Maminky spíše asi starších dětí, co se vám osvědčilo/neosvědčilo ve výchově vašich dětí? Myslím naprosto obecně. (Např. rady typu :to,že jsem ho nikdy nefackovala a přesto je z něho slušné dítě, nebo chodit s dítětem na angličtinu už ve dvou letech, dobře se cizí jazyk naučil, nebo nejdříve udělat úkoly,když se přijde ze školy a pak až jít ven,nebo neopak,nejdřív jít ven,děti se občerství a pak se s chutí vrhnout na úkoly...) Píši tyto příklady proto,abyste věděli,co přibližně touto otázkou myslím 🙂 Prostě rady a postřehy ve výchově dětí, které nejsou jen z nějakých učených příruček,ale opravdu vyzkoušené v praxi 🙂
Já zatím zkouším ale osvědčilo se mi u synovcu nejancit když spadnou,proste oni sami čekají na reakci takže kdzy není zadne "Jeee chudacku ty si hapal" tak se zvednout a s úsměvem pekli dal a u dcery (10m) jasne dáno kdy jde spát a přes to vlak nejede
Sice jen u manzeliva syna,nmi kluci jsou zatim mali, ale osvedcilo se vytycit hranice, co smi a nesmi a co kdy jak a na tom trvat a neuhnot a vsem se nam ulevilo.I napr. spat se jde v 9 a pres to vlak nejede. I s nasim synem ( 4,5) uz mame dohody- az budes v pyzamku, po veceri a uklizeny pokoj, bude tablet. Drive proste ne. A funguje to 🙂 a kdyz slibim trest,tak ho musim splnit, ne jen slibovat 🙂))