Dcera 16 měs. se budí x krat za noc na prso

evytra
17. led 2019

Dcera 16 mesicu se budi i 6 krat za noc na prso. Usina u prsu, doslova se snim mazli. Jeden pras žužlá a druhou bradavku šulá rukama 😔 odstavit? Asi jo že..... A jde to nějak bezbolestně, neumim si predstavit Jak bych ji uspala potom, lehne si do postele ale okamžitě vstane a jde do obyvaku.

darzanka
17. led 2019

Mě to dcera taky tak dělala, do toho jí ještě rostly zuby a v noci byla vzhůru i desetkrát za noc. Já teda vydržela jen asi do 14ti měsíců. Pak jsem se na tři noci odstěhovala do obýváku a nechala jí v posteli s taťkou. Ty dvě noci jí manžel pronosil po bytě, aby neplakala, třetí už to bylo lepší a od té doby už jsme v noci nekojily, stačilo jí jen se ke mě přitulit a krásně spala.

knuffel
17. led 2019

U nás to taky hrozilo závislostí, odstavila jsem, uspat musí někdo jiný. Pár večerů a je hotovo.

monaluza
17. led 2019

@evytra mam doma uz podruhe to same 😉. Poprve jsem odstavila v 16 mesicich (byla jsem tehotna s druhym a fakt unavena), druhy je stejne stary a stejne zavisly a tentokrat hodlam vydrzet jeste o par mesicu dyl, protoze je mi to zpetne dost lito...

luj89
17. led 2019

Je normalni, ze se v noci deti budi na kojeni 🙂. Evidentne mlicko jeste potrebuje. az bude starsi, muzete se s ni domluvit, ze mlicko bude az rano, ale je jeste mala, tak ji vyhovte 😉. Spite spolu v jedne posteli?

6miska4
17. led 2019

To je naprosto normální chování kojeného 16ti měsíčního dítěte. 🙂

evytra
autor
17. led 2019

@luj89 ano spinkame spolu, holky toje poprve kladny nazor ze je to normalni chovani 16 mes. kojence. Kazdej mi spis rekne ze je to zavislak a hned odstavit., Me je to prave taky lito ji brat tu cicinku a taky ji jedou zuby no

makronka222
17. led 2019

Zalezi, co ti vyhovuje. Ja bych to nevydrzela, dala bych UM sby se poradne najedla, nemela hlad, pripadne zkusila dudana. Nemela bych pak nervy na nic pres den, kdybych se nevyspala

aliishaa
17. led 2019

@evytra Dcera se taky často budila na kojení, neměla hlad, chtěla maminku 🙂. Záleží na vás dvou, hlavně se nenech dotlačit okolím někam, kam nechceš, je to věc jen vás dvou...budou lepší a horší období. Postupně se s malou zvládneš i domluvit na nějakých "pravidlech" kojení, je důležité najít nějaký kompromis, abyste byly spokojené obě dvě 🙂.

lpch
17. led 2019

I u nas bylo tohle v 16 mesicich normalni, bohuzel pamatuju i horsi noci z tohoto obdobi. Takze jsem zrusila nocni kojeni a najednou slo spat i 7 hodin v kuse, coz byla do te doby utopie. Pres den jsem kojila dal na pozadani. Pak se to zvrtlo v jeho 18 mesicich, kdy jsem s nocnim kojeni opet zacala. Celkove jsem vydrzela kojit do jeho 20 mesicu, pak jsem to uz i s ohledem na dalsi tehotenstvi a unavu s tim spojenou, prestala zvladat. Odstavu jsem se bala hodne, ale po trech dnech to pochopil a byl klid.

aleenka1234
17. led 2019

@evytra dcerka 18.měsíců, máme úplně to samé. Jak mi teda tu druhou bradavku "hnětá" tak to mi docela vadi. Jinak budu kojit cca do dvou let ;)

aleenka1234
17. led 2019

@evytra jo a teď je vzhuru za noc coca 6x

lpch
17. led 2019

@evytra jeste jsem zapomnela uvest jednu dulezitou vec - dej na sebe a vlastni pocity. Kojit do 16 mesicu je uzasna vec, ne kazdemu se to podari. Pokud citis, ze uz te to vycerpava, kazi ti to naladu, s spis te to obtezuje, zvaz konec. Kojeni by melo byt prijemne pro obe strany. Tez jsem chtela kojit idealne do 2 let, ale v jeden okamzik se to seklo a ja uz ke kojeni mela temer odpor. Tak jsem skoncila a nelituju. Ulevilo se mi, vic jsem si odpocinula a dite to odstaveni zvladlo vic v pohode, nez jsem cekala.

evytra
autor
17. led 2019

Holky diiky moc za podporu, ja si kojeni uzivam a mam radost jak si keme vzdycky vleze a požužla si ten svuj cicek takze mi to zatim nevadi a na to nevyspani jsem si nejak zvykla 😀😁 diiky moc za.podporu a vedomi ze v tom nejsem sama

lucka662006
17. led 2019

Tohle je normální chování kojeného děťátka. Měla jsem to u obou dětí. Dcerku jsem takto kojila do 20 měs. a zajímavost - večer jsem ji ještě nakojila a ráno se mi narodil syn - chi chi chi, v noci jsme jeli do porodnice s babičkou, táta doma hlídal spící dcerku. Byla jsem z toho nočního kojení možná trochu unavená, ale ne extrémně, že bych to nemohla vydržet, obě jsme u toho podřimovaly. Přesně jak píšeš později. Neřeš to a dej na své pocity, to je vždy asi nejdůležitější. Syna jsem takto kojila v jedné posteli do 4 let, a co jako? Ha ha ha. Ve 4 letech už se budil jen 2x za noc, a jak krásně jeho tělíčko hřálo. Se synem máme krásný vztah. Dodnes se často mazlíme, je to můj chlapeček. V jeho 5ti letech ho teď uspává manžel a pak spí celou noc.

ronja55
17. led 2019

Je to úplně v pořádku. Ještě je malá a kojení potřebuje. Mám stejně starého syna a dělá to samé. Budi se mi taky často a jinak než u prsa neusne. Vůbec to neřeším a užívám si to. Chci kojit do dvou let, tak že ať si syn klidne teď ještě dudlá 🙂

ronja55
17. led 2019

@makronka222 není to o hladu. Takhle staré kojené dítě se nebudí aby se najedlo ale chce se uklidnit na prsu u maminky. A dávat UM 16 měsíčnímu dítěti je fakt zbytečnost. Vydržet se dá vše a je to jenom o tom co kdo pro svoje dítě vydrží 🙂