Zdravím, už tři dny malou trápí opruzeny zadecek, mažeme bepanthenem a sudocreamem. Co dalšího byste mi doporučili?
Imazol krémpasta
Bepanthen bych nedavala. Opruzeniny potrebuji vysusit. Zinkova mast je na to nejvhodnejsi. Dale cerny caj a repikovy odvar. Vymenit plenky, u dcery jsem pouzivala pouze latkove, diky nim nemela zadne opruzeniny. V jednorazovkach je mela po jednom dni.
Imazol
Nam teda sudocrem nepomahal, ani pythiol neo, ani ostatni bezne kremy, weleda, ani rybilka. Jedine slunecnicovy olej z lekarny, nebo bio kokosovy olej. Plinky mame pampersky a tema to nebylo, mame je doted a na opruzeniny mala uz netrpi. To bylo jen par mesicu po porodu,co jsme stridali kremy bez efektu, tak jsme zkusili olej. Kazda kuze potrebuje neco jineho.
WELEDA!!!!
Jedine co nam po trech tydnech silenych opruzenim fakt pomohlo. Doktor predepisoval kde co a beze zmen. Pak jsme zkusili weledu a uz po 1 dni zlepseni a do 5 dnu byly pryc i mokvave stroupky,co chudak mala mela.
@karol1996 co nejvic vetrat. Nasi kkuci to meli hodne prvni mesic, protoze kakali 5x denne. Pokakany zadecek omyvam vzdy teplou vodou, a pri kazdem prebalovani otru odvarem z repiku nebo hermanku. Kdyz meli hodne opruzene, vetrali jsme pres noc a rano bylo zahojene. Spinkali na brisku, plena se dala jen pod a za zadecek aby tam mohl vzduch. Zkusim najit foto. Nemazu nicim, vyjimecne bepanthen
@lnk84 ano,s tim souhlasim.vlhcene ubrousky jsou na prd,ja kdyz malou utiram tak i kdyz je utrena fakt dukladne tak ji proste prdelka po pokakani smrdi tak ji umyvam
@karol1996 Já vždycky syna pečlivě utřela vlhčenými (bio) ubrousky. Pak jsem opláchla pod čistou vodou a utřela látkovou plenou do sucha. Mazala jsem přírodním krémem od Stadelmann (Devatero kvítí). Nemohu si ho vynachválit. Kdykoliv jsem použila nějakou chemii a zezačátku i jinou přírodní značku, tak mu to nesedlo. Pleny měním tak co dvě hodiny, zezačátku i častěji. A používám zásadně Pampers Premium Care. Syn nebyl nikdy zarudlý nebo opruzelý.
@bayt
ja jsem treba u male nemela problem se zadnyma plinkama krome Tesco,po tech se mala oprudila okamzite.Pampers jsou sice nejdrazsi ale ne kazdemu sednou,neni to zaruka toho,ze se dite neoprudi 🙂
@zelenaesmolda To je pravda, kdyby měl syn problém, třebas bych hledala dýl. Ale když jsem zkusila jinou plenu a zmáčkla ji, tak jsem třeba cítila vlhkost, a tady ne. Tak jsem u toho zůstala.... Nejdražší nejsou, vlastně jsou docela levnější, když srovnám s různými eko značkami, které znám.
Osobně si myslím, že ale hlavní je co nejvíc větrat, oplachovat vodou, oblékat do prodyšných látek, a hlavně v tom to dítě prostě nenechat. Vždycky jsem viděla, že syn zrovna kadí, tak jsem ho okamžitě přebalila. Ne že na tom hodinu seděl.
@bayt
ano,souhlasim.hlavne vetrat a casto prebalovat.ja mam plinky babylove z DMka a jsou super,mala nekdy v noci hodne cura,plinka plna ale zadecek suchy narozdil od Tesco,kde mela prdelku porad mokrou i kdyz plinka byla jeste skoro nepocurana.
ja si neumim predstavit,ze nekdo necha pokakane dite schvalne treba hodinu jenom aby usetril plinky ale verim,ze takove matky se taky najdou,nedivim uz se nicemu :D
já používám weledu s heřmánkem a střídám to s rybilkou. U 1.dcery jsem musela používat plenky z lidlu protože pampersky jí dráždily pokožku. Určitě vynech parfemované ubrousky u citlivé kuže jsou spíš na škodu
Používám avril,na střídačku s calciovkou a v pohodě. 😊 Ale vyměnila bych plenky za jinou značku. 😊
Mýt zadeček pod tekoucí vodou a hodně větrat.A krém nevím....budeš muset zkoušet co zabere.
Přihodím pár postřehů:
- v porodnici měl malý nejdřív vlhčené ubrousky a nějaký normální krém, začal se opruzovat, tak se přešlo na mytí vlhčeným perlanem, potom se myl už jenom řepíkovým odvarem, mazalo se to pak už sudocreamem a postupně imazol a na závěr cavilon, současně hodně větrat
Vlhčené ubrousky jsou mor, ty doufám nepoužíváš, podle mě za to můžou nejvíc, sama si netroufám pokaždé mu omývat zadeček pod tekoucí vodou (prostě to neumím), takže mám nádobku s vodou a myji vlhčeným perlanem (dá se koupit v lékárně, já ho normálně potom peru v pračce). Pokud už je opruzený, tak místo vody bych myla tím řepíkovým odvarem.
Co se týče mazání, tak sudocream či jiné krémy se zinkem vysušují, imazol je už na infekce, cavilon byl nejvyšší liga - ten udělá v podstatě neprodyšný obal kolem kůže, nedá se používat dlouhodobě, ale dost mu to spravil.
Na to větrání mě naučili hezkou fintu, že dáš plínku "obráceně" a zalepuješ ji na zádech buď přes kousek jiné ustřižené plínky nebo něčeho jiného, na co to jde nalepit. A pak normálně přehneš pod dítě, zadeček kouká. Dá se to použít pro novorozence, který se ještě moc nevrtí (ale i tak doporučuji podložit dobře látkovou plenou - mě to i tak několikrát prostě posunul). Obrázek dala @ls_21.
Jinak co jsem doma, tak přebaluji před každým kojením (tzn. po cca 3 hodinách - jak se vrtí a trápí ho bříško, tak nepoznám, kdy kaká a kdy jen prdí), myji zásadně čistou vodou a perlanem, mažu mastí z DM-ka se zinkem (nechává hodně vrstvu - takže kolem genitálií v záhybech mažu klasickým olejíčkem podle toho, jak si vzpomenu / přijde mi to vhodné namazat / když to tam má špinavé a čistím). A zadeček má krásný. Plenky používám Pampers a Albert (víc mi sedí ty z Alberta, přijde mi, že Pampers prostě odvedou veškerou vlhkost a pak se mi špatně myje ten zadeček, jak to má suché a nalepené a moc ho dřu, ale zase Pampers jsou menší a já mám 3 kilového drobka, ale další už kupovat nebudu, myslím, že do toho Alberta dorůstá). Nicméně mi přijde, že to není až tak o plenách, ale že to je o tom čištění. U látkových mi přišlo, že je opravdu v mokrém - asi počkám, až nebude kadit a čůrat v podstatě kontinuálně (nepíšeš, jak máš staré dítě).
@karol1996 to si nevycitej,tim to nebude. I male miminko kdyz spi,tak nekadi a necura.
Od prichodu z porodnice dcerku oplachuju pri kazdem prebalovani pod tekouci vodou. Drzela jsem ji v klubicku, zadni cast hlavicky mela oprenou mezi mymi prsy, rukama jsem ji drzela pod stehny. Vlazna voda sla na brisko a podbrisek. Krasne se pri tom vyprdela a nebylo potreba pouzivat zadne masti, ale ani zadne kapky na prdy. Z porodnice odchazela po vlhcenych ubrouscich opruzena. Plenky pouzivam papirove, konkretne Dada plenky. Prebalovala jsem po 2 - 3 hodinach. Prebalovak mam v koupelne vedle umyvadla.
@pribylovapetra byla pokadena, když jsem ji tu plenu sundala. Ale musím rict, ze zadecek se uz lepsi. Včera jsem ji umyvadla zadek hermankovym čajem a ma to tak poloviční 🙂
@karol1996 Pokud děláš, co můžeš a lepší se to, tak si to nevyčítej. Děti se prostě občas oprudí a nechat ji spát 4 hodiny je normální. Já pochopila z dotazu, že to je nějak víc a pravidelně, pokud je to jednou, buď v klidu, v létě bude hůř (aspoň soudím dle sebe - sama jsem v létě typicky šíeně opruzená z vložek).
Tak za nas doporucuji: Imazol krempasta,a pak co opravdu pomohlo na dlouhodobe opruzeniny u starsi holcicky (kdyz uz nezabralo vubec nic..), - ZINKOVA MAST od Vcelarstvi Horakovi. Pani co mast(ma toho ale vic)vyrabi,to ma v nabidce na Fleru. Fakt doporucuju. Je to bezvadny i na atopicky ekzem,,a jine neduhy. Mast ma jednoduche slozeni,nic spatneho v tom,kvalitni,a staci nanest trochu. Ta jedina dceri pomohla,kdyz uz jsem nevedela co a ani masticka od lekare na recept nezabrala.
Imazol krempasta v te nejhorsi fazi a umyvat vodou. V noci co dve hodky prebalovat nemusis (kdyz teda nema zrovna opruzeninu), kolem 4. mesice uz mi decka spaly celou noc a v noci jsem je na vymenu plenky nebudila. Takze dostaly vecer plinu a novou az rano. Imazol udela film a je dobre ho nechat na zadecku pusobit dele, nez dve hodiny. Jinak opruzeny zadek celkem normalka, nic kvuli cemu se hroutit a vycitat si to. Decka se mi oprudi treba i nekdy po urcitem jidle a to je prebaluju casto, nebo kdyz rostou zuby...
@merope me kamoska strasila,ze se mi mala bude v lete opruzovat a ani tuk 🙂
@zelenaesmolda Tak každý to má jinak, sama uvidím.
@merope
jedine po cem se mi mala oprudila byly tesco plinky a to jsem vyzkousela snad vsechny na trhu a nektere zahranicni ale tesco jednoznacne nejhorsi,vlastne jedine se kteryma byl problem
@karol1996
zkusila bych vymenit plenky,za me je nejlepsi sudocrem