potrebovala bych poradit.Mam 15M dceru ktera usne jen u me a kdyz ji dam do postylky tak se hned probudi a je po spani a uz nezabere takze za cely den spi jen 10minut.Takhle uspavame jak pres den tak i vecer problem byva nekdy nekdy vecer ale hlavne pres den.Moc my toho nenaspi a ja jsem zni uz unavena a kdyz je v postylce tak jenom place a stalo se ze usla sama ale bylo to jen obcas.Neni to o tom ze jsem ji dlouho kojila proto usina u me prave na opak mela jsem malo mleka a nepribirala my proto zkoncila na UM.Ono je spise to ze uz je tak naucena a nevim jak ji odnaucit.Dekuji vsem za rady.
Ono prave nekdy ji tam necham ale pro muj klid a dobry pocit ji mam radsi v postylce abych neco i udelala
Asi budu za krkavčí matku, ale já nechávám syna cca od roku na manželské posteli, vysvětlili jsme mu, jak bezpečně dolů a okolo postele máme koberec s vysokým vlasem. Když spadne, bude na zemi, pokud nemáte postel vyšší než metr, tak bych se nebála.
Mam rocniho chlapecka a vetsinou sam z manzelske postele sleze, prendavani do postylky jsem davno vzdala jako naprostou zbytecnost, hned ho to vzbudilo. Mam videochuvicku tak ho i sleduju, vylozene spadl za celou dobu tak jednou. Navic jsme tedy porizovali nizsi postel
Je fakt ze mala sliza taky sama z postele a vysokou postel nemam jen ona je na holku docela divoka tak proto.
@lencamat kdyz to slo...spala jsem odpoledne se synem...byla jsem vdecna za odpoledni spanek...ktery jsem potrebovala...a syn spal jeste dele v klidu a pohode. Delala jsem to tak s obema syny. Vse pocka....
My jsme synovi (teď 9.5 m) pořídili v 7 m do pokojíčku postel 140 cm, je v rohu, z třetí strany vysoké čelo a ze čtvrté zábrana. Postel je relativně nízká a pod ní máme ještě pro jistotu starší matraci. Většinu noci tam spíme spolu (kojim), přes den ho tam někdy nechám samotného a hlídám jen přes chůvičku. Počítám, že postupem času budu trávit více a více casu v ložnici a malej si postupně zvykne spát sám celou noc. Na uspávání je to praktické, nemusím ho nikam odkládat/přenášet. Nemyslím si, že je něco špatného na tom, že dítě potřebuje při usínání maminku.
Holky bude to znít divně, ale celkem vám závidím, že vás trápí, že u vás ty děti spí a chtějí spát. Mám 13 měsíční slečnu a ta u mě kdysi spavala. Cca do 7 měsíců. Pak se neco zlomilo a od té doby ani prd. Když už u nás nebo u mě usne tak max na hodku hodku a půl. A pak prostě ne a ne. Naše posteli nějakým způsobem motivuje na blbiny ne na spaní 😂 takže jsem se nějak už s tím smirila, ale jak mě by se líbilo kdyby ten drobeček byl ke mě nalipnuty jako před tím půl rokem 🤗
Neporadím jak ,,odnaučit,, já jsem to neřešila .... syn spal s námi v posteli od cca 2 měsíců tak asi do 2 let, na odpolední spaní povětšinou spal v naší velké posteli dokud si nezrušil odpolední spaní ( někdy si lehne ještě teď skoro v 6 letech se mnou) ... neřešili jsme to ... jediné co, tak z jedné strany jsme velkou postel přirazili ke stěně a syna jsem naučila co nejdříve slézat, když ještě spal a já odcházela z ložnice udělala jsem jakýsi ,,val,, ze své peřiny aby nespadl ve spaní, jinak sám slezl .... snažím se na to dívat z pohledu toho dítěte ( to dítko je šťastné že má vedle sebe někoho blízkého - mně se také lépe spí když mám vedle sebe manžela, potřebuju tu blízkost - stejně tak můj syn je kontaktní a ta blízkost je pro něj důležitá - jsem jeho máma a nevidím důvod mu to odepírat)
Jo je to pekne kdyz usina vedle vas na vecer nereknu ale pres kdyz potrebuji taky vypnout a fite aby si vklidu odpocinulo kazdy ma na to pravo.Je fakt ze moje dcerka je na me hodne upnuta.Na manzela i starsiho syna taky kdyz je vidi je uplne natesena a sotva se objevím tak chce jit ke me.Myslim si jestli nema divne obdobi ze to treba prejde tak uvidime.Ono nechci si pripadat jako krkavci matka obe deti moc miluji ale i ta matka potrebuji na chvilku vypnout.
@lencamat kupte klasickou velkou postel a usinejte tak s ni a pak proste odejdete a ona zustane pri trose stesti spat 🙂 ja to tak resila u starsi dcery a doted to funguje stejne (2,5roku), usiname dohromady a pak ji tam nechame spat samotnou a ma postel fakt velkou 140x200 aby jsem se tam prave v pripade potreby vyspala I ja
Dobre dekuji asi to po svatkach poresime s tou postely.
To denni usinani bych vyresila tak, ze ji uspis u sebe (predpokladam v manzelske posteli), zahradis polstarema a perinama) pro Tvuj dobry pocit) a nechas ji spat tam. Delala jsem to takhle.
Nebo ji porid velkou postel (se zabranou), kam si k ni muzes prilehnout na to uspani. Muze se stat, ze na vymenu postylky zareaguje tak, ze do ni nebude chtit, ale to se vstreba.
Taky jsme meli komplikovany uspavani a ted - ve dvou letech a s "dospelackou" posteli se to srovnalo, chodi spat sam a dobrovolne.