Dobrý den, omlouvám se, pokud už tady téma bylo.
Ráda bych vás požádala o radu. Mojí malé je 7 měsíců a občas, tak 2x za týden, se v noci probudí, asi zlým snem, a zůstane 2 - 4 hodiny vzhůru. Nepomůže uspávání, křičet v postýlce ji nenechávám, kvůli ní a kvůli sousedům, abychom nerušily. Tak ji tak hodinku houpu na baloně a když vidím, že nezabírá, jdeme si hrát do postele či na deku. Až je unavená, tak ji znovu uložím (a nejde to snadno). Ráno jsme pak unavené obě. Na dnešek zůstala vzhůru od jedné do půl čtvrté. Přes den spí asi 2 - 3,5 hodinky, nejpozději do 16.30, spát až kolem deváté večerní. Nevíte, co by pomohlo? Nebo je to jen období, které přejde? Děkuji.
urcite si nehrat, nerosvecet, nepovidat. Jedniny slova co jsem pouzivala bylo je noc, spi a to porad dokola, aby si decko nezvyklo ze je v noci zabava. u nas to fungovalo
Děkuji za radu, to spaní do 15 hodin.. to nevím, jestli pak večer vydrží do 18 hodin vůbec být vzhůru. Máme totiž ještě navíc velké problémy se sousedy, takže v noci ji nenechávám moc plakat. Je to pro mě začarovaný kruh. Navíc už stojí v postýlce, takže abych ji uložila, už asi měsíc nepřipadá v úvahu, vždy si hned stoupne a začne křičet. Přijdu, pohladím, ale většinou nic neříkám, jen spinkej, spinkej.. a až po té hodince, kterou probdíme ji jdu unavit hrami. U mě v posteli chtěla spát jen dvakrát v životě.. a to byla nemocná.. 😉
To vypadá, jako by to buzení děcko dělalo naprosto vědomě a účelově. Já když v noci nemůžu spát tak to taky nedělám vědomě. Lucka tohle měla taky. Vzbudila se a nemohla usnout. Převalovala se v postýlce až začla plakat. Dala bych krk za to, že sama usnout chce, ale že to prostě nejde. Já jí pak naložím do kočárku a jezdím s ní po bytě. Většinou to pomůže, ale plakat bych jí nenechala.
jjaanca: Z tvé odpovědi jsem pochopila, že tvou malou už to přešlo.. No, taky v to doufám. Děkuji za radu, kočárek doma v bytě mám, vyzkouším.. ale vím, že když je v něm, tak si stoupá. Asi to bude boj nervů.. snad zvítězím.. :o)
Ano, částečně to přešlo. Už netrpí tou nespavostí. ČAsto se sice budí, ale pak zase usne. Začala jsem používat metody z knížky "Každé dítě se umí naučit spát". Nepoužívám metodu vyřvání, ale toho denního režimu. Nesmí se přes den nechat dlouho spát - obas budím. Nevím jestli to pomohlo, nebo to prostě přešlo samo.
jj souhlasím, že se dítě nesmí nechat dlouho spát přes den, ale vzhledem k tomu, že už mám třetí dítě, tak mám zkušenosti s tím, že to dětičky zkouší, jsou až přespříliš chytroučké. nejstarší dcerka se mnou takhle cvičila až do 2 let. Proto tady radím, že se nesmí ustupovat a občas nechat pokřičet.
jandaj a co když prostě nemůže usnout i když chce?
ahojky,
nas maly tohle dela v 5 rano kdyz se budi na jidlo. Kdyz ho dam do postylky tak spusti hystericky rev, kdyz si ho nechame v posteli, tak nam dloube do obliceje a za chvili se zacne vztekat, jakmile rozsvitim tak ma usmev na tvari od ucha k uchu. Dam mu hracky tak si hraje, ale furt u toho dela kraviny takze uz spat nemuzem. Takze vstavame a on jde v 8 do kocarku na balkon. fakt me s tim stve. Nevim jak bych zvladala kdyby tohle delal v noci.
No jo, je evidentně už vyspalý. Tak mu zkrouhněte spánek ve dne, nebo ho dávejte spát později 😉
jjaanca: nevím s tím jsem se nesetkala, většinou prostě chtěli společnost, jak píše alishia, když se rozsvítí a promluví na ně, jsou veselý a smějí se, jakmile je dáme do postýlky nastane řev. U nás to tak teda bylo a je, že zkouší, co mu máma dovolí. 😉
To bych asi nepřežila, do dvou let věku malé.. Ale co vím.. Děkuji za rady, pokusím se omezit denní spánek, snad to bude lepší v noci. ( I když jsem četla i spoustu názorů, že čím lépe spí přes den, tím lépe spí v noci..)
no tak to si nemyslím, já když nechám malýho přez den dlouho spát, tak mi pak dělá v noci to samý, co tobě malá.
Hmm, tak jsem to asi zakřikla, dneska v noci se ve 4 hodiny vzbudila (dělala jsem že spím) chvíli si hrála, ale pak začala fňukat. Tak jsem se zvedla a ona se začala smát a chtěla si hrát a breptala.... no hrůza. Tak jsem jí nakojila (na konci mě kousla) a vrátila do postýlky. Trošku pobrekávala a usnula až za třičtvrtě hodiny. Přes den spala jen od 11:30 do 13:00. To fakt nechápu. No a ráno jsem jí budila v 8:30. ☹ Tak doufám, že to zas nezačne.
malá si chce občas taky povídat třeba ve dvě ráno když mě vidí tak se směje a prohlíží si mě jako kdyby mé viděla poprvé...taky ji někdy trvá i hodinu než zabere ☹ ☹
jj úplně souhlasím s gabrielamikes,naše malá to dělá taky.
Gabeiel malá spí s váma??
no, já bych doporučila nechat spát maximálně do 15,00 a když už se probudí, tak si s ní určitě nehrát a nepovídat. Jinak si na to zvykne a pak s ní nezvítězíš, ono někdy neuškodí nechat mimčo trochu poplakat, mému malému je taky 7 měsíců a tohle občas taky zkouší, ale neuspěje, někdy si ho nechám chvilku u sebe v posteli a když vídím, že je rozpaslej a kroutí se, tak ho šupnu zpátky do postýlky. Když brečí tak k němu každých 5 minut vztanu, uklidním a zase zhasnu a lehnu si. On to pak pochopí a spinká. Chce to jen trpělivost a vydržet