Ahoj, mám 1,5r staré batole, bydlíme v malinkém panelákovém bytě a s přibývajícím teplem a krásnějšími dny chceme trávit co nejvíce času venku, ideálně celé dny. Sbalit nás se vším všudy (plíny, náhradní oblečení, hračky, deka na ven,...) si umím představit. ale jídlo mě trápí. Prosím zkušenější maminky, jak takové situace řeší s jídlem, když bychom doma chtěli být třeba až na večeři? Máte tipy na svačinky do kočáru, na obědy s sebou (a jaké)? Myslím tím, abychom se neodbývali a zároveň neutráceli za restaurace a bufety, na to opravdu nemáme. Případně máte zkušenost, že v takových těch termoskách na jídlo vám vydrží opravdu teplé až do doby oběda?
Díky za každý praktický tip 🙂
Ano, pokud se termoska nahreje, jidlo vydrzi teple. Vylety resim takto a prodavaji i vetsi velikosti, ne jen detske.
My ked tak ideme na vylet obed deti maju studeny veceru varenu doma. Takze beriem na obed nejake pecivo a zeleninu k tomu a na svacinky ovocne kapsicky, ovocie, ovocie platky, kukuricne chrumky, alpro puding (nemusi byt v chladnicke)... Podla toho, co mame.
@kmarc termosku jsem měla od Tupperwarre. Jídlo v ní vydrželo opravdu dlouho teplé. Jinak nosím ovoce, kapsičky, něco upečeného - na slanoni i na sladko. Inspiruji se na fb Recepty od katriony. Dál třeba jogurt s vločkami, k tomu ovoce. Jen ted, podle počasí... Mám i menší termotašku
@kmarc my jsme s malou uz od jejich 6 mesicu vzdycky vypadly po snidani a domu az na koupacku a veceri. Ted kdyz ji bude 1.5 roku tak beru sebou do termosky vlazny caj (jeste je zima), vodu a do termosky na jidlo nejakou masozeleninu nebo polivku doma ohreju takze ji to do obeda zustane teple. Na svacu koupim nekde treba jogurt. Do krabicky ovoce (banan, jablko, hrusku, boruvky) zeleninu (okurka, cuketa atp) , jahlove nebo pohankove krupky, nebo upecu “hoemopaticke” muffiny s boruvkama jen s medem , tak si to pozobava. V zaloze ovocna nebo nejaka jina kapsicka z DM. A hlavne beru vzdycky neco navic jak mi vsude beha tak ma porad hlad 😀
Já to řeším nějakým zapecenym toustem, nakrajim ovoce, zeleninu do krabicek, nějaké krupky, kapsicky apod a teple jídlo si dá k večeři.
Davej to, co davas normalne, akorat teply obed zamenis za teplou veceri. A ono se taky prd stane, kdyz bude treba tri dny po sobe bez tepleho jidla 🤷🏼♀️ Hlavne uzivejte slunicka a teple dny! 🥳😎
(Prakticky je banan, jabko, toasty, jogurt - na jare 😃, presnidavka, masozel sklenicka, chleba s…, rohlik s…, susene ovoce, kukuricne krupky, domaci buchta, zelenina vseho druhu, atd)
@kmarc termoska za me z decathlonu, caj jsme meli teply jeste druhy den.. 😄😊Takze kdyby jste chtela vzit nejakou polevku tak to v klidu vydrzi horke.. 😊 Jinak asi klasika.. Ovoce, zelenina,nejake krupky, snacky, tycinky, kapsicky, jogurt... Zapecene tousty, tortily, oblozena houska, chlebiky.. To tez vydrzi.. 😊 Nebo kuskus se zeleninou, testovinovy salat.. Atd.. Ale to pak zalezi zda to mate radi treba studene.. 😄 Ja trrba na to nejsem na studene jakoze kuskusove, cockove a testovinove salaty.. 😄🤷
Ahoj, jsi skvělá a moc ti fandím 👍 Já kdysi dělávala toasty, různé zeleninové placky nebo listove testo s jabkama do toastovace a do dvou vrstev alobalu plus do krabičky. Většinou ještě odpo to bylo aspoň vlahé. Jinak do zavařovačky piškoty a zalít horkým pudinkem+ obalit utěrkou.. taky chvilku trvalo, než to vystydlo.
Užijte si nadcházející slunné dny😘
@andreacantu To je super celé dny venku! Co jste dělaly? Jaký jste měly program? Chtěla bych začít trávit více času venku, tak budu ráda za tipy. Mám lezoucí dítě, tak nevím, jak déle zabavit, když zatím neběhá. Zatím chodíme kočár (spánek) a hřiště. Děkuji 😊
@marketanovakova14 pro lezouci dite do tohodle pocasi je dobre koupit naky nepromokavy teplejsi overal/kombinezu - napr. sofsheel. A teplejsi capacky. Je to pak pohoda. Decko nemusi byt furt v kocare a uzije si pohybu. A da se prakticky vsude. Ja mam rada prirodu, takze volim spise les, louky, deka, piknik 😀 kdyz nekde jdeme po letech opakovane, tak se vzdycky s nostalgii usmeju na kdejaky parez, kde jsem kojila 😄
Ale i detska hriste uz jsou pro takovyhle prcky ok. Uz se tesim, jak bude o malinko tepleji a kojenec bude sedet, to zase budeme vyrazet nekam vlakem na vylety 😁👏🏼
@kadla88 listove testo do toastovace? To zni dobre, jak to delas? To tam davas syrove? A recept na ty zelenove placky - podelis se?
@kmarc my máme tohle a určitě budeme teď využívat na ohřívání jídla ve skleničce https://m.alza.cz/maxi/drio-smart-bw1-usb-ohriv...
Buď třeba hustou polívku do termosky nebo jen chleba na kostičky, zeleninu, různé knackenbroty, kapsičky. A nebo se prostě stavit kdekoliv na meníčko a dát si něco vhodného i pro dítě. Dnes už to není jenom o smažáku a hranolkách, vaří se mnohem rozmanitěji. Osobně si nemyslím, že takhle budete denně do 7 do večera pryč. Takže když si dá dítě oběd třeba ve 3 odpo. nebo se 2x do měsíce najíte někde na zahrádce restaurace, nic se nestane. 🤷♀️
Děkuji za prima tipy! Nápadů na konkrétní věci není nikdy dost 🙂 Takže třeba tip na jáhelník, upečeného něco slaného atp. moc vítám!
@marketanovakova14 lezoucí dítě to už venku krásně zvládne, jen si ho teple oblíct a pozor na to, aby ho moc nelákalo dávat věci ze země do pusinky. Jinak na hřišti, nebo třeba na pikniku, kde může lézt v okruhu mámy, si myslím, že je to úplně v pohodě i s nechodícím děťátkem.
Jinak @andreacantu pokud se budeš chtít podělit o váš program, tak to také uvítám 🙂
@kmarc a nejen teple obliknout ale taky vzit nahradni obleceni, vsechny vrstvy 😀 po ceste se muze stat jakakoliv nehoda.
@kmarc objely jsme prakticky vsechny hrady, zamky a jejich parky v okoli, obora, zoo, velky uspech je jakakoliv botanicka nebo dendrologicka zahrada. Vse co bylo dostupne do 45 minut jizdy. Na vetsine mist maji zazemi, prebalovaky, zidle. V nejhorsim jsme vzdycky zapluly do drazsiho hotelu tam na prizemi jsou vzdy toalety a prebalovak 😎 Ted mam velkou vyhodu, mala jak je zvykla cestovat, tak ji spakuju a jede kamkoliv a kdykoliv.
@andreacantu ano ano, všechny vrstvy náhradního oblečení s sebou, potvrzuji :D
Náplň času super, když to jde, tak my podobně - parky, botanické, na zvířátka kamkoliv, objevovat okolí v dojezdné vzdálenosti.
@kmarc Tohle je nejvic!!!! Deti maji skvele zazitky a uci se pozorovat svet kolem nas ❤️👶🏻
@kmarc Já dětem dělala do krabiček různou zeleninu,ovoce do ruky na zobání a kukuřičné křupky, či rýžový chlebíček (rohlík na ovečky). Pak ovocnou přesnídávku a skleničku s obědem od Hami. Pokud je po cestě kavárna, restaurace, tak všude mají mikrovlnku a na požádání ohřejí. Případně v dětském koutku. Nebo vzít hotový oběd, před odchodem hodně ohřát a dát do termoobalů, ale tam není moc záruka požadované teploty, pokud by dítě jedlo až třeba za 3 hodiny. Brala jsem i termosku s horkou vodou, kde se dá pořešit ohřátí ponořením. Ale jsem ráda, že tohle období už máme dávno za sebou a dětem koupím cestou mekáč, nebo mají prostě cestovní rohlík/ chleba/ sendvič atd. 😀