Co do vajíčka/korbičky proti chladu? (Jarní miminko.)

mojmirka
10. led 2017

Milé maminky, již pár dní pročítám zdejší wiki i diskuze na dané téma, ale jsem stále zmatená, prosím poraďte.

Koupili jsme z druhé ruky trojkombinaci Concord Fusion, ale nevím co do ní. Miminko se narodí na přelomu března a dubna. Zajímají mne následující situace:
1/ Z porodnice (přelom března a dubna) - cca 5 minut autem. Návrh: mimi ve vajíčku, oblečené do teplé kombinézky a přikryté fleecovou dekou.
2/ Na kontroly k MUDr. to samé, na cestu od auta nacvaknout vajíčko s miminkem na podvozek kočárku, v čekárně dle potřeby odhrnout dečku, aby se mimi neuvařilo.
3/ Na procházky po šestinedělí (od května dál) - návrh: mimi v kočárku s hlubokou korbičkou - není mi jasné zda mám pořídit fusak nebo peřinku, a zda vystačím s jednou tepelnou variantou od května do podzimu?
4/ V čem na procházky na podzim (cca v půl roce dítěte)? Bude ještě v korbiččce nebo už ve sporťáku? Do sporťáku lze už jen fusak, že? Ale to asi bude teplejší fusak než ten v létě?

Prosím nekamenujte mne za hloupé dotazy, bohužel nemám ve svém okolí jedinou ženu, co by byla maminkou, abych se zeptala napřímo a nahlížet do kočárků cizích maminek je mi (zatím stále ještě) trapné... Předem děkuji za konstruktivní rady.

missa111
10. led 2017

Já mohu doporučit do autosedačky fusak-zavinovačku od emitexu. Dělají ve variantě letní/jarní a zimní- podzimní. Ten letní by byl super. Má to nohy a nahoře je to jako zavinovačka a deka v jednom.
Do kočárku by to šlo taky a nebo bude stačit deka a na podzim už do sporťáku pořádný fusak.

missa111
10. led 2017

Na podzim se ti bude do korbičky ve fusaku bude vejít jen hodně drobné 6ti měsíční miminko. Takže už spíš sporťák. Bude i spokojenější, že pěkně uvidí, když bude v pololehu.

soyevita
10. led 2017

@mojmirka S čím neudělaš chybu je péřová peřinka a nebudeš potřebovat fusak,i když ten se neztratí na podzim a zimu,kdy už ho potřebovat budeš.Ale v peřince je miminko absolutně spokojené.Jak v kočárku,tak v peřince.U dr.pak stačí jen rozvázat.Manipulace s miminkem v peřince je jednoduchá.
V půl roce bude v korbičce ležet-musí.
A miminko může ven od 3kg,takže nebudete celé šestinedělí doma

missa111
10. led 2017

@soyevita
Moje prvorozená jezdila v 6,5měsících v hluboké korbičce v kleku na 4 aby něco viděla. Tchýně mi výtahla 30let staré kšíry po manželovy, aby to dítě bláznivý nevypadlo ven. Po týdnu, kdy už tam i stála a držela se stříšky, jsem jí raději šoupla do sporťáku.🙂))

soyevita
10. led 2017

@missa111 Jasně,každé mimčo je jiné,ono v kombinéze a ve fusaku se teď malá ani nehne.To je ta výhoda😀 Ale kdyby bylo léto,tak bych se pomalu začala obávat.
Jen jsem chtěla říct,že mimi nesmí sedět,dokud se samo neposadí...
Pokud ale ve sporťáku leží,ok

mojmirka
autor
10. led 2017

Perfektní, děkuju za všechny odpovědi. Takže nyní pořídím do korbičky peřinku a na podzim koupíme teplý fusak. Ten sporťák je polohovatelný až do úplného lehu, takže počítám, že tam mimčo na podzim přesunu, až mu bude korbička krátká. Že nesmí sedět dokud si nesedá samo vím.
Krásný den všem.