Co místo Vigantolu?

optimistic
31. srp 2022

Nahradili jste Vigantol nějakou alternativou? A přiznali jste to lékaři?

tasimia
31. srp 2022

@optimistic ano. A Terezii. Akorát ja jsem se ke Vigantolu vrátila, po roce. To už se to zlepšilo.

malenka3
31. srp 2022

Jediný lék na trhu je Vigantol, ten má garantované množství a kvalitu účinné látky a pomocných složek, podléhá přísné kontrole a normám. Vše ostatní, co na trhu je, jsou jen doplňky stravy bez této garance a kontroly, takže ať koupíš cokoliv, nemáš jistotu, že tam je tolik déčka, kolik má být.
Lékaři to říkat nemusíš, ale teoreticky, pokud nevyzvedneš recept, on na to může přijít. A pak to může zjistit, když budete mít problém a zjistí se nedostatek déčka v těle (i to se stává při podání nekvalitních doplňků - myslím, že to byla zrovna Terezie, kdy o tom jedna maminka psala).

miia90
31. srp 2022

@optimistic vigantol jsem po 2 měsících musela nahradit. Udělal mi z čerstvého mateřství noční můru. Koupila jsem Terezii, po ní vše ok. Doktorce jsem to řekla, neměla nic proti. Vigantol si dávám já. Kojím a i v mléce je Déčko.

nita1984
31. srp 2022

Dávala jsem u obou Terezii. U prvního mi to doporučila přímo dr na novorozenecké JIRP, když viděla, jake měl po Vigantolu šílené koliky. U druhé už jsem vigantol ani nezkousela. Pediatr s tím byl u obou ok

martulka88
31. srp 2022

@optimistic Terezii - doporučila mi to PA/LP, když byla u mne a viděla, jak syn trpí na prdík. Vigantol syn nesnese a já ho třeba nezvládám taky - ale to proto, že je to mastné a natahuje mne (mám velmi nízké D). Pediatra o tom ví, nemám důvod to zatajovat. A sama mi ho schvaluje. Ale určitě něco dávej - je to důležité.

dashyyy
31. srp 2022

Jamieson déčko, dr to věděla

ferda90
31. srp 2022

@optimistic máme terezii, dětská o tom ví a v pohodě. V létě ho ale nedávám, má vitamín D ze sluníčka 🌞

krisstina93
31. srp 2022

Dávám Terezii, Dr je to jedno, hlavně že něco dávám.

zrzeckas
31. srp 2022

U prvního vigantol nesedel a u druheho mel i vypadek... Davala jsem Terezii, dopirucila mi ji doktorka

elesse
31. srp 2022

Davala jsem Terezii, pediatrovi to bylo jedno. Ted mam pripraveny viridian. Ale kdyby byl zjisten nedostatek, sla bych do Vigantolu, je pravda, ze je to jediny lek

leniczka23
31. srp 2022

Ja jenom doporučím, když ten vigantol vymenis, tak to zkusit za pár měsíců zase nasadit, většinou jak dozraje trávicí soustava uzmproblemy nedělá a opravdu je to jediný lék na trhu, vše ostatní jsou doplňky stravy a nedají nikdy to co Vigantol.

mourovatakocka
31. srp 2022

@optimistic Dáváme Jamieson, Dr věděla, u druhého už jsem ani nechtěla recept na vigantol.
Jo a pokud jde o to, že doplňky stravy nedají totéž, tak hladinu dečka měla dcera vysokou 🙂

shak29
31. srp 2022

Ja davala u vsech Vitashine na doporučení z dětský kliniky 😊

nikol125
31. srp 2022

Nam nesedlo zadne, zkusila jsem terezii pak nejake prirodni a pak jamieson.. ten jsem pak zkusila znovu dat v 5 mesicich a uz to nedelalo neplechu, takze jsme zustali u toho

jankavranova
31. srp 2022

Dávala jsem první ze začátku Vigantol, potom jsme přešli na Jamieson a jako poslední dostala Terezii, syn dostal už rovnou Terezii. Pediatrům to bylo jedno. Teď plánuju zase Terezii.

iveta_neradova
31. srp 2022

Vigantol měl výpadek a nebyl. Tak jsem dávala Terezii, ale nakonec jsem od ní přešla ke značce Jamieson, protože se po tehdejším testu, který někde vyšel ukázalo, že v Terezii bylo bohužel velmi málo vitamínu D.

curious_raven
3. zář 2022

@optimistic
Když jsem to před rokem řešila, došla jsem k tomuhle:

vigantol ma jako nosic umele upraveny kokosovy olej, terezia ma olivovy, jamieson slunecnicovy, vitashine kokosovy a k tomu jako jediny bere to decko z rostlinnych zdroju (pro vegany jasna volba)

terezia je ceska a pro pouziti schvalena ceskou pediatrickou spolecnosti. jenze podle dtestu nema deklarovane mnozstvi toho vitaminu v davce. firma se soudi, ze to neni pravda, ale pokud vim, tak vysledek jeste neni znamy. vitashine v tom testu nebyl a od jamieson tam byly jine vitaminy D, u kterych deklarovane slozeni sedelo.

dalsi vec je ze vigantol ma v davce 500 IU, ty volne prodejne 400 (resp vitashine 200 na vstrik), ale 400 by melo stacit.

plus teda jamieson ma ve slozeni jen ten olej a cholekakciferol, u terezie a vitashine je jeste vitamin e.

nakonec jsem davala terezii, ale nezmenilo se nic, tak jsem se vratila k vigantolu a problemy zmizely casem. vsechna ta decka maji jako nosic nejaky tuk. a vedlejsi ucinky muzou mit stejne, jen je nikdo neni povinen psat, protoze to nejsou leciva ale doplnky stravy. ted po roce veku ditete budu davat na zimu viridian, ten jsem pred rokem neznala 😀 doktorovi jsme rekla, ze se mi zda, ze je ji po vigantolu zle a chcu zkusit neco jineho a nemel s tim problem.

optimistic
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
optimistic
autor
3. zář 2022

@curious_raven a vigantol ma ve slozeni jen kokosak a decko? Ja pak po tom vigantolu citim z pusinky strasne umelou hmotu. Ten viridian je co prosim? Jamesion je kanadska firma a v Kanade maji prisne kontroly potr doplnku stejne jako leciv na rozdil od nas. Takze bych tomu verila... od 6M lze pry uz podavat rybi tuk...

elesse
3. zář 2022

Ono olej musi mit ve slozeni z podstaty, jde o vitamin rozpustny jen v tuku. Viridian je britsky. Ale pokud vim, ceskou certifikaci od narozeni nema. Je mi to jedno