Co zvládá 20 měsíční dítě

kikisa311
28. črc 2021

Zdravím, vím že děti by se neměly srovnávat ale zajímalo by mě co umí vaše dětičky ve 20ti měsících? Naše dítko umí asi plus mínus třicet slov. A zvuky několika zvířátek. Umí zamávat,, dát pusu na požádání nebo poslat pusu, jak je velká, jak se má. Umí se zabavit chvilku prohlížením knížek a pozná pár věcí nebo na požádání ukáže. Rozumí co se po ní chce. Např. Vynes plenku do koše, nebo jdeme se koupat a hned běží do koupelny. Nebo jdeme ven a běží si vzít boty a chytá na kliku. chvilku vydrží i navlékat kroužky na tyčku, nebo házet vkladačky do kýblíku.

95newmommy2020
28. črc 2021

Řekla bych, ze slov umí méně. Jinak to same, a ty pokyny vyslyší jak kdy. Někdy se stane, ze řeknu třeba přínes boty a on po cestě potká třeba dudlík a donese ten dudu. Na kliky ještě nedosáhne. A hraje si s vypinacem.

kikisa311
autor
28. črc 2021

😁😁 ano ano. U nás sem tam taky ignoruje. Pro něco běží a pak si to rozmyslí a jde úplně někam jinam . A taky bych ještě řekla že nám celkem začíná více vztekací období pokud není po jejím 🤭. Když řeknu, ne plácne sebou na zadek a začne řev 🙈

95newmommy2020
28. črc 2021

@kikisa311 Tak on si ve vzteku dokonce leha. 🤣 A často i ječí, kolikrát jen tak. 😅

kikisa311
autor
28. črc 2021

@95newmommy2020 😂 řekla bych že to s nima bude ještě zajímavé 😁. Malá teda většinou sedne na zadek a kope nohama 😂. To je její protest. Musíme se naučit to ignorovat a ono je to "doufám" přejde 🙈

95newmommy2020
28. črc 2021

@kikisa311 Jednou určitě. 😂 Chce to mít zásoby vina a cokoladky. 👻👻

kikisa311
autor
28. črc 2021

@95newmommy2020 to naštěstí mám 🤣🤣. Ale někdy je to opravdu náročné. A navíc malá prostě má potřebu pořád lítat. Všude leze. Křeslo, gauč, stůl, i botník. A teď jak se naučila otvírat dveře tak hotovo. Už si začínám říkat že v práci mi bude líp a to sem si myslela že nikdy neřeknu 🤣🙈

jako_mala_holka
28. črc 2021

Holky, já se tu jen připichnu, ať vím, co mě čeká, jo? 😅😅

klokanka31
28. črc 2021

@kikisa311 Já když řeknu že se jdeme koupat tak naše malá naopak z koupelny utíká a říká nene ☺ do koupelny naopak letí když řeknu že jdeme uklízet, to hned tahá kbelík, chystá dva hadříky, jeden pro ni, jeden pro mě ☺

amazonkajanik
28. črc 2021

@kikisa311 slovně jste na tom lépe než my v 25měsících, ale holky jsou hold šikovnější. Jinak téměř stejně, jako u vás. Náš kluk byl a je větší rapl, ale třeba ségra se směje tomu, že to nikde jinde neviděla,aneb když je syn relativně v dobrém rozpoložení a něco se mu zakáže (hlavně bejkarna) tak zavře oči ve stylu "nevidím vás, vy nevidíte mě, takže se nic nestalo "😁
Na kliky dosáhne dlouho a jak nejsem obuta dřív než on, vezme mi kramle,musím být min 5kroků napřed. Dnes použil prvně spojení tjaktoj a ham. K jídlu mu pouštím pohádku, aby snědl vše. Dal tím najevo, že chce už večeři. A o víkendu měl úraz na noze, tak mi pravil "fňůta, bebi, moc bum au" a dnes volal tátu v lese "tati, táto, neni, kam...jo tam"😂 nesrovnávám, ale užívám si ty jeho pokroky ...

klokanka31
28. črc 2021

@amazonkajanik Tohle nevidím vás, nevidíte vy mě taky někdy zkouší naše malá. Nebo jí něco zakážu, ona toho teda nechá, ale pozoruje mě, a hned jak se otočím, tak to udělá ☺

amazonkajanik
28. črc 2021

@klokanka31 klasika 😁 dneska frajer házel z hračkami,bez ohledu na váhu. Říkám x krát ne a čekám, kdy mu to spadne na nohu,aby se poučil (kruté, ale jak jinak) místo toho málem vysklil okno a už jsem ho hnala 🤣 nebo chytne rapla a začne mlátit hlavou o první věc, co je poblíž, nebo se zahryzne. A pak běží s pláčem, že ho to bolelo a já musím sedět jak největší potvora a dělat, že mě to netankuje...
Ale často zkouší mantinely, co lze a co ne, je si vědom následků, ale stejně do toho jde...

klokanka31
28. črc 2021

@amazonkajanik Tak to měly dneska děti asi házecí náladu ☺ naše ráno snídala chleba, a protože z talířku nechce, tak jí to nechávám na prkýnku. Chleba snědla, chňapla prkýnko, a hodila ho vší silou na zem, jen těsně minula našeho psa. Odpoledne zase dostala novou hračku, dřevěnou tahací myš, je docela těžká. A začala s ní házet, tak jsem si říkala kdy si to hodí na nohu 🙄

maki90
28. črc 2021

@kikisa311 sama si dojde na záchod/nočník, utre se, spláchne a umyje ruce 🙂 nají se obstojně lžící nebo vidličkou, pije ze skleničky. Slova nepočítám, ale spoustu neumí pořádně a má svou hatmatilku, např. pupu jsou ponožky, ťapy boty atd 😄 hodně napodobuje starší ségru, bohužel včetně zlobeni. Jo a tak 5x denně prevlikam 🙈

kikisa311
autor
29. črc 2021

Holky děkuju vám🤗. A s těma očima to malá dělávala před pár měsíci když se styděla. Třeba když na ulici na ni někdo mluvil nebo i na vlastního dědu dělala že ho nevidí 🤣. Dělala že ona tu vlastně není. A přitom se lišácky usmívala 🤣. A jak byl klid a všichni pryč tak se oči otevřely 😃. A další taková sranda když sme v obchodě vám zahlédne bedny s pivem tak hned na to ukazuje a křičí táta 😂.

kikisa311
autor
29. črc 2021

A to poslouchání to je teda u nás boj. Absolutně žádný respekt. Prostě to má na háku. Buď se vztekne a nebo odejde, chvilku počká a za chvilku se vrátí znovu. 🙄. Pokud treba sedí v obýváku na zemi, tak já jdu honem vedle do kuchyně pro kafe třeba. A ona hned sotva se vzdálím tak válí na gauč nebo křeslo a skáče 🙉. Přesně umí využít každý správný moment

klokanka31
29. črc 2021

@kikisa311 Naše zatím většinou poslouchá, ale je jí 14 měsíců, začíná jí období vzdoru, takže s posloucháním asi bude konec 🙄