Maminky,co děláte takhle přes zimu a třeba i v době nemoci s ani ne tříletým batoletem? Male budou v dubnu tři. Poslední dobou u nás převládají pohádky na počítači,tak hledám inspiraci 🙂 děkuji
@sunshine125 Ahoj, u nas lego, puzzle, omalovanky, cteni, plastelina. A kdyz mam pocit, ze je to furt to samy, tak najdu neco na netu k vyrobeni. Myslim jako vystrihnout, slepit nejakou figurku apod. Dobry napad na diskuzi, rada se necham inspirovat.
pexeso, prstový barvy, modelína, lego, vláčky dřevěný, stříhání a lepení, malování vodou, máme i různý dřevěný skládačky a hry (lovení rybiček, přiřazování obrázků, sešívačky), čteme si, vaříme spolu, občas zajdem do MC, pokud jsme zdrávi vždy chodíme ven (to už musí padat fakt trakaře, abysme nešli)
U nás pexeso, už z toho blbnu, je lepší než já! A taky puzzle. Nebo i cestujeme do zoo už jsme hráli! Platelina nebaví..Hodně rád vykrajoval pernicky a linecke na vánoce a už zase chtěl..A taky má rád edukacni časopisy, jde se plní jednoduché úkoly, čísla, barvy atd. Ale když je nemocný z kraje, tak stejně jedou pohádky, nemá chuť na nic..A taky " na schovku" to snad 5x denně..
Čtení pohádek, kostičky, stavebnice, malování od voskovek,pastelek,vodovek,fix,prstovych barev po křídy.modelování a pexeso....domino pro děti.... Vystrihovani, lepení, pečení, vaření, knížky a popisování obrázku, rikanky, pujc ji klidně i kalkulačku, s tím se taky zabaví ..my ji máme na male pokladne..a jinak tablet. Holt v době největšího klidu je to nejmenší zlo.
Pokud potřebujes, když ma dítě velkou rýmu, napustim horkou vodu do větší nádoby a dam tam hračku, krásné se uvolní rýma. Dáváme to do obyvaku na deku.
Vse uz jsme zkouseli az na to navlekani koralku a lepeni se celkem bojim,ale mohlo by ji to bavit. Pexeso ji dlouho nebavi a cteni taky ne. Ted na zimu si hodne navykla na ty pohadky. V lete ani ne,protoze porad nekde litame. Ale ted jsem dost povolila a potrebuju ji to odnaucit...
nějakou stolní hru by už určitě zvládla, u nás jsme tak kolem 3 let začínali hrát první stolní hry, malování, vystřihování , lepení, navlíkání korálků, můžete spolu vařit , péct, číst pohádky z knížky, super je skládání puzzle, jestli ji to baví, hraní na schovku, samozřejmě pokud je nemocná a má být v klidu, tak ji nějaká pohádka na pc nezabije, já taky pouštěla, protože jinak by mi v klidu nevydrželi