Ahoj. Prosím o radu.. Jakožto prvorodička jsem trošku mimo obraz, tak se raději obracím na vás zkušenější.. V neděli mám termín a přemýšlím už dopředu co v zimě do fusaku. Jestli klasickou zimní kombinézu (šusťáková) nebo by stačila obyčejná teplá zimní například z mikroplyše? .. každopádně deku a fusak, ten mám docela teplý s kožíškem.. bojím se, aby prckovi nebyla zima, ale přitom aby se mi moc nezpotil..
Pokud je fusak opravdu teplý, staci to co doma + čepička, max mikca navíc... Já měla fusak ne úplně megateply a dávala jsem to co doma + fleece overalek
Zalezi ale podle me i na velikosti mimca...dokud byla mala a vydrzela ve fusaku, tak jak píšou holky, jen teda souhlas s tou mikinkou /fleesovym overalem navic (doma byva v dlouhem bodycku a to by mi prislo do fusaku na zimu malo 🤔).. Ale jak uz pak mavala rukama a byla prakticky do pul tela z fusaku ven, davala jsem bundu apod.
Malinký mimčo, co bude ležet, určitě spíš do toho fleesovyho overálky, ten "šusťák" je až na sedící dítě v kočárku, které příp. i chvilkama postojí. Pokud máš hodně teplý fusak(třeba Elodie), tak možná bude stačit jen teplejší mikina a na fusak klasický kryt od kočáru, poslední zimy jsou spíš mírné a ve ve městě jde teplota málokdy pod nulu. Pokud bys byla z hor, tak samozřejmě to tomu uzpůsobit
Já se zdobením připíchnu. Mám srpnové mimino, fusak hodně teplý, cottonmoose (teplý jak Elodie) a koupenou mám takovou ten (tlustější) plyšový overal z F&F. Takže mám pod to dávat jen body, tepláky a ponožky? Děkuji 🙏
Já jsem měla termoregulační fusak Gesslein. Syn je narozen v říjnu. První zimu jsem mu dávala jen polodupačky, dlouhý body a tenkou mikinu. Čepici a rukavice, protože mi vystrkoval ruce z fusaku. Ale ze začátku jsem s sebou vozila ještě jednu vrstvu, protože se mi nechtělo věřit, že mu to bude stačit 🙈 ale byl vždy krásně teplounkej.
Druhou zimu jsem přidala zimní bundu.
Já dávala bodycko tepláčky a kombinézu s mikroplyse a čepička. Fusak mám s berankem vevnitř. Syn byl v září
@marlenka34 my měli plyšový overal, takovej tlustej medvěd a v tom byl v bodycku s dl.rukavem a punčochy, čepice+ rukavice. A dala do korby dečku, na to prcka v tom overalu a ještě jsem ho přikryla a zadelala víkem ke kočárku 😀 v tom overalu by se ve fusaku upek
@marlenka34 tenhle jsme měli
@martaskaaa děkuji 🙂 přesně tohoto medvěda mám taky 😀 takže nachystám i slabý plyš do fusaku🙂
Tyjo díky za tohle fórum, nám se první mimčo narodí za chvilku a vidím, že jsem úplně mimo. Myslela jsem si, že musí mít minimálně takový overal, jako postla @martaskaaa a ještě teplý fusak (máme Emitex) a víko kočáru a stejně jsem se bála, že nám zmrzne.😂
@pipi_puncocha já teda mám zimní Emitex a pak ještě jeden teplejší, ale v tom medvedu jsem ho do fusaku necpala no, stačila jedna slabší deka pod něj a pak na přikrytí a víko a bylo mu teplíčko. Ale vyloženě v mrazu jsem s ním ven nechodila teda, na to jsem byla líná 😂
Všem moc děkuji.. 😊 ..
Meli jsme outlastovy fusak a malemu jsem navic davala jen mikinu a merino kuklu a rukavice. Pri minus 5 a min dostal fleesovy overal z Lidlu a pod to bodyno a puncochace. Nikdy nebyl problem
Zalezi na fusaku, ja som mala Elodie a davala som malu ak v najvacsich mrazoch len v mikine a teplakoch... a samozrejme capica
Ja dam cepici, body s dlouhym rukavem, teplaky, chlupatou mikinu. Miminu je furt vedro. Mam cottonmoose. Tohle je max, co tam v 0stupnich snesla
My máme fusak jak na severní pól. Do něj jsme dali dítě jen v punčocháčích. Nahoru body, teplejší chlupatá mikča, čepice, rukavice. My vůbec dítě poměrně málo oblíkáme. A jezdíme za každého počasí, i když mrzne až praští.
Dcera prosincova. Fusak měla berankovy a byla oblečená takhle - body dlouhý rukáv, punčocháče, ponožky, plyšový overal, čepice a rukavičky. Porodní vaha byla 2980g.
Do vajíčka jsem jí měla ve fusaku a tam mela jen čepici, rukavičky, punčocháče a mikinku. Vždycky jsem mela po ruce deku (kdyby nahodou)
@barunnka3 ja jsem teda otuzovaci typ 🤓 ale dcerka jeste nebyla nemocna (14m). Je srpnova, navic o 6tydnu driv narozena, v zime jsem ji davala jen v bodycku do perove perinky, na krk outlast nakrcnik. Kdyz se zacala rozmachovat a perinka byla mala, dala jsem ji v bodycku do outlast kombinezy a do merino fusaku, nekdy jen v teplackach a bundicce. Nikdy nebyla zmrzla ani horka.
Hele já dávala to co měla doma, plus něco kolem krku a cepici. Fusak byl teploucky (dcera zarijova). Nikdy nebyla zmrzla, vždycky krasne teplá. Nejsem zastance premiry oblékání, kor do fusaku.