Milé maminky, chtěla bych se zeptat, jak jste řešily usínání u dětí, které byly zvyklé usínat u prsa, poté, co jste přestaly kojit. Případně kdyby pro mě měl někdo nějakou radu, budu vděčná. Synovi je 20m a dosud byl zvyklý usínat jen u prsa, jinak to bohužel neumí. Nyní musím (i chci) přestat kojit, mám do krve rozkousané bradavky a prakticky žádné mléko. Nemám problém s ukončením laktace (jak jsem psala, mléko už prakticky nemám), ani s odnaučením syna na prso (stačí si zalepit bradavku a nechce). Ale mám velký problém ho jinak uspat. Neusne, ani když je viditelně unavený s pytli pod očima. Jak jste to řešily vy ostatní, co jste měly podobný problém?
P.S: Hlavně mě prosím nepřesvědčujte, že mám kojit dále. OPRAVDU už nechci.
Kluci taky usínali u prsa a odnaučila jsem je to postupně tak,že jsem jim sice podudlat dala,ale nenechala je u toho usnout..ze začátku jsem je nechala dýl a postupně to zkracovala,ale vždycky šli do postýlky více či méně bdělí. Když se jim to nelíbilo, tak jsem je ještě potulila a znova vrátila do pelechu,takto někdy i vícekrát, ale trvalo to celé pár dní než se odnaučili...Tak ať se Vám daří;)
Synek potrebuje jakykoliv kontakt,chytame se za ruce a on propleta prsty.
@mysicka_lb Ahoj,tak co,jak se daří odnaučování?
Syn take usinal u kojeni. Odnaucila jsem ho to tak, ze jsem prso odmitla dat a ucila usinat bez toho. Proste jsem ho dala do postele, rekla "spinkej", sama zavrela oci a delala, ze spim. Nekdy trvalo delsi dobu, nez usnul, klidne hodinu, casto jsem usnula prvni ja 😀 Ale casem to pochopil a postupne se pak naucil usinat i sam. Ale to uz byl vetsi...
Tak dcera ma 6 mesicu a ja musela do prace. Odsavani mi moc nejde,tak se bojim,abych neprisla o mleko...dcera je totiz take navykla na usinani u prsa. Budu taky rada za tipy 🙂
No, nový rituál. Zalézt do postele, přečíst pohádku, zazpívat ukolébavku, chytit za ruku, být u něj, a usnul.