Ahoj, ráda bych se poradila ohledně čistících prostředků. Mám skoro půl roční dceru a za chvíli nám asi nastane to období, kdy bude všude a vše bude olizoval. Už jsem se dívala po nějakých úklidových přípravcích, které by byly šetrné a vyšlo mi z toho značka Frosch, Feel Eco, Nuk a Yellow & Blue. Všechny mi přijdou dobre a bezpečné, nemůžu se ale rozhodnout, kterou značku zvolit. Máte prosím někdo srovnání nebo nějakou informaci, co by tak bylo pro domácnost s dítětem nejlepší? Moc Vám děkuji 😉
Já brala Frosch i to feel eco, obojí spokojenost, nakonec sem upustila i od toho a na většinu věcí používám třeba jen octovou vodu. Chemii max na koupelnu nebo když děti něco vyvedou (třeba něco pocmaraji fixama a vodou to smýt nejde).
@krisstina93 přesně, na většinu povrchů používám vodu a ocet, jar na nádobí a savo na záchod, tam to ohlídám, savo používám jednou za čas.
Doporučuji FB skupinu Svět non-toxic. Najdeš tam hezky pohromadě mraky informací o tom, proč a jak používat netoxickou drogerii a kosmetiku, výběr vyhovujících značek i návody na výrobu vlastních. Frosch i Feel Eco jsou jen na půli cesty, existují mnohem šetrnější a ekologičtější, například Sonnet. Ale ještě lepší službu udělá kombinace octa, citronové šťávy, prací a jedlé sody a perkarbonátu v různých poměrech dle účelu použití.
@losice32 Já používám na praní Sonett, na nádobí a WC Feel Eco, na podlahu jsem si koupila parní mop, nestojí to tolik a kromě ušetřený práce je super, že se nepoužívá vůbec žádný přípravek, jen voda - čistí to tou horkou párou 🙂.
My používáme doma hodně Frosch (cca do roka malé i Frosch baby), na podlahu Savo bez chloru