Covid a miminko. Co když budeme pozitivní? Zkušenosti?

makkyv
1. bře 2021

Ahooj holky, dnes mi bylo oznámeno, že jeden známý má covid, dnes byl na testech a takže já jdu ve středu, dřívější termín není. 🤦🏽‍♀️ Žádné příznaky nemám (jen trošku rýma a občas mě bolí hlava) ale na migrény trpím celý život snad 🤦🏽‍♀️.. malá měla nějaké dny 37,5 a po odečtení 37 ale jinak nic.. hodně slintá, takže mi bylo řečeno, že by se mohlo jednat o zuby. Má 4 m dnes, ale slintá opravdu hodně.
Ve středu mi pohlídá kamaradka malou a já si skocim na testy, pokud budu pozitivní musim volat MUDr zda by měla jít i malá, aby bylo v tom jasno. Co když budeme pozitivní? Já plně kojím a jsem z toho úplně vynervovaná.. bojim se, aby se ji hlavně nic nestalo, zatím tedy nejí jasno, zda budeme pozitivní, ale raději myslím dopředu a pak být třeba mile překvapená.. Měl od Vás někdo z miminek covid? A já to zvládal? Já slyšela, ze se musí třeba i na kapačky a někomu není vůbec nic.. a hlavně někdo říká kojit furt, někdo ne.. poradim se i s MUDr po te středě.. zatím mě zajímají vaše zkušenosti. Děkuji Markéta

areh
1. bře 2021

@makkyv klid, opravu. 🍀 Syn byl na testech v necelých 6ti měsících. Při odběru se smál, takže žádné trauma se nekonalo. Kojila jsem ho celou dobu co jsem byla pozitivní. Mimčo od tebe protilátky dostane,je to jako u jiné tvojí nemoci. Syn byl pak teda taky pozitivní. Měl kašel a rýmu (stejné příznaky jako já) a dva dny teplotu kolem 37. Žádné následky nemá. Normálně si hraje a funguje. Bude to dobré,opravdu 🙂

klokanka31
1. bře 2021

@areh K čemu je testování takovýho mimča? 😲

areh
1. bře 2021

@klokanka31 tak každý to bereme jinak. Já jsem třeba ráda, když vím , jestli tu nemoc má nebo ne. Na test jel stejně semnou, protože bych ho neměla kde nechat a žádný dramatický zákrok to není.

makkyv
autor
1. bře 2021

@areh děkuji moc ❤️

makkyv
autor
1. bře 2021

@klokanka31 to já nevím, od známého dcera to chytila i celá jejich rodina a mají prý nějaký britský covid nebo co to povídal za hovadinu a s malou jsou na kapačkách, má 5 měsíců 😔

makkyv
autor
1. bře 2021

@areh já jedu raději sama a poté mám prý volat MUDr, zda ji nechat testovat nebo ne.. takže ve středu budu moudřejší 🙂

mamikry
1. bře 2021

@makkyv Kamaradka byla na testovani se sedmimesicnim a v pohode. Takovemu miminku delali odber z krcku a ne z nosu. Mimco negativni, starsi dcera (4) pozitivni. Ja bych tedy na odber s maly ditetem radeji sla, pokud budete pozitivni, prece jen se parkrat stalo, ze deti mely postrovid syndrom, tak abyste vedela, kdyby neco. Dalsi vec je, ze jestli jste pozitivni, tak miminko muze vasi kamaradku nakazit.

makkyv
autor
1. bře 2021

@mamikry to já vím, ale vždyť přeci píšu, že až co já uvidíme zda budu pozitivní. V nemocnici mi řekli, ať se pak domluvim s MUDr a dle toho. Já se nebojím těch testu s malou! Já se bojim ty příznaky, aby se ji něco nestalo, na to se tu ptam.

drakenn
1. bře 2021

Marketo nešil, nebo to privolas! Neděs se dopředu a hlavně myslí pozitivně!

klokanka31
1. bře 2021

@makkyv Ježíš chudinka malá 😞

katerinak88
1. bře 2021

@makkyv My jsme si to i s mimčem prodělali o Vánocích, já jsem na testech nebyla, považovala jsem to za zbytečné. Věděla jsem, že to mám, ztratila jsem čich i chuť, na mateřské neschopenku nepotřebuju, tak jsem si dala karanténu i bez testu. Malá to měla taky, měla v té době necelých 5 měsíců, 2 dny měla horečku kolem 38 a jinak jí nic jiného nebylo.

katule1990
1. bře 2021

@makkyv My jsme to měli přes Vánoce, synovi byl měsíc a půl, nedonošený, neměl ani 3 kila. Já i manžel jsme byli pozitivní, se synem jsem na testování nejela, ale je na mě nalepený pořád, i v noci je se mnou v posteli, tak si myslím, že to musel mít taky a já jsem ho neměla jak od sebe izolovat. Dokonce si myslím, že jsem to mohla i chytit od něj, že to nabral u doktora, jak neměl respirátor, nikam jsme totiž nechodili. Nicméné mu vůbec nic nebylo a já jsem normálně kojila dál, není důvod přestávat.

makkyv
autor
2. bře 2021

@drakenn dekuju!❤️ Pokusim se

makkyv
autor
2. bře 2021

@katerinak88 jeje... no já pro jistotu raději jdu, chudacek😔 alespoň, ze v rámci možností to bylo 38.. některé mimi mají prý i 40, ale to i po očkování🤷🏽‍♀️ My jsme zatím veselý, malá se furt smeje, teplotu teď nemá- ani včera.. tak uvidím .. moc děkuji

makkyv
autor
2. bře 2021

@katule1990 jee moc dekuju.. tak mě to trosku uklidnilo. 🥰