Ahoj holky, měla bych takový dotaz: čím sušíte vykoupané miminko? Na internetu narážím na samé bavlněné nebo bambusové osušky, co vypadají jaké plénky, tak si tím nejsem moc jistá, jenže u klasického froté ručníku mám strach, aby nebyl moc hrubý (i když používám sušičku a ručníky jsou měkoučké). Moc děkuji za rady. Iva
@serafinovicova my máme dvě dětské osušky, na jedné straně je jemná a na druhé jako normální ručník a jednu máme právě tu co jste psala, že je jako bavlněná plena. Je velká a jemnější mi přijde než plena...
Normálně ty osušky s kapuckou. Máme taky sušičku, takže jdou měkkoučké, nikdy jsme neměli problém.
Nám se nejvíc osvědčily právě ty "velké plenky" 🙂
Jéé ono na na dítě musí být spešl osuška? Já myslela, že na něj budu používat ty desítky ručníků na ruce co máme v zásobě 🙂
Bambus. Hezky saje a je příjemnější na dotek
@malinkaelinka musis brat v potaz to ze miminko ma jemnou pokozku a pokud to mas poctive rucniky tak by ho to mohlo podrazdit.
@vaseli16 to mě teda vůbec nenapadlo. Musím si je příležitostně osahat, kupovat ručníky,když jich máme doma 2 plné pytle, se mi fakt nechce.
Suším normálně tak, že zabalím do osušky.
Samozřejmě ho tím nedřu, ale vůbec mi teda nějaká spešl plena nechybí.
Měla jsem dětské osušky s kapuckou a ty bambusové jakoby plenky. A jednoznačně lepší, měkčí, přijemnější a savější byly ty bambusové.
Jeeezis, nedramatizujte to. Normalni rucnik, mekceny detskou avivazi, pripadne vysuseny v susicce bohate postaci. Neni treba mit furt nejake vymozenosti. My mame od zacatku frote rucniky s kapuci, ty jsou super i ted ve dvou letech. Ty bavlnene/bambusove plenky/osusky jsou male a rocni dite uz do nich blbe zabalis.
Úplný miminko bambusovou osuskou, potom cca od půl roku normálním froté ručníkem
@malinkaelinka Taková ta čtvercová osuška s kapuckou nebo i ta plena je super v tom, že miminko do těch cípů jakoby zabalíš. Na ručník mimčo položíš a už moc neotřeš. Nebo musíš použít dva ručníky, na jeden položíš, druhým otíráš. Ony ty "vymoženosti" často slouží chvilinku, ale dobře 😉.
první měla dětský ručník s kapuckou nebo tetra plenu, u syna prostě čapnu ručník, plenu nebo dětský ručníček co je zrovna na vrchu hromádky a moc to neřeším, hlavně že je čím ho utřít
U starsiho dítěte bych to taky neřešila...nekvalitního syna normalne od 2 let utiram klasickým rucnikem, jen u toho mimca si nejsem moc jistá, resp. ta šíře nabídky me hooodne prekvapila.
Děkuji za zkušenosti ☺
@serafinovicova Nekvalitní syn? 😂😂😂
😂😂 automatická oprava a šotek...kvalitni je az az, jen je nevlastní😀
Já mám Tetra pleny od Matějovskýho. Asi 1mx1m. Jsou silné a dobře sají
@alcar na rucniky se vubec avivaz davat nema,nici jejich savost.pokud chces at jsou mekke tak radsi ocet
@zelenaesmolda ja avivaz nepouzivam vubec, mam susicku. 😉
@alcar no ale pises o avivazi tak jsem to tak pochopila 🙂
kdyz jsme u te susicky tak mozna nekdo nevi,ze do susicky se vubec nesmi davat pradlo prane v avivazi,ona jak se odparuje tak ucpava filtry...
Já jsem používala tetra osušky.Mimi se do nich krásné zabalí 😉
Ja pouzivala klasickou osusku tusim z IKEA. Avivaz nepouzivam, susicku mam.
Bambusové osusky, jsou super a používám už přes rok.
@serafinovicova My mame zatim malinke miminko - 2 mesice a susime bambusovou osuskou. Je to takova velka plinka a je krasne jemnoucka. Koupila jsem i ten spesl rucnik s kapuckou ale je hrozne hruby i po susicce. Takze az bude mimco vetsi 😉
Mela jsem na deti velkou tetraplenu jeste po nas i takove ty mimini frote rucniky s kapuckou, oboje bylo ok, i kdyz ty plenky lepe sajou bez vetsiho otirani 🙂
@iris92 tak ja jsem koupila ten rucnik s kapuckou ale takovy hrubsi a je super,v obchode nam ho doporucili protoze ten levnejsi pry poradne nesaje a udelali jsme dobre
Protože šiju a mám hromadu zbytků, tak jsem z hebkého bambusu ušmikla kus a vyrobila osušku, z dalšího pyžamko a ještě kousek zbyl, tak tepláčky....a pak mám mít volný čas..😀
My používáme bambusové osušky, jsou měkké a dobře sají.. Za nás určitě nejlepší 🙂