Holky, potřebuju poradit, co se zbytkem uvařeného příkrmu? Dělala jsem batátové pyré a hodně mi zbylo...dala jsem do ledničky hned co zchladlo...lze jej zítra znovu ohřát, nebo raději vyhodit? Díky.
To b me taky zajimalo...proc se vlastne prikrmy nesmi znovu ohrivat?
Říká se, že při ohřívání v mikrovlnce ztratí jídlo všechny živiny a je lepší příkrmy ohřívat ve vodní lázni. Také jsem vychladlý příkrm, pokud zbylo hodně a bylo to opravdu jenom pyré bez kousků zavařovala do skleniček, do deseti dnů jsem to většinou spotřebovala.
@arwen_arina ale můžou.. samozřejmě, že na skleničce ti napíšou, že to musíš vyhodit... aby sis musela koupit novou:D
já bych to zavařila, co se nevejde do mrazáku. nechápu, rpoč ani v základních návodech na to, jak dělat příkrmy, se to neuvádí. do mrazáku se dycky vejde jen maličko a přijde mi to složitější, než to po velkým počtu zavařit a mám naděláno x hotovejch skleniček, který vydržej dost dlouho.
nemá se ohřívat to, z čeho dítě jedlo. Pokud máš kupovanou skleničku, taky v lednici vydrží otevřená 48 hodin, ale porce by se z toho dítěti měla odebrat. Zjednodušeně řečeno, to, do čeho dítě slintalo ( :D ) by se mělo vyhodit, zřejmě kvůli množení bakterií. U zavařování máhodně maminek zkušenost, že to zkvasilo, já osobně zavařovala jen ovoce, tak nevím
pokud z toho dítko nejedlo (mělo oddělanou jinou porci), můžeš ohřát, vydrží v lednici cca 48 hodin, zbytek můžeš zamrazit