Co v zimě do fusaku?

barunnka3
25. zář 2019

Ahoj. Prosím o radu.. Jakožto prvorodička jsem trošku mimo obraz, tak se raději obracím na vás zkušenější.. V neděli mám termín a přemýšlím už dopředu co v zimě do fusaku. Jestli klasickou zimní kombinézu (šusťáková) nebo by stačila obyčejná teplá zimní například z mikroplyše? .. každopádně deku a fusak, ten mám docela teplý s kožíškem.. bojím se, aby prckovi nebyla zima, ale přitom aby se mi moc nezpotil..

hezz17
25. zář 2019

Hele já dávala to co měla doma, plus něco kolem krku a cepici. Fusak byl teploucky (dcera zarijova). Nikdy nebyla zmrzla, vždycky krasne teplá. Nejsem zastance premiry oblékání, kor do fusaku.

dmiska
25. zář 2019

Pokud je fusak opravdu teplý, staci to co doma + čepička, max mikca navíc... Já měla fusak ne úplně megateply a dávala jsem to co doma + fleece overalek

svntvt
25. zář 2019

Zalezi ale podle me i na velikosti mimca...dokud byla mala a vydrzela ve fusaku, tak jak píšou holky, jen teda souhlas s tou mikinkou /fleesovym overalem navic (doma byva v dlouhem bodycku a to by mi prislo do fusaku na zimu malo 🤔).. Ale jak uz pak mavala rukama a byla prakticky do pul tela z fusaku ven, davala jsem bundu apod.

ninive211
25. zář 2019

Malinký mimčo, co bude ležet, určitě spíš do toho fleesovyho overálky, ten "šusťák" je až na sedící dítě v kočárku, které příp. i chvilkama postojí. Pokud máš hodně teplý fusak(třeba Elodie), tak možná bude stačit jen teplejší mikina a na fusak klasický kryt od kočáru, poslední zimy jsou spíš mírné a ve ve městě jde teplota málokdy pod nulu. Pokud bys byla z hor, tak samozřejmě to tomu uzpůsobit

marlenka34
25. zář 2019

Já se zdobením připíchnu. Mám srpnové mimino, fusak hodně teplý, cottonmoose (teplý jak Elodie) a koupenou mám takovou ten (tlustější) plyšový overal z F&F. Takže mám pod to dávat jen body, tepláky a ponožky? Děkuji 🙏

areh
25. zář 2019

Já jsem měla termoregulační fusak Gesslein. Syn je narozen v říjnu. První zimu jsem mu dávala jen polodupačky, dlouhý body a tenkou mikinu. Čepici a rukavice, protože mi vystrkoval ruce z fusaku. Ale ze začátku jsem s sebou vozila ještě jednu vrstvu, protože se mi nechtělo věřit, že mu to bude stačit 🙈 ale byl vždy krásně teplounkej.
Druhou zimu jsem přidala zimní bundu.

monique9754
25. zář 2019

Já dávala bodycko tepláčky a kombinézu s mikroplyse a čepička. Fusak mám s berankem vevnitř. Syn byl v září

martaskaaa
25. zář 2019

@marlenka34 my měli plyšový overal, takovej tlustej medvěd a v tom byl v bodycku s dl.rukavem a punčochy, čepice+ rukavice. A dala do korby dečku, na to prcka v tom overalu a ještě jsem ho přikryla a zadelala víkem ke kočárku 😀 v tom overalu by se ve fusaku upek

martaskaaa
25. zář 2019

@marlenka34 tenhle jsme měli

marlenka34
25. zář 2019

@martaskaaa děkuji 🙂 přesně tohoto medvěda mám taky 😀 takže nachystám i slabý plyš do fusaku🙂

pipi_puncocha
25. zář 2019

Tyjo díky za tohle fórum, nám se první mimčo narodí za chvilku a vidím, že jsem úplně mimo. Myslela jsem si, že musí mít minimálně takový overal, jako postla @martaskaaa a ještě teplý fusak (máme Emitex) a víko kočáru a stejně jsem se bála, že nám zmrzne.😂

martaskaaa
25. zář 2019

@pipi_puncocha já teda mám zimní Emitex a pak ještě jeden teplejší, ale v tom medvedu jsem ho do fusaku necpala no, stačila jedna slabší deka pod něj a pak na přikrytí a víko a bylo mu teplíčko. Ale vyloženě v mrazu jsem s ním ven nechodila teda, na to jsem byla líná 😂

barunnka3
autor
25. zář 2019

Všem moc děkuji.. 😊 ..

martiniquest
25. zář 2019

Meli jsme outlastovy fusak a malemu jsem navic davala jen mikinu a merino kuklu a rukavice. Pri minus 5 a min dostal fleesovy overal z Lidlu a pod to bodyno a puncochace. Nikdy nebyl problem

vladienka
25. zář 2019

Zalezi na fusaku, ja som mala Elodie a davala som malu ak v najvacsich mrazoch len v mikine a teplakoch... a samozrejme capica

makronka222
25. zář 2019

Ja dam cepici, body s dlouhym rukavem, teplaky, chlupatou mikinu. Miminu je furt vedro. Mam cottonmoose. Tohle je max, co tam v 0stupnich snesla

babanci
26. zář 2019

My máme fusak jak na severní pól. Do něj jsme dali dítě jen v punčocháčích. Nahoru body, teplejší chlupatá mikča, čepice, rukavice. My vůbec dítě poměrně málo oblíkáme. A jezdíme za každého počasí, i když mrzne až praští.

dinushka00
6. říj 2019

Dcera prosincova. Fusak měla berankovy a byla oblečená takhle - body dlouhý rukáv, punčocháče, ponožky, plyšový overal, čepice a rukavičky. Porodní vaha byla 2980g.
Do vajíčka jsem jí měla ve fusaku a tam mela jen čepici, rukavičky, punčocháče a mikinku. Vždycky jsem mela po ruce deku (kdyby nahodou)

zuzita15
6. říj 2019

@barunnka3 ja jsem teda otuzovaci typ 🤓 ale dcerka jeste nebyla nemocna (14m). Je srpnova, navic o 6tydnu driv narozena, v zime jsem ji davala jen v bodycku do perove perinky, na krk outlast nakrcnik. Kdyz se zacala rozmachovat a perinka byla mala, dala jsem ji v bodycku do outlast kombinezy a do merino fusaku, nekdy jen v teplackach a bundicce. Nikdy nebyla zmrzla ani horka.