Ahoj maminky,malá má dva měsíce,doteď jsem zavinovala do zavinovačky,ale malá už se dost vrtí a po dvakrát byla docela odkrytá po ránu a studená,tak jsem skusila zavinovackou zakrýt ale pretahla si ji chudera přes hlavu. Tak teď nevím,co pořídit. Spava v hnizdecku,tak mě napadl spací pytel,ale má svou polohu na boku a nevím jak by s tím pytlem takhle spala. Má někdo skusenost? A co ruce? Neni jim zima když nejsou zakryté? Nebo máte někdo jiný nápad? Skusenost?
Nase pytel a zavinovacku nesnesla. Spi v overalu a prehodim lehkou dekou
@pipi_puncocha ten je krásný. Kde jste kupovala?
Tenhle spaci pytel jsem videla v Sinsay za 400,- maji ted i detskou modu
V pytli může spát jakkoliv, moje děti v něm i chodily.
@petulejan kupovala jsem ho online na Zalando, ale v létě jak byly slevy, tak nevím, jestli ho tam ještě mají...
@pipi_puncocha ok,cenu zas tolik neřeším,hlavně funkčnost 👍
@petulejan Moje obě děti od miminka totálně bojkotovaly nějaké zakrývání. Pytlů máme několik, nejvíc se osvědčil takový, co vypadal spíš jako prošívaný overal. A jinak jsem to vždy řešila tím, že byli prostě na noc oblečení. Většinou body a punčochy a na to overal, podle počasí různý materiál. A pak mám ráda termo věci od Little Ani nebo Moiry.
Obě děti měly spací pytel, klasik bez rukávů. Měly overaly s dlouhým rukávem a to stačí.
@petulejan Pro takhle malé mimčo je super pytel. Tím, že je více druhů, musí se trošku experimentovat. My měli doma asi 3 různě teplé. Moje holka spávala v pytli do 11m, pak ho bojkotovala s řevem. Řešila jsem to v zimním období tak, že dostala overal od Little Angel a navrch chlupatý overal z Nextu (takový ten kožich). Deku nebo peřinu zásadně dává v noci pod sebe. Hodně zdaru.😜
Můj mrňous (v pátek 12 týdnů) spí v hnízdě a je přikrytý peřinkou kterou jsem na konci zastrčila pod hnízdo takže si jí nemůže přetáhnout přes hlavu. Když měl jen dečku tak jak už se mele tak se ráno probral a koukali mu jen nohy jinak byl celý pod dekou 😀 pytel máme taky ale zatím jsem ho nezkoušela
Když se dcerka narodila v zimě nesnesla být taky zavinutá tak jsem do hnízdečka ještě dala perovou zavinovačku tu natrepala a do ní vložila malou oblečenou v overalku a už jsem ji nezavinovala jen, pak přikryla dečkou a byla spokojená. Od perovky šlo teploučko
Pri spani v hacce lehkou dekou, pri spani v posteli jsem ho prikryla ja nebo manzel svoji perinou. Neni treba v tom hledat vedu.
Ahoj, mám dobrou zkušenost se spacími pytly. S odnímatelými rukávky mám od Sterntalera, nabízí různé varianty teplotního komfortu. Je ale trochu dražší.
Dávám body a overal. Pytel nebo zavinovačku jsem ani nezkoušela, protože moje dítě potřebuje prostor 😆 a přikrývám peřinkou, kterou si stejně odkope.
My oblékáme naší 8 týdenní vnučku na noc do overálku bavlněného, spí v hnízdečku a přikryjeme lehkou dečkou. Oblékáme málo i na ven. Nedávno jsme jí byly udělat občanku a byla tam paní se stejně starou holčičkou. Bylo vedro, naše měla jen krátký overálek, ta její byla v chlupatém overálku a s pletenou čepičkou, přikrytá dekou a ještě dekl na kočárek. Divila se, jak jsme na lehko. Lidi se tam do ní pustili, že je šílená, bylo asi 30 stupňů. Pak jsem přemýšlela, jestli má člověk poradit nebo držet pysk.
Dávala jsem na noc teplý overal 🙂to byla jediná jistota, že nebude spát celou noc odkopaná a zároveň nebyla omezena v pohybu pytlem🙂
Já bohužel nemám zatím vlastní zkušenost (dítě je zatím v břiše), ale koupila jsem právě kvůli těm rukám takový vak s dlouhým rukávem, rukávy jsou na zip, tak se dají i sundat eventuelně.