Trosku valcim s prikmy. Dcera se boji mixeru. Takhle usedave plakat jsem ji od narozeni videla jen parkrat. Zkousela jsem i tycovy (mene hlucny) a totez🙂 Nemate to nekdo podobne?
Hele syn teda ted mame jit do poradny z podezrenim na aspergra . Ale on narozeni silsne vybuchy place pri spusteni vysavace mixeru .vrtacky do ted se hrozne boji uz mu byly 3 roky kdy vysava on je to ok jinak ma pocit ze ho pry vysavac spapa . U dcerky to to neexistuje pousti vysavac sama a ze vsim chce pomahat . U syna pomohli jmena pristroju ja mixuju partned ho drzi na rukach a on kouka nebo babicka mixuje ja ho drzim ci mixujem v jinem pokoji tak aby nic.neslysel
@caverina
@babka Aaaha, takze zadna vyjimka. Ach jo🙂
Jinak mixovat vedle me napadlo, ale rikala jsem si, jestli to pro ni jeste nebue vetsi trauma, sama v loznici a zdalky mixer...zkusim, az budeme vsichni doma...
@demetritis To jsme zkouseli, ale i tak desnej plac.
mixovací karin?
asi ne, nemixuj, když je v místnosti, připrav si večer..
Taky jsme meli, deti se baly mixeru, vysavace. Proste jsem mixovala a luxovala rychle bez prodlev, tu chvili prezijou.
Taky jsme se báli všeho co vrčelo, asi do dvou a půl let. I když teď je taky opatrný 3,5 let. Prostě jsem vysávala nebo mixovala když u toho nebyl.. taky jsem byla z toho překvapená, že tak přehnaně reaguje. Ale přešlo to ..ne že by si v hluku liboval, ale už neplače. Tak si myslím, že to bude dobrý.
Nemixovat pred ditetem? 🙂
Syn se bál vysavače, teď je to spíš takový ambivalentní vztah strach-fascinace... tak jsem z toho udělala "akci"... vždycky to strašně obřadně uvádím, pak ho slavnostně posadím na křeslo s oblíbenou hračkou, slavnostně ho zapnu a během luxování k němu chodím a říkám mu, jakej je hrdina 🙂 Sedí jak na trní (to teda spíš dřív, teď už ne, ale stejně nikdy během luxování nemá odvahu slést na zem) a jakmile ho vypnu, tak k němu běží a zkoumá ho... tak třeba zkusit něco podobného
@lajla Maso?🙂
@lucinkaxxx Vezmete mi dcerku zatim na prochazku? 😉
@anazuzzuzana to me pobavilo 😉 syn je borec 😉
Syn se bál (a strašně plakal) vysavače, odšťavňovače, robota i mixéru. To, že byl ve vedlejší místnosti, nepomáhalo. Vyřešili jsme to tak, že když jsem s jedním z výše uvedených přístrojů pracovala, bylo to tehdy, když mohl být u prcka manžel, aby mu to znovu vysvětlil a v náručí ho donesl omrknout, co to vlastně dělá (vysavač dělal "mňam, mňam" a baštil drobky, mixér dělal "brm a vrrr" a pomáhal mámě dělat jídlo, ...). Po pár takových "akcích" se přestal bát a dneska by luxoval každý den, a když něco "šmelcuji", nemůže u toho chybět.
Tak u nás jedině vrtačka. Ale jednou se taky bála když jsem poprvé zkoušela smothie maker, ale pak ji to přešlo. Od malička jsem luxovala atd dělala vedle ni i když spala a vůbec ji to nevzbudilo.
@kaja2016 Nevím, jak je dcera stará, ale naše měla strach z mixéru, když jí bylo půl roku. To jsme začínali dávat příkrmy. Mixovala jsem zásadně večer, když přišel manžel z práce. Malou choval a koukali, jak mixuju. Časem si zvykla, ale to už jsme zas nemixovali tolik - začli jsme nechávat kousky. Teď je to asi měsíc, co má stejný strach z vysavače (nechápu, předtím to bylo ok). Děláme to stejně - já luxuju, manžel s malou v náručí na mě koukaj. Jinak co se masa týká, to jsme nemixovali snad nikdy, normálně jsem ho uvařila a nasekala nožem na maličké kousíčky.
ahoj, také to bylo i u nás...včetně obav z vysavače. Pomohlo, když jsem mu dala vysavač a mixér vypnutý k ruce, on si mohl sáhnout, já jsem si sáhla taky, pak jsem to potichu pustila a dál ukazovala, že se toho bát nemusí 🙂 už se toho nebojí, dokonce už ví, že, jakmile zapnu mixér, tak bude oběd a stojí mi u nohou. Z vysavače ještě respekt ale má.
Nemixovat? U obou kluků jsem se obešla bez mixéru. Nebo umístit dítě do vzdálené místnosti a rychle si to umixovat.
Tak já mám asi jiné děti... obešli jsme se bez...a v pohodě, tak raději měsíc dva nedam maso než v dítěti budit strach...to prezije tu chvíli bez masa
@kaja2016 ahoj syn se do dvou let strasne bal vysavace....