Co jist na lepsi zvladani dlouhodobeho nevyspání?

klidopido
22. led 2019

Ahoj vsichni jdu si k vam pro radu. Uz skoro dva roky jsem se poradne nevyspala, maly momentalne vstava v noci po hodine. Z unavy se mi nekdy dela slabo, vubec mi to nemysli. Mam jeste petiletou holcinu takze dospavani pres den neni mozne. Mate nekdo tip na naky doplnek stravy, s kterym by se to lepe zvladalo?

ocetnicek
22. led 2019

Zelené potraviny - chlorella, ječmen, spirulina.

alassel
22. led 2019

Proc by nebylo pres den dospavani mozne? Je snad ve skolce ne? A co babicky? Manzel nebo pritel? Kamaradka co pohlida.. vzdycky je moznost.

ariadna12
22. led 2019

Mne pomohly na nejakou dobu pomerance, zeleny caj gunpowder, kafe, ale nejde prehanet, navic dlouhodoby nedostatek spanku vede ke kolapsu. Tak to neprezen.

ariadna12
22. led 2019

Jeste mne napadlo - spis s detmi nebo maji svuj pokojik? Dite chce v noci jist nebo spolecnost? Co druhe dite? Budi se taky?

bayt
22. led 2019

@klidopido Tak asi kafe, kakao, zelený čaj. Ale dlouhodobě to nepomůže stejně. Dvouletý dítě bych nekompromisně v noci odstavila od prsa, případně předala otci či babičce, aby si prostě zvyklo, že bude spát bez tvého neustálého přibíhání....

klidopido
autor
22. led 2019

@ariadna12 zatim spime v jedne mistnosti. Dochazet za nim v noci do pokojicku by me uz uplne odrovnalo. Spi v postylce a po prvnim probuzeni si ho davam k sobe. Budi se na prso, nemam sil to zatim odbourat.

klidopido
autor
22. led 2019

@alassel babicky, kamosky nejsou. Manzel stale v praci, nebo dela na baraku, jsme se prestehovali do novostavby a jeste neni hotovo. Holka ve skolce spi tak trikrat do tejdna a to dodelavam resty v domacnosti.

editah222
22. led 2019

@klidopido jediná rada je dospat se kdykoliv. Kašlat na resty a když je starší ve školce a mladší spít tak zalehnout taky. Moje provorozená byla děsný nespavec, taky se budila co hodinu, bylo to šílené, ale já jsem tenkrát měla k ruce tcháni a tchána a tak jsem je posílala na procházky. Když pak tchán nebyl a tchýně nemohla (u druhého dítěte) tak jsem se dospávala o víkendu, na procházky chodil manžel. Do dneška jsem schopná usnout kdekoliv a kdykoliv.

klidopido
autor
22. led 2019

@ocetnicek A to mate osobne vyzkouseno, ze vam to na unavu pomohlo? Diky

konidana
22. led 2019

@klidopido dlouhodobě pomuze opravdu se jen vyspat. 😘 Chronicke nevyspani (muj soukromy odhad je po 2 az 5 letech)se snadno muze preklopit do vleklych zdravotnich potizi. Opakujicich se fyzickych nemoci nebo nemoci psychické.

mialagia
22. led 2019

@klidopido nic nepomůže bohužel souhlasím s
@konidana jako jen tak dál a bude zaděláno na vážné zdravotní problémy..tady by měl zafungovat pud sebezáchovy😕

alassel
22. led 2019

@klidopido a co za resty delate?? Ono vam zehleni pradla, utreni prachu a pod. utece? Ze se na to nevyprdnete a nejdete spat s malym. Uvarte si na dva dny a jdete si odpocinout. Tohle nechapu.. otec se ma taky zaprahnout, a ne ze pracuje. Dve hodiny hlidani ho nezabijou ne

lutu11
22. led 2019

@klidopido Ahoj, ja jsem taky 2 roky bez vyspani. Moje douletacka se budi x krat za noc. Osobne jsem nejdriv zkusila omezit cukr, pak lepek, od zari jsem pridala chlorellu. Povedlo se mi akorat zhubnout na unavu to melo vliv len trochu, spis vubec. Bohuzel ja taky dohnat spanek neumim. Akorat jsem na tom lepe mozna v tom, ze kdyz se mala vzbudi, dam ji prso, a tim to konci. Jednoduse spim u kojeni. Takze netusim kolik krat za noc kojim, a jak dlouho to trva. Minulej rok, jsem jeste neumela kojit v leze, takze tak v lednu jsem byla na odstrel a s muzem jsme regulerne resili, ze k nam bude chodit pani na hlidani a ja v ty dobe pojedu spat. O vleklych problemech je to pravda. Cokoliv se mne chytne, tak se leci neprimerene dlouho.

ariadna12
22. led 2019

@klidopido tak at manzel zvolni stavbu a pomaha tobe. Stavba vycerpanim nepadne, ty ano. Pak bude mit na krku 3 osoby. Staci si o pomoc rict. On ti nechce pomoct nebo se ho treba stydis poprosit?

ariadna12
22. led 2019

Jeste mne napadlo - at spi starsi s tatinkem

klidopido
autor
22. led 2019

@ariadna12 starsi je v noci zlata, spi jak zabita, nastesti. Manzela moc zaprahovat nechci, sam mi nekdy pripada jak pred zhroucenim, ma toho moc-nova funkce v praci, ted ten barak. Sem asi blba no.

klidopido
autor
22. led 2019

@lutu11 tak to je u nas podobne, taky sem se po roce naucila kojit v leze a je to lepsi. Ale stejne nekdy sotva lezu. Tak snad se ty nase prisavky nauci spat driv nez my odpadnem

ariadna12
22. led 2019

@klidopido ono je dost tezky se naucit rict si o pomoc.

ivuska1986
22. led 2019

@klidopido ahojky, odstavit od prsa a je problém vyřešen, po roce vstávání i 15x za noc jsem byla chodící mrtvola, už jsem nemohla a nic si neužívala, po odstavu jsme všichni šťastný, malicka ji za dva, kolikrát už k večeru nevím co jí dát za jídlo, přijde mi, že už vše měla, je to moje klistatko, takže stále spí s maminkou, jen se prituli nebo se sama probudí, dá mi pusinku a chrni dál, prostě paráda, od té doby co se vyspím si mateřskou dokonale užívám a všichni jsme šťastnější a spokojenější. Odstavu jsem se bála, mala byla vážně mlikarka na noční směně 😂 ale zmakla to náramně 👍

blackhole
22. led 2019

Mě vyčerpávalo i samotné kojení, s odstavem se to hodně zlepšilo - od 10. měsíce jsem postupně převedla syna na UM, myslím že váš syn by ho už ani nepotřeboval. Nedovedu si představit mít takto staré dítě a tolikrát v noci vstávat.

rencinka87
22. led 2019

@klidopido odstavit. Nic jineho ti nepomuze, zadna zmena stravy apod. Skonci to tvym kolapsem. Pokud jsou malymu dva roky, myslim, ze se mu vubec nic nestane, kdyz odstavis. Musis byt pevne rozhodnuta. A pak to pujde. Bud uplne hladce nebo to proste bude trvat par dnu, kdy bude v noci rvat, ale odmenou bude lepsi spani pro vas oba. Nerikam, ze bude hned spat celou noc, ale buzeni po hodine ve dvou letech, to uz neni zdravy ani pro nej..

verkaberu15
23. led 2019

Já mám dceru 3 a 2 měsíce a v noci spí se mnou od mala a kojim ji furt i pres den a v noci uz spí celou akorát nad ránem se chce zazuzlat že se tim uklidňuje ale furt je to lepší než aby měla dudlik
Ale je to pouze můj osobní názor
A na vic v květnu se narodí druhá dcera tak sama pochopí uz je na kojení velká a zároveň ona se kojit jenom když jsme doma jinak ne takže celkem u nás pohoda

pavca1982
23. led 2019

@klidopido Kup si Multisanostol sirup

mku
23. led 2019

Jedina rada je se na vsechno vyprdnout a spat... ja jsem to bohuzel podcenila u prvni (to jsem sla ve 4m kvuli penezum do prace a po praci a v noci jsem ale fungovala jako mama na plny uvazek), u druheho to zase bylo kvuli vleklym zdravotnim potizim... a dopadlo to tak, ze po prvni mam v pytli stitnou zlazu, po druhem nadledvinky a navzdy uz budu braz kortikoidy... takze se fakt vyprdni na vsechno a spi kdyz dite spi.. nic jinyho neni dulezity.. a prso v noci bych uz teda taky odbourala, to uz je jen zlozvyk ne potreba jidla...

viridie
23. led 2019

@klidopido Ahoj 🙂 Jak já to rozumím.Já před Vánoci řešila nemlich to samé.18m syn se od narození budil snad 100x za noc na prso...měsíce jsem se odhodlávala k odstavu (leč víme,že utnout prsník není mnohdy jedoduché pro nás- matky) Nicméně postupně jsem opravdu dospěla do fáze "mámo,mysli na sebe"..bylo to už opravdu neúnosné a já skorokaput.Sumasumárum..syna jsem odstavila,zvládli jsme to dobře (až na trochu pláče na obou stranách) a dnes,měsíc po odstavu spí panáček 12hodin vkuse.Fakt to zvaž a držím palce ! 🙂

alexovka
23. led 2019

Ahoj, tak 1.bych přestala kojit. Nekompromisně. Syn byl taky na prsu závislý a vstávání xkrat za noc mě ničilo..jakmile jsem kojit přestala, vzbudil se 1-2x. 2. Pokud přes den spí, vykašli se na domácnost a běž taky spát. My teď hledáme paní na úklid. Syn také v noci nespí, do půlnoci spí u sebe, pak jde k nám. To jeho vrtění a cestování po posteli mě budí. Jakmile si jdu lehnout jinam, nebo jen v noci na wc, do par minut je u mě (mamanek,no). Jinak k narozeninám jsem si od manžela přála noc v hotelu, prostě se pojedu vyspat 😀 manžel dost pomáhá, jinak bych to už nedala. Ráno s nim občas vstane a já dospavám.

alicesky
Autor odpověď smazal
Zobraz
normalnimatka
23. led 2019

@klidopido moc nechápu, že nemáš sil odbourávat prso, ale žít totálně nevyspalá dlouhodobě, na to sílu máš? původně jsem taky měla představu, že budu kojit dýl. ale dítě se mi v noci taky hrozně moc budilo. zkoušeli jsme i různý jiný věci, ale nebyl se schopnej uklidnit nijak. prostě řev, enbo prso. nic jinýho neexistovalo. tak si tím prostě řeklo o odstav. a byla sem fakt ráda, že jsem to udělala. je to velkej rozdíl žít furt jako polozombie (a i kojení samo o sobě vyčerpává, sosá energii a živiny, co si budem povídat), nebo ne.

- takže za sebe doporučuju odstavit. pokud by to šlo, odstavovat nechceš, chápu, pak zkus dítě uspávat jinak, prostě mu mlíko dát ráno a večer, ale v noci ne. nechť uspává muž apod. způsoby, co zkoušet, jsou.

- další možnost je snažit se zlepšit spánek dítěte, ale podle mě je to prostě jednak velmi mělký spaní, a jen se něco šustne, chci prso, abych se zas uspal. ale je možný zkusit i nějaký bylinky, možná bachovky, enbo jiný homeopatika, zamyslet se, kdy se začal budit takhle víc, jestli nenastala nějaká změna, která by to zapříčinila (např. pokud jste se stěhovali, nemusí se mu na tom konkrétním místě spát dobře) pak taky odbourat elektromagnetický záření, omezit tv a jiný podobný světelný záření x hodin před spaním, atd atd... ale nemusí to pomoct, a fakt to může bejt jen tím zvykem na kozu.

- no a zatřetí, na energii je hlavně magnézium, pokud máš míň železa, tak doplňovat železo s Céčkem (ale ideálně v přírodní formě)

- a dál viz. ženy nade mnou. neblbni a měj se trochu ráda. prostě si to zařiď. chlap, pokud tě miluje, jistě milerád pochopí, že je potřeba, aby sis odpočinula. sama musíš sledovat, že i s těma emocema a komunikací s dětma to je obr rozdíl, jestli jsi vyspalá, nebo ne. i když vyspalej stav teď možná ani neznáš:D nic ti neuteče. jen ty potenciální hezký léta s dětma, dokud jsou malý. takhle jen přežíváš.

dokument
24. led 2019

Mne pomohlo prestat kojit. Z kojeni jsem byla nejvic unavena. Ne ze by se dite v noci tolik budilo, ale kojeni mi bralo latky z tela, nevim jak to, ale ja jsem byla uplne na rozpadnuti. Tak tri mesice po ukonceni kojeni jsem se vzmatozila a bylo uz jenom lip.A pak jsem se pohorsila v uklizeni. Ale zase jsem nebyla takova troska. Vsechno zvladnout nejde a to je dobry si priznat. Nedivat se na ostatni a delat si veci podle sebe.

klidopido
autor
24. led 2019

Dekuju moc za rady. Mate pravdu s tim ukoncenim kojeni. Musim se k tomu rozhoupat. Bojim se ze to muze byt jeste horsi-malej se bude dal budit a ja ho nebudu mit cim utisit.