ahoj holky zakladam tohle tema protoze u nas dnes uz snezilo a venku je fakt zima a fouka takze s malym jdeme max na hodku a pul nekdy ani to...no a mam dve deti a vubec nevim jak je do ma zabavit..to trimesicni to vubec nevim povidame si pak ma hrazdicku ale dlouho ho to nebavi a ten druhej by zase chtel jen koukat na pohadky a to nejde...mate tipy co delat doma v takovem pocasi?a kdyz jdou deti pak spat co delate po vecerech?diky za typy
chvili koukame na pohadku ( dyl jak 15minut ho to neba), tancujeme na pisnicky nebo na radio Cerna hora 😀 , povidam pohadku podle knizek, posilame auto, stavime kostky, kazdej den se snazim chvili uklizet, ucime se zviratka... a mezi tim ho vzdy na chcilku necham at si hraje sam taky, ma stan s micky, tam je rad, a nej hracka je smetacek a lopatka...
vecer varim, zehlim, pofackuju byt, pak bud net, manza nebo Tv kdyz je v praci 😀 obcsa prijde nejaka navsteva...
beruska super napad budem tancovat aspon ochrtnu 😀
no jen mam vytahany ruce a jaza v pr..li 😉 😝
zada samo 😉
valíme sudy po kobercu,nalepujeme nálepky do alba,uklízíme(Kubča asistuje,stříká Pronto na nábytek,já utírám)
dám na zem pěřiny a děláme kuku....pak do nich skáčem a pak stačí už jen holkám opakovat 3,2,1 start 😀 ...lítají,blbnou a na mámu kolikrát i zapomenou 😅
nebo je dobrý třeba hrát hru čáp stratil čepičku jakou má barvičku?...červenou !...no a to potom je hej,chodí po bytě a ukazujou kde je všude červenná a td......
a neeebo.... jak tu bylo řečeno,pomoc při úklidu je fajn....nebo třeba pečení buchty,sice to dýl trvá,ale holky sou pak v sedmém nebi že něco vvytvořily 😉
Tak my jsme týden zalezlí doma kvůli viróze a vážně jsem ráda,že mi dítě po obědě spí tak 2-2,5 hoďky,abych stačila dobít energii a hlavu nápady.Ráno si pustíme Krtečka,u kterého si v klidu vypiju kafe.Adama to za hoďku omrzí a vypne TV.Většinou celé dopolko vařím,takže mi "asistuje" v kuchyni.Povídáme si,hrajeme různé hry,čteme knížky,prohlížíme fotoalbumy,...................ale je fakt,že už mi to leze na mozek. 😀
Zítra jdeme s kamarádkou a jejím synkem do města,tak se trošku odreagujeme od domácího stereotypu. 😝
my jdeme dnes cvičit do sokola...tam jsem nebyla snad 15 let, tak doufám, že to přežiju. ale je hnusně a nemusíme nikam autem 😉.
no roztahneme si sedacku v obyvaku nadelame si same dobrutky vememe si je do pelechu a pustime si pohadky nebo nejake anim filmecky 😎
apon, to by se mi moc líbílo - nemohla bys mi půjčit tvoje holčičky? ona ta moje takhle nechce spolupracovat 😠, ale zní to nááádherně.
sis ta mensi je v poho celkem starsi je klidna jen kdyz se kukame na co chce ona takze jursky park 1 2 3 😀 tvoja je mala na tohle me terka v tom veku taky prudila prave 😲
My si krátíme den ráno 😉 😉 😉 . Když se vzbudí, dám kolem letiště peřiny, kdyby slít, vezmu mu tam mlíko, knížky, stavebnici a prostě se pelešíme. Nejdřív vydrží v klidu, čteme, ukazujem obrázky,pak spojujem kostky z dupla, pak přijde na řadu telefon a obvoláváme (jako) příbuzné, vedeme imaginární rozhovory, děsná sranda, už se s ním dá debatit, volá bábě - pozdravuje psy, tátovi, že má jet domů autem, bráchovi, aby koupil nový autíčko....pak už začne blbnout a tak "vrtáme peřiny" 😀 😀 . Prostě se perem, lechtáme. Takhle strávíme klidně hodinu i víc, dopoledne uteče pak jako voda, pomáhá mi, vaříme.
Odpo jdem ven,spíme,čekáme tátu.....
apon - tak já se budu těšit do budoucna 🙂, klidně se budu koukat na jurský parky 😉.
pravda, taky mě v tomhle počasí nic moc nebaví. Dopoledne jsme většinou doma (nebo jsem mám službu v práci a užívá si s malou tatínek nebo sousedka 🙂), a hrajeme si, houpeme se na houpačce (tam vydrží dlooouho), pereme se v posteli, vytáhnu klávesy - hrajeme a zpíváme, vaříme spolu a když už to je k nevydržení, jedeme nakoupit nebo jdeme alespoň s pejskama za barák ven. Občas jdu ráno do sprchy a když nic dopo s malou neplánujem, tak si spolu klíďo zalezeme do vany a vykoupeme i oblíbenýho plyšáka - to je pak radosti 🙂 Odpoledne pak buď po kamarádkách nebo k babičce na návštěvu nebo nakoupit - hlavně prožít aktivněji než dopoledne. A protože večery většinou letím vysílat do rádia, tak v půl páté se smutkem v srdci předávám dítě tatínkovi/ sousedce a běžím na večerní službu 🙂
jo a ještě chodíme jednou týdně na cvičení a jednou na plavání. Dřív jsme měli i hudebku, ale tam už nás nechtěj, páč malá "rozhazuje" celej kolektiv. Jinak je to moc fajn, je mezi dětma a skvěle se zabaví, doporučuju 🙂
Ahoj,
při špatném počasí nebo při nemoci si doma hrajeme deskové hry. Některé si doma sami vytváříme.
Pro děti můžete koupit deskové hry na těchto stránkách
http://eshop.imlok.net
Hra Šašek je pro předškolní děti. Jde o poznávání barev hravou formou.
Hra Sklizeň je vhodná i pro starší děti. Ale i tříleté dítě se u ní velmi dobře pobaví. S počítáním políček pomůže maminka nebo tatínek.
Pro společné čtení je super malované čtení, které malé děti baví a rozvíjí jejich slovní zásobu.
Pokud si nějakou hru doma budete vyrábět a potřebujete figurky nebo kostky, za skvělou cenu taky tady koupíte.
Co bývá dost problém, je sehnat kostku, která má na stranách barvy a ne číselné hodnoty. Pokud tento problém zrovna řešíte, můžu vám pomoct.
(kontakt@imlok.net)
Ahoj, já nejsem maminka. Je mi jen 12 let, ale mám bratrance je mu pět let zároveň je to můj soused tak si spolu hodné hrajeme. Koukala jsem na nějaké nápady, ale u všeho vydrží jenom chviličku. My spolu hrajeme na krámek Vítek si postaví krámek z židlí, stolečků, dek a podobných věcí. Potom tam položí různé věci (baterku, gumičky, knížky...) a já k němu chodím nakupovat. Nebo hrajeme stopovačku já vyrobím šipky úkoly a na konci schovám poklad. Vítek mi občas taky dělá stopovačku baví ho to víc než když mu to dělám já. 🙂
No toť otázka, též se tím docela trápím 😅