Co dělat, když se dítě bojí mixéru?

kaja2016
27. zář 2016

Trosku valcim s prikmy. Dcera se boji mixeru. Takhle usedave plakat jsem ji od narozeni videla jen parkrat. Zkousela jsem i tycovy (mene hlucny) a totez🙂 Nemate to nekdo podobne?

caverina
27. zář 2016

@kaja2016 ahoj syn se do dvou let strasne bal vysavace....

babka
27. zář 2016

@kaja2016 No nic, naše mrně bylo z mixéru taky hysterické a jednu dobu i z vysavače. Prostě jí vadil ten zvuk. Takže jsem mixovala, když byla ve vedlejší místnosti 😊

demetritis
27. zář 2016

Hele syn teda ted mame jit do poradny z podezrenim na aspergra . Ale on narozeni silsne vybuchy place pri spusteni vysavace mixeru .vrtacky do ted se hrozne boji uz mu byly 3 roky kdy vysava on je to ok jinak ma pocit ze ho pry vysavac spapa . U dcerky to to neexistuje pousti vysavac sama a ze vsim chce pomahat . U syna pomohli jmena pristroju ja mixuju partned ho drzi na rukach a on kouka nebo babicka mixuje ja ho drzim ci mixujem v jinem pokoji tak aby nic.neslysel

kaja2016
autor
27. zář 2016

@caverina
@babka Aaaha, takze zadna vyjimka. Ach jo🙂
Jinak mixovat vedle me napadlo, ale rikala jsem si, jestli to pro ni jeste nebue vetsi trauma, sama v loznici a zdalky mixer...zkusim, az budeme vsichni doma...

@demetritis To jsme zkouseli, ale i tak desnej plac.

caverina
27. zář 2016

@kaja2016 ja myslim,ze takovych deti je vic🙂 ale urcite to prejde🙂 dnes syn pred vysavacem pro zmenu zase utika...ale jen proto ze by ho mel pouzit a vysat si pokoj🙂

babka
27. zář 2016

@kaja2016 Určitě žádná výjimka a přejde to 😊

kaja2016
autor
27. zář 2016

@caverina haha, neverending story 😀
@babka Diky 😉

lv
27. zář 2016

mixovací karin?

lv
27. zář 2016

asi ne, nemixuj, když je v místnosti, připrav si večer..

hadroslava
27. zář 2016

Taky jsme meli, deti se baly mixeru, vysavace. Proste jsem mixovala a luxovala rychle bez prodlev, tu chvili prezijou.

oskarka111
27. zář 2016

Taky jsme se báli všeho co vrčelo, asi do dvou a půl let. I když teď je taky opatrný 3,5 let. Prostě jsem vysávala nebo mixovala když u toho nebyl.. taky jsem byla z toho překvapená, že tak přehnaně reaguje. Ale přešlo to ..ne že by si v hluku liboval, ale už neplače. Tak si myslím, že to bude dobrý.

lajla
27. zář 2016

@kaja2016 nemixovat je to jednoduché
Pasirujte, nebo mackejte vidličkou

lucinkaxxx
27. zář 2016

Nemixovat pred ditetem? 🙂

anazuzzuzana
27. zář 2016

Syn se bál vysavače, teď je to spíš takový ambivalentní vztah strach-fascinace... tak jsem z toho udělala "akci"... vždycky to strašně obřadně uvádím, pak ho slavnostně posadím na křeslo s oblíbenou hračkou, slavnostně ho zapnu a během luxování k němu chodím a říkám mu, jakej je hrdina 🙂 Sedí jak na trní (to teda spíš dřív, teď už ne, ale stejně nikdy během luxování nemá odvahu slést na zem) a jakmile ho vypnu, tak k němu běží a zkoumá ho... tak třeba zkusit něco podobného

kaja2016
autor
27. zář 2016

@lajla Maso?🙂
@lucinkaxxx Vezmete mi dcerku zatim na prochazku? 😉

kaja2016
autor
27. zář 2016

@anazuzzuzana to me pobavilo 😉 syn je borec 😉

janawei
27. zář 2016

Syn se bál (a strašně plakal) vysavače, odšťavňovače, robota i mixéru. To, že byl ve vedlejší místnosti, nepomáhalo. Vyřešili jsme to tak, že když jsem s jedním z výše uvedených přístrojů pracovala, bylo to tehdy, když mohl být u prcka manžel, aby mu to znovu vysvětlil a v náručí ho donesl omrknout, co to vlastně dělá (vysavač dělal "mňam, mňam" a baštil drobky, mixér dělal "brm a vrrr" a pomáhal mámě dělat jídlo, ...). Po pár takových "akcích" se přestal bát a dneska by luxoval každý den, a když něco "šmelcuji", nemůže u toho chybět.

lajla
27. zář 2016

@kaja2016 proč ne...naprosto běžná věc, maso se malým vaří dost do měkká,nebo pokrajet na pidí kousky...ale nevím co byste chtěla slyšet, klidně mixujte dál...časem ho to možná přejde

lucykal
27. zář 2016

Tak u nás jedině vrtačka. Ale jednou se taky bála když jsem poprvé zkoušela smothie maker, ale pak ji to přešlo. Od malička jsem luxovala atd dělala vedle ni i když spala a vůbec ji to nevzbudilo.

hanih
27. zář 2016

@kaja2016 Nevím, jak je dcera stará, ale naše měla strach z mixéru, když jí bylo půl roku. To jsme začínali dávat příkrmy. Mixovala jsem zásadně večer, když přišel manžel z práce. Malou choval a koukali, jak mixuju. Časem si zvykla, ale to už jsme zas nemixovali tolik - začli jsme nechávat kousky. Teď je to asi měsíc, co má stejný strach z vysavače (nechápu, předtím to bylo ok). Děláme to stejně - já luxuju, manžel s malou v náručí na mě koukaj. Jinak co se masa týká, to jsme nemixovali snad nikdy, normálně jsem ho uvařila a nasekala nožem na maličké kousíčky.

kaja2016
autor
27. zář 2016

@lajla no dcera nema ani jeden zub, 5.mesicu..jidlo delam v pare...

kaja2016
autor
27. zář 2016

@hanih 5.mesicu, dusi se i kasi, takze ze by jedla kousky masa, treba i rozvareneho, jak pise @laila tak to si nedokazu predstavit...

astyna
28. zář 2016

ahoj, také to bylo i u nás...včetně obav z vysavače. Pomohlo, když jsem mu dala vysavač a mixér vypnutý k ruce, on si mohl sáhnout, já jsem si sáhla taky, pak jsem to potichu pustila a dál ukazovala, že se toho bát nemusí 🙂 už se toho nebojí, dokonce už ví, že, jakmile zapnu mixér, tak bude oběd a stojí mi u nohou. Z vysavače ještě respekt ale má.

frantiska85
28. zář 2016

Nemixovat? U obou kluků jsem se obešla bez mixéru. Nebo umístit dítě do vzdálené místnosti a rychle si to umixovat.

lajla
28. zář 2016

Tak já mám asi jiné děti... obešli jsme se bez...a v pohodě, tak raději měsíc dva nedam maso než v dítěti budit strach...to prezije tu chvíli bez masa

lajla
28. zář 2016

@kaja2016 teď čtu. .5 měsíců a to dáváte maso??? Neni vůbec kam spěchat, podle složení skleniček v obchodě bych se fakt neřídila...kaše ji bohate stačí plus trochu zeleniny

hanih
28. zář 2016

@kaja2016 V pěti měsících mi na maso taky přijde docela brzy. My začínali až někdy po sedmém měsíci a dcera toho stejně moc nesnědla. Nicméně bych tedy zkusila něco z výše uvedeného - mixovat jen když dceru někdo chová, ukázat jí mixér aby si na něj sáhla apod.

kaja2016
autor
29. zář 2016

@hanih
@lajla moje dite neni kojene, je to bezny postu zacit s prikmy 4.mesic, mame to tak od pediatra. povidejte se na fora umele vyzivy, pokud mi neverite 😉

JInak ja uz tady nebudu reagovat, diskuze se oddalila nekam jinam. 🙂

lajla
29. zář 2016

@kaja2016 samozřejmě, ale trávicí trakt mají všechny stejný, jak kojene tak nekojene...jasný je to Vaše dítě, tak ať hezký papá

antoinet
29. zář 2016

@lv jé, karin s mixérem, už dlouho to tu nebylo, skoro mi to až chybělo😀