Dcera 16 mesicu se budi i 6 krat za noc na prso. Usina u prsu, doslova se snim mazli. Jeden pras žužlá a druhou bradavku šulá rukama 😔 odstavit? Asi jo že..... A jde to nějak bezbolestně, neumim si predstavit Jak bych ji uspala potom, lehne si do postele ale okamžitě vstane a jde do obyvaku.
U nás to taky hrozilo závislostí, odstavila jsem, uspat musí někdo jiný. Pár večerů a je hotovo.
Je normalni, ze se v noci deti budi na kojeni 🙂. Evidentne mlicko jeste potrebuje. az bude starsi, muzete se s ni domluvit, ze mlicko bude az rano, ale je jeste mala, tak ji vyhovte 😉. Spite spolu v jedne posteli?
To je naprosto normální chování kojeného 16ti měsíčního dítěte. 🙂
Zalezi, co ti vyhovuje. Ja bych to nevydrzela, dala bych UM sby se poradne najedla, nemela hlad, pripadne zkusila dudana. Nemela bych pak nervy na nic pres den, kdybych se nevyspala
@evytra Dcera se taky často budila na kojení, neměla hlad, chtěla maminku 🙂. Záleží na vás dvou, hlavně se nenech dotlačit okolím někam, kam nechceš, je to věc jen vás dvou...budou lepší a horší období. Postupně se s malou zvládneš i domluvit na nějakých "pravidlech" kojení, je důležité najít nějaký kompromis, abyste byly spokojené obě dvě 🙂.
I u nas bylo tohle v 16 mesicich normalni, bohuzel pamatuju i horsi noci z tohoto obdobi. Takze jsem zrusila nocni kojeni a najednou slo spat i 7 hodin v kuse, coz byla do te doby utopie. Pres den jsem kojila dal na pozadani. Pak se to zvrtlo v jeho 18 mesicich, kdy jsem s nocnim kojeni opet zacala. Celkove jsem vydrzela kojit do jeho 20 mesicu, pak jsem to uz i s ohledem na dalsi tehotenstvi a unavu s tim spojenou, prestala zvladat. Odstavu jsem se bala hodne, ale po trech dnech to pochopil a byl klid.
@evytra dcerka 18.měsíců, máme úplně to samé. Jak mi teda tu druhou bradavku "hnětá" tak to mi docela vadi. Jinak budu kojit cca do dvou let ;)
@evytra jo a teď je vzhuru za noc coca 6x
@evytra jeste jsem zapomnela uvest jednu dulezitou vec - dej na sebe a vlastni pocity. Kojit do 16 mesicu je uzasna vec, ne kazdemu se to podari. Pokud citis, ze uz te to vycerpava, kazi ti to naladu, s spis te to obtezuje, zvaz konec. Kojeni by melo byt prijemne pro obe strany. Tez jsem chtela kojit idealne do 2 let, ale v jeden okamzik se to seklo a ja uz ke kojeni mela temer odpor. Tak jsem skoncila a nelituju. Ulevilo se mi, vic jsem si odpocinula a dite to odstaveni zvladlo vic v pohode, nez jsem cekala.
Holky diiky moc za podporu, ja si kojeni uzivam a mam radost jak si keme vzdycky vleze a požužla si ten svuj cicek takze mi to zatim nevadi a na to nevyspani jsem si nejak zvykla 😀😁 diiky moc za.podporu a vedomi ze v tom nejsem sama
Tohle je normální chování kojeného děťátka. Měla jsem to u obou dětí. Dcerku jsem takto kojila do 20 měs. a zajímavost - večer jsem ji ještě nakojila a ráno se mi narodil syn - chi chi chi, v noci jsme jeli do porodnice s babičkou, táta doma hlídal spící dcerku. Byla jsem z toho nočního kojení možná trochu unavená, ale ne extrémně, že bych to nemohla vydržet, obě jsme u toho podřimovaly. Přesně jak píšeš později. Neřeš to a dej na své pocity, to je vždy asi nejdůležitější. Syna jsem takto kojila v jedné posteli do 4 let, a co jako? Ha ha ha. Ve 4 letech už se budil jen 2x za noc, a jak krásně jeho tělíčko hřálo. Se synem máme krásný vztah. Dodnes se často mazlíme, je to můj chlapeček. V jeho 5ti letech ho teď uspává manžel a pak spí celou noc.
Je to úplně v pořádku. Ještě je malá a kojení potřebuje. Mám stejně starého syna a dělá to samé. Budi se mi taky často a jinak než u prsa neusne. Vůbec to neřeším a užívám si to. Chci kojit do dvou let, tak že ať si syn klidne teď ještě dudlá 🙂
@makronka222 není to o hladu. Takhle staré kojené dítě se nebudí aby se najedlo ale chce se uklidnit na prsu u maminky. A dávat UM 16 měsíčnímu dítěti je fakt zbytečnost. Vydržet se dá vše a je to jenom o tom co kdo pro svoje dítě vydrží 🙂
Mě to dcera taky tak dělala, do toho jí ještě rostly zuby a v noci byla vzhůru i desetkrát za noc. Já teda vydržela jen asi do 14ti měsíců. Pak jsem se na tři noci odstěhovala do obýváku a nechala jí v posteli s taťkou. Ty dvě noci jí manžel pronosil po bytě, aby neplakala, třetí už to bylo lepší a od té doby už jsme v noci nekojily, stačilo jí jen se ke mě přitulit a krásně spala.