Vie mi niekto poradit,co mam dat malej na zapareniny,ked bezne kremiky jej nepomahaju a zda sa mi,ze jej to este viac podrazdia?mala to zaparene len trocha,ale tym,ze si to stale skrabe,sa jej to zhorsilo a boli ju to este viac.Co jej mam na to skusit dat?Dakujem za rady,ktore mozno pomozu.
doporučuji Imazol nebo Pythiol
cez deň vetrať, mne sa osvedčila čistá vazelína a látkové pleny
Ahojky! Tak my problémy nemívali až do doby, kdy onemocněl a měl šílené průjmy. Po nemoci jsme se toho toho nemohli zbavit a nepomohlo nic, až jsme šli k Dr. a ta nám předepsala Imazol krém a super! Během dvou dní, měl zadeček krásný. Nevím však, jeli volně prodejný 🙂 Jinak jak psaly holky - větrat, větrat, větrat 🙂
Taky doporučuju Imazol, jediný opravdu zabral 😉 A samozřejmě větrat 🙂 My jsme Imazolem mazali jen ráno a na noc (může se, myslím, jen 2x denně) a doplňovali Rybilkou.
Já měla u Daníka Pityol (nevím, jak jsou tam správně ta I - 😀) nevím, jestli je i na Slovensku....Používala jsem ho, když mu rostly zoubky a pořád kakal a někdy i pokakaný spal, takže opruzeniny měl :( Během dne se to zmírnilo a další den už to bylo dobrý.
Při léčbě antibiotiky jsme měli škaredě opruzený zadeček a každým přebalením a namazáním vším možným se to jen zhoršovalo a během necelého dne z toho byly mokvavé pláty.Zabrala koupel ve slabém roztoku hypermanganu+osvícení biolampou a na noc namazání Imazolem krémpastou.Hned po tomhle prvním ošetření bylo znát,že už se to nezhoršuje,druhý den bylo výrazné zlepšení.Když se opruzeniny vysušily,tak přes den jsme promazali Bepanthenem a jen na noc ještě ten imazol.Jinak přes den bez plenek nebo jen volně přiložená látková plena.Po dobrání antibiotik se to ztratilo úplně. Asi nejvíc teda zabrala ta koupel v hypermanganu(jen 2-3zrníčka hypermanganu do vaničky,roztok musí být jen slabounce růžový,aby se pokožka dítěte nespálila.) , no a pak ten Imazol krémpasta.
při akutním problému pythiol, ale není to k dlouhodobému užívání. my jsme s dcerou přešly na látkové plenky a je po problému. mívala to opravdu ošklivé.
My meli Imazol krempastu, pak Canesten, Sudokrem a porad nic. Pak jsem koupila Leciderm a vyresilo se to dost rychle.
na akutní problémy pythiol, pak jsme přešli na měsíčkový krém od weledy. Plenky látkové, příp. eko pleny Alana z DM.
když už nic nepomáhá tak genciánku-fialku,u holčiček pomáhá velice dobře,my ji využili,když nám Terezku vrátili z nemocnice a bala zapařená takovým způsobem,že měla až krvavý puchýře,genciánka vysušuje a pak na doléčení pithyol
Imazol krémpasta a sudokrém
Nám pomohl jedině sudocrem. Po každém přebalení fénovat zadeček, aby se dávalo dítě do pleny úplně suché. A větrat, hodně. Koukala jsem, že už je malá větší, tak jí nech lítat bez pleny. Vzduch pomůže asi nejvíc. S tím fénem jsme to dělali asi 2-3 měsíce. Měli jsme šílené opruzeniny a nic nepomáhalo :(.
Do teď na to trpí a to chodí bez pleny. Ale namažu večer sudocrémem a ráno je to ok.
Přeju Vám, ať to rychle přejde.
nám taky pomohl sudocrem. opláchnout vodou, jemně, ale pořádně osušit bavlněnou plenkou a natřít sudocremem.
Co používáme látkové plenky a mažeme krémem na zapařeniny od Sebamedu máme prdelku "jak miminko" 🙂
Sudocream je dost dobrej. Kdyz jsem to resila s doktorkou, tak mi predepsala Imazol, (krem, pasta) taky vysusit zadek uplne do sucha, mladej si to dost uzival :o) namazat a do druhýho dne mel opruzeniny pryč.
drzim palce
😉
zkus malý často větrat prdelku, je teplo tak bez plenek, my to ted taky praktikujeme, malý má zase plenkovou dermatitidu a moc se to nehojí, takže doma větráme a je to lepší, plenku dávám jen na noc a když jdeme ven