Co pořídit pro malé špuntíky za léky do lékárničky?

msgracia
31. črc 2022

Holky vy co máte teď malé spuntiky, co byste radili pořídit do lékárničky za léky pro mrnouska? Nějak si nevybavuji co jsem měla před 8 lety u syna.

kubesovaadelka
31. črc 2022

@msgracia asi záleží jak staré, ale já mám půlroční a mám paralen čípky, viburcol homeopatika čípky, Terezia vitamín D ( po vigantilu bolelo bříško),Nurofen sirup a calgel nyní na zoubky, dřív jsem ještě malé dávala babycal na prdíky a měla koupené trubičky na prdíky, ale to jsem nevyužila. Borovou vodu jsem taky nevyužila, jen ještě desinfekci na pupík.. nejvíc u nás jede viburcol čípky, jsou na vše 😁 neklid, prdíky, nachlazení prostě na vše

krisstina93
31. črc 2022

Mám akorát něco na horečku, kapky do nosu, něco na průjem a jinak dokopujem podle potřeby. Záleží jak je to malé dítě no.

msgracia
autor
31. črc 2022

Pro mimi. Mám termín říjen/listopad. Tak ať vím co pořídit. Nějak si nevybavuji co jsem měla u syna. Vím že panadol sirup, kapky do očí (ty už měl v porodnici) a něco do nosiku

veruuu_kubesovic
31. črc 2022

@msgracia
Líh na pupík, espumisan na prdiky...jinak jsem nic extra předem nekupovala

treasurka
31. črc 2022

Záleží, kdy bydlíš. Pokud někde s blbou dostupností lékárny, tak i léky na horečku, různý ty Imazoly, Bactrobany a tak. Pokud se dá dojít, tak snad jen lík a teploměr. Mě to vždycky pak prošlo a bylo mi to líto vyhazovat. To na prdíky bych kupovala až když problém nastane...

eviicka
31. črc 2022

Jenom čípky na horečku a kupované na poslední chvíli kvůli expiraci. Na opruzeniny mi stačily vzorečky z porodnice a vše ostatní jsem kupovala, až když bylo potřeba.

msgracia
autor
1. srp 2022

@eviicka na opruzeniny mám bepanthen ten už mám nachystaný do porodnice. Je na seznamu. A líh taky ten musí být též do porodnice

eviicka
1. srp 2022

@msgracia u nás v porodnici líh i masticku na zadeček dávali, proto jsem to neřešila. Jinak všechno ostatní, co jsem u miminek potřebovala nebylo tak akutní, aby se to v klidu nekoupilo až když bylo třeba (jeden syn kapky do očí, druhý na prdy).

msgracia
autor
1. srp 2022

@eviicka právě syn měl kapky do očí už v porodnici. Ze zakalene vody měl zánět spojivek v obou ockach. První den mi kapky dali ale pak už jsem musela mít své.

lenatko91
1. srp 2022

Miminu jsem nekupovala nic. Až pak Vitamin D a probiotika na bříško. Líh na pupík už se nedoporučuje, a všechno ostatní jsem vždycky kupovala až podle potřeby. Teď pro mladší to udělám stejně, jen na zadek už koupím něco s lepším složením.

elesse
2. srp 2022

Teplomer, paralen sirup, balonix a zbytek bych koupila podle potreby. Vzhledem k synovi uz mam spoustu dalsich veci doma, ale nasbirali se postupne. Naopak viburcol mi prisel k nicemu