Dcera, 7 měsíců, se už dva měsíce budí každou hodinu. Máte podobnou zkušenost?

anytt
8. zář 2019

Ahoj holky. Moje dcera (7m) uz tak dva mesice nespí. Nebo uvedu to na pravou míru. Spí,ale budi se kazdou hodku, hodku a pul nekdy dve s brekem. Ma zavřené oci a ošiva se, mne si ocicka apod. Nezabere ani chovani,noseni,dudlika nechce,nic...jen moje 🐐🐐. Podudla a spi dal. Jenze ja uz nemam silu. Takhle je to treba 15x za noc... nema tu někdo podobnou zkušenost? Zuby jeste nema, ale natekle dasnicky ma trošku..

julien9
8. zář 2019

Jakobych to psala
Já 😂 u nás to jsou zaražené prdy máme 6 měsíců, vždy prde a spí dál😂 ale teď to budou už i zuby u nás se i slintá, protivnej... myslím že to můžou být zoubky zkus dát paralen čípek na noc a uvidíš když se zlepší máš jasno 🙂

olga_
8. zář 2019

@anytt Zkušenost tu má asi každá druhá. Pokud má nateklá dásna, jsou to zuby. Za mě lehnout si s dítětem a spát společně.

pribylovapetra
8. zář 2019

No ja mam zkušenost se synem a u neho to byl nejspis prvopocatek potravinovych intoleranci a alergií. Nekde jsem cetla ze dítě je prvnich 5 měsíců chraneno imunitou matky,ale ta pak vyprcha. Nejdřív se budil co 5 minut,ale stacilo pochovat nebo pohladit. Další mesic uz regulérně řval a ticho byl jen u kojeni a pak uz prořval noc komplet a nepomohlo nic. Přitom pres den veselé a šikovné dítě.

ange_de_la_morte
8. zář 2019

Radu nemám, jen pochopení a možná útěchou ti bude že nejsi sama - naše 7-mi měsíční princezna to má stejně .... vzhůru třeba co hodinu i častěji, někdy pomůže hlazení a moje ruka, ale většinou chce prso ... spí se mnou, nemám v noci kapacitu vstávat z postele, i tak jsem ráno rozsekaná a přes den se nedospím ( jednak dcera přes den prakticky nespí a druhak mám staršího co teď nastoupil do školy a režim se řídí spíš jím než potřebami mladší - bohůžel)

kepu
8. zář 2019

U nás to samé od cca 5ti měsíců do 10mesicu.... Ted už tak týden spinká víc a budí se 2-3x za noc

anytt
autor
9. zář 2019

@kepu a změnila jste neco? Nebo jen cas...

merope
9. zář 2019

Mě dřív spával i 7 hodin v kuse a teď taky max 3 a víc ani ťuk. U mě to tipuji, že mám už míň mlíka a že ho nechce, ale co je na pevné stravě, tak nutrilon je bléé pokud není fakt hlad. A občas mi přijde, že se budí, když je kolem moc klid a potřebuje vědět, že není sám. Co mi pomůže, když ještě není tak moc vzbuzený (do hodiny po předchozím kojení prostě když fakt ten hlad by mít neměl), tak dám dudlík do pusy a přidržím ho tam (pokud si ho nechá do pusy dát, tak mu jen pomůžu ho držet, jinak mu vypadne, protože ho prostě ve spánku držet neumí) a pak ho chytím za ručičku nebo na něj položím ruku. Zvláště k ránu, kdy se mi fakt občas budí po hodině to často zabírá - on si drží mou ruku, je ve větším klidu a ještě třeba hodinku si pospí (než dáme to prso). Je nedonošený, takže podle data narození něco přes 6 měsíců, podle termínu porodu 4,5 měsíce. Občas mu na noc vnutím nutrilon, ale nemyslím, že by to bylo o moc lepší - třeba teď se vzbudil o něco dřív než normálně, prso, prso, pak že už ne, mě z něj kape mlíko a on spí.

andrisek123
9. zář 2019

Mě se tak malej budil snad 2 roky :D co půl hodina a nepomohlo ani když sem přestala kojit ;) 😀 chce se to obrnit a vydržet než to přejde. ;)

katgatoo
12. zář 2019

Já to taky měla dokud jsem kojila. Do dvou let. Teď už je to lepší (2r4m), ale celou noc prospanou můžu spočítat na prstech jedné ruky 😅

kepu
13. zář 2019

@anytt nezměnila jsem vůbec nic.... Mění se to jak syn roste.... Taky podle toho co přes den zažil...

asojakova
13. zář 2019

U nás se obě kolem toho půl roku taky začaly budit x krát za noc. Pomohl asi až čas, a taky to, že kolem 9.měsíce jsem toho začala mít plné zuby a zkusila dávat Sunar v noci místo kojení. A hned se frekvence buzení znížila na 1-2 za noc.
Ale kolem toho půl roku se hodně budí snad každé mimi v okolí, co jsem slyšela 😉

journals
13. zář 2019

Soucitim... u nas to zacalo okolo pateho mesice a cim je starsi, tim je to horsi. Budi se klidne 10x, 12x za noc. Vyzkousela jsem uz vsechno. Na rady okoli uz zacinam byt alergicka, byt to mysli dobre.

martinkam22
13. zář 2019

Malé je 7m a je to stejné. Každou chvíli se v noci začne propínat, ječet, ale má zavřený oči. Nepomůže fakt nic kromě prsa. Podle neuroložky je teď toho na nervovou soustavu moc, všechno se učí a vív vnímaj. Prý prostě vydržet no 🙂 já jí mám u sebe v posteli a jak začne ječet, tak v polospánku prostě cpu prso a nějak se trochu vyspíme.

ladyhacek
13. zář 2019

Zuby rostou i 3 měsíce. Starší syn měl přes 3 měsíce nateklé dásně až do fialova. Take se často budil

bombat
13. zář 2019

Určitě to nemá každé půlroční dítě. Já to tedy nezažila ani s jedním z pěti.
Zdá se mi to divné. Určitě jsou děti v tomto věku o něco lekavější a úzkostnější (např. osmiměsíční úzkost), ale buzení co hodinu, to je fakt moc, to bych možná opravdu uvažovala i o nějakém fyzickém problému jako je ta potravinová intolerance.
Mě teď malý (sedm měsíců) spí naopak lépe než dřív, ale u něj je to tím, že se naučil si cucat paleček.

anytt
autor
14. zář 2019

@bombat mala ma alergii na BKM, ale uz od 2m drzim dietu a vim,ze ji bříško neboli,vse se srovnalo...

kristynka_l
14. zář 2019

Já bych doporučila pro jistotu zajít k lékaři na CRP. U nás, ale to byl dceři rok a půl, najednou v noci hrozný pláč. Nic jí nebylo, usnula večer a od 22h - 5h řev, vždy se uklidnila jen na pár minut. Před tím dokonalý spáč. Byl to zánět ledviny.

exbordelar
Autor odpověď smazal
Zobraz
anytt
autor
14. zář 2019

@exbordelar presne to si predstavuju a rikam, ze nic netrva vecne... 😃.. a jinak Ema ma.taky noci, kdy dokaze cucat prso v noci,dokud neodpadne a pak mam problem ji ho vyndat,jinak rev..

martinkam22
14. zář 2019

@anytt jee ja mám taky emu :D tak to sou pěkně nespací princezny. A s tim prsem je to u nás to samé.

anytt
autor
16. zář 2019

@martinkam22 přesně tak. Úplně stejné... jediny, ceho se děsím,ze ji to neodnaucim.. jeste k tomu vsemu ma ABKM 🙄 takze UM mi za zadnych okolnosti nevezme, pac je nechutne hořke

kuttu
16. zář 2019

@anytt Moji je rok,lezou ji zuby,spicaky,je to peklo,v noci 2 hodiny řve,ma horecky,prujem,stale s sebou ve spaní mele a brečí....od narozeni je porad neco...uz jsem to ydrzela rok...noci kdy spala dobre bych spocitala na prestech jedny ruky...treba uz je to k zubum