Zdravím, vím že děti by se neměly srovnávat ale zajímalo by mě co umí vaše dětičky ve 20ti měsících? Naše dítko umí asi plus mínus třicet slov. A zvuky několika zvířátek. Umí zamávat,, dát pusu na požádání nebo poslat pusu, jak je velká, jak se má. Umí se zabavit chvilku prohlížením knížek a pozná pár věcí nebo na požádání ukáže. Rozumí co se po ní chce. Např. Vynes plenku do koše, nebo jdeme se koupat a hned běží do koupelny. Nebo jdeme ven a běží si vzít boty a chytá na kliku. chvilku vydrží i navlékat kroužky na tyčku, nebo házet vkladačky do kýblíku.
😁😁 ano ano. U nás sem tam taky ignoruje. Pro něco běží a pak si to rozmyslí a jde úplně někam jinam . A taky bych ještě řekla že nám celkem začíná více vztekací období pokud není po jejím 🤭. Když řeknu, ne plácne sebou na zadek a začne řev 🙈
@kikisa311 Tak on si ve vzteku dokonce leha. 🤣 A často i ječí, kolikrát jen tak. 😅
@95newmommy2020 😂 řekla bych že to s nima bude ještě zajímavé 😁. Malá teda většinou sedne na zadek a kope nohama 😂. To je její protest. Musíme se naučit to ignorovat a ono je to "doufám" přejde 🙈
@kikisa311 Jednou určitě. 😂 Chce to mít zásoby vina a cokoladky. 👻👻
@95newmommy2020 to naštěstí mám 🤣🤣. Ale někdy je to opravdu náročné. A navíc malá prostě má potřebu pořád lítat. Všude leze. Křeslo, gauč, stůl, i botník. A teď jak se naučila otvírat dveře tak hotovo. Už si začínám říkat že v práci mi bude líp a to sem si myslela že nikdy neřeknu 🤣🙈
Holky, já se tu jen připichnu, ať vím, co mě čeká, jo? 😅😅
@kikisa311 Já když řeknu že se jdeme koupat tak naše malá naopak z koupelny utíká a říká nene ☺ do koupelny naopak letí když řeknu že jdeme uklízet, to hned tahá kbelík, chystá dva hadříky, jeden pro ni, jeden pro mě ☺
@kikisa311 slovně jste na tom lépe než my v 25měsících, ale holky jsou hold šikovnější. Jinak téměř stejně, jako u vás. Náš kluk byl a je větší rapl, ale třeba ségra se směje tomu, že to nikde jinde neviděla,aneb když je syn relativně v dobrém rozpoložení a něco se mu zakáže (hlavně bejkarna) tak zavře oči ve stylu "nevidím vás, vy nevidíte mě, takže se nic nestalo "😁
Na kliky dosáhne dlouho a jak nejsem obuta dřív než on, vezme mi kramle,musím být min 5kroků napřed. Dnes použil prvně spojení tjaktoj a ham. K jídlu mu pouštím pohádku, aby snědl vše. Dal tím najevo, že chce už večeři. A o víkendu měl úraz na noze, tak mi pravil "fňůta, bebi, moc bum au" a dnes volal tátu v lese "tati, táto, neni, kam...jo tam"😂 nesrovnávám, ale užívám si ty jeho pokroky ...
@amazonkajanik Tohle nevidím vás, nevidíte vy mě taky někdy zkouší naše malá. Nebo jí něco zakážu, ona toho teda nechá, ale pozoruje mě, a hned jak se otočím, tak to udělá ☺
@klokanka31 klasika 😁 dneska frajer házel z hračkami,bez ohledu na váhu. Říkám x krát ne a čekám, kdy mu to spadne na nohu,aby se poučil (kruté, ale jak jinak) místo toho málem vysklil okno a už jsem ho hnala 🤣 nebo chytne rapla a začne mlátit hlavou o první věc, co je poblíž, nebo se zahryzne. A pak běží s pláčem, že ho to bolelo a já musím sedět jak největší potvora a dělat, že mě to netankuje...
Ale často zkouší mantinely, co lze a co ne, je si vědom následků, ale stejně do toho jde...
@amazonkajanik Tak to měly dneska děti asi házecí náladu ☺ naše ráno snídala chleba, a protože z talířku nechce, tak jí to nechávám na prkýnku. Chleba snědla, chňapla prkýnko, a hodila ho vší silou na zem, jen těsně minula našeho psa. Odpoledne zase dostala novou hračku, dřevěnou tahací myš, je docela těžká. A začala s ní házet, tak jsem si říkala kdy si to hodí na nohu 🙄
@kikisa311 sama si dojde na záchod/nočník, utre se, spláchne a umyje ruce 🙂 nají se obstojně lžící nebo vidličkou, pije ze skleničky. Slova nepočítám, ale spoustu neumí pořádně a má svou hatmatilku, např. pupu jsou ponožky, ťapy boty atd 😄 hodně napodobuje starší ségru, bohužel včetně zlobeni. Jo a tak 5x denně prevlikam 🙈
Holky děkuju vám🤗. A s těma očima to malá dělávala před pár měsíci když se styděla. Třeba když na ulici na ni někdo mluvil nebo i na vlastního dědu dělala že ho nevidí 🤣. Dělala že ona tu vlastně není. A přitom se lišácky usmívala 🤣. A jak byl klid a všichni pryč tak se oči otevřely 😃. A další taková sranda když sme v obchodě vám zahlédne bedny s pivem tak hned na to ukazuje a křičí táta 😂.
A to poslouchání to je teda u nás boj. Absolutně žádný respekt. Prostě to má na háku. Buď se vztekne a nebo odejde, chvilku počká a za chvilku se vrátí znovu. 🙄. Pokud treba sedí v obýváku na zemi, tak já jdu honem vedle do kuchyně pro kafe třeba. A ona hned sotva se vzdálím tak válí na gauč nebo křeslo a skáče 🙉. Přesně umí využít každý správný moment
@kikisa311 Naše zatím většinou poslouchá, ale je jí 14 měsíců, začíná jí období vzdoru, takže s posloucháním asi bude konec 🙄
Řekla bych, ze slov umí méně. Jinak to same, a ty pokyny vyslyší jak kdy. Někdy se stane, ze řeknu třeba přínes boty a on po cestě potká třeba dudlík a donese ten dudu. Na kliky ještě nedosáhne. A hraje si s vypinacem.