Co dělat s tříletou dcerou v zimě?

sunshine125
1. únor 2015

Maminky,co děláte takhle přes zimu a třeba i v době nemoci s ani ne tříletým batoletem? Male budou v dubnu tři. Poslední dobou u nás převládají pohádky na počítači,tak hledám inspiraci 🙂 děkuji

slunicqqo
1. únor 2015

nějakou stolní hru by už určitě zvládla, u nás jsme tak kolem 3 let začínali hrát první stolní hry, malování, vystřihování , lepení, navlíkání korálků, můžete spolu vařit , péct, číst pohádky z knížky, super je skládání puzzle, jestli ji to baví, hraní na schovku, samozřejmě pokud je nemocná a má být v klidu, tak ji nějaká pohádka na pc nezabije, já taky pouštěla, protože jinak by mi v klidu nevydrželi

nov777
1. únor 2015

@sunshine125 Ahoj, u nas lego, puzzle, omalovanky, cteni, plastelina. A kdyz mam pocit, ze je to furt to samy, tak najdu neco na netu k vyrobeni. Myslim jako vystrihnout, slepit nejakou figurku apod. Dobry napad na diskuzi, rada se necham inspirovat.

ev.ka
1. únor 2015

pexeso, prstový barvy, modelína, lego, vláčky dřevěný, stříhání a lepení, malování vodou, máme i různý dřevěný skládačky a hry (lovení rybiček, přiřazování obrázků, sešívačky), čteme si, vaříme spolu, občas zajdem do MC, pokud jsme zdrávi vždy chodíme ven (to už musí padat fakt trakaře, abysme nešli)

sara84
1. únor 2015

U nás pexeso, už z toho blbnu, je lepší než já! A taky puzzle. Nebo i cestujeme do zoo už jsme hráli! Platelina nebaví..Hodně rád vykrajoval pernicky a linecke na vánoce a už zase chtěl..A taky má rád edukacni časopisy, jde se plní jednoduché úkoly, čísla, barvy atd. Ale když je nemocný z kraje, tak stejně jedou pohádky, nemá chuť na nic..A taky " na schovku" to snad 5x denně..

shine2015
1. únor 2015

Čtení pohádek, kostičky, stavebnice, malování od voskovek,pastelek,vodovek,fix,prstovych barev po křídy.modelování a pexeso....domino pro děti.... Vystrihovani, lepení, pečení, vaření, knížky a popisování obrázku, rikanky, pujc ji klidně i kalkulačku, s tím se taky zabaví ..my ji máme na male pokladne..a jinak tablet. Holt v době největšího klidu je to nejmenší zlo.
Pokud potřebujes, když ma dítě velkou rýmu, napustim horkou vodu do větší nádoby a dam tam hračku, krásné se uvolní rýma. Dáváme to do obyvaku na deku.

sunshine125
autor
1. únor 2015

Vse uz jsme zkouseli az na to navlekani koralku a lepeni se celkem bojim,ale mohlo by ji to bavit. Pexeso ji dlouho nebavi a cteni taky ne. Ted na zimu si hodne navykla na ty pohadky. V lete ani ne,protoze porad nekde litame. Ale ted jsem dost povolila a potrebuju ji to odnaucit...