Dcera najednou nechce chodit večer spát

svetlinka
3. pro 2015

Maminky přicházím pro radu. Malá nikdy neměla problém se spánkem, už od třech měsíců mi spala celou noc, pak jí kolem roku začaly růst zuby, tak se několikrát za noc budila a dokud jsem jí nedala flašku mléka,tak neusnula.
Máme ale jiný problém, před pár dny měla horečky a od toho dne nechce chodit večer spát, usne třeba až v jedenáct. Už je vždycky úplně vyčerpaná,pláče a lítá z místa na místo. Na flašku mléka se vždycky těšila a teď ji nechce ani vidět a přitom když se vzbudí o půlnoci, tak ji celou vypije a pak do
rána další dvě. Když ji chci vzít a uložit, tak se mi vysmekává,brečí,vzteká se a do toho se ke mě z ničeho nic přitulí a dává mi pusinku,jakoby mi chtěla dát najevo,že to není mnou. Až po delší době se zklidní u mě na rukách a musím ji uspat v náručí, protože kdybych jí tak neuspala a položila, tak je to všechno zase dokola. A když ji nechám lítat, nešla by snad vůbec spát. Zkusila jsem ji dát do postýlky a nechala tak, brečela tak, ze z toho málem zvracela,takže to už nikdy zkoušet nebudu. Nechápu to, byla naučená,ze se okoupe,.vypije flašku a jde spát. Nevím, jestli jí něco nebolí, nebo, jestli to může být tím,ze se teď kvůli nemoci nekoupe a tak ji to chybí, když už to má takový rituál, nebo jestli je to tou nemocí. Poraďte někdo prosím, čím by to mohlo být. Jsem z toho nešťastná.

kacikaci
3. pro 2015

Možná má "jen" zvýšenou potřebu kontaktu s Tebou? moje dcera byla zvyklá, že usínala sama (sama si to tak říkala od malička), pak najednou přišel zlom a má potřebu nás mít u sebe při usínání a chce uspávat, potřebuje kontakt..

svetlinka
autor
3. pro 2015

Tak to má v noci, že si sedne a začne plakat a chce být u mě, ale večer teď těch pár dni přede mnou utíká. Když ji vezmu, tak se kroutí,snaží se vysmeknout a brečí,ale jen mi dá rychle pusinku,přitulí se a pak se snaží dostat na zem. Když ji postavím,tak někdy brečí ještě víc a někdy začne utíkat a po chvilce zase brečí. Zkoušela jsem si s ní i lehnout do naší postele, ale začne brečet, chce na zem a furt dokola. Říkám si, jestli to fakt není tím koupáním. Jinak si to nedokážu vysvětlit ☹

hojda
3. pro 2015

Možná by pomohlo vědět, kolik jí je? Nebo jsem to přehlédla?

lucieandrlova
4. pro 2015

Myslím, že to je tou nemocí. Měla horečky a nebylo jí v postýlce dobře, tak se tam teď bojí...
Co zkusit usínat třeba na gauči v obýváku. Číst jí knížku nebo poslouchat společně pohádku z CD a tak ji v klidu uspávat a potom přenést... A postupně směřovat k postýlce.
A dcera když je nemocná, tak se taky víc tulí a mazlí a doslova na mně visí jak opička...

svetlinka
autor
4. pro 2015

aha, omlouvám se, dcera má 16 měsíců, to jsem zapomněla napsat.

svetlinka
autor
4. pro 2015

@lucieandrlova zkoušela jsem ji uspávat i v obýváku. Ale jen si ji posadím na klín, tak hned se vysmekává a chce na zem,tam brečí,pak chce znovu, ať jí vezmu. Jako by věděla, že jí chci uspat a to nechce, nebo něco chce s já nevím co. Už jsem z toho zoufalá,že tak nebo tak, všechno je špatně a nevím co chce. Nakonec ji vezmu do náruče a i přes to její vysmekávání jí zpívám a pohupuju a nakonec si položí hlavu na rameno a usne.