Chůva na plný úvazek

sarix24
2. led 2017

Ahoj holky, chci se zeptat, zda-li jste nektera resila chuvu pro dite na plny uvazek. Resp. Je vubec mozne nekoho takoveho najit pro treba rocni dite, v pomerech pro normalni rodinu s prumernymi platy?

journals
2. led 2017

@sarix24 myslím,že záleží co nerete jako průměrný plat,ale spíš si myslím,že ne. Můžete z platu odečíst 15-20 tis.aby to rodinu finančne neomezilo...? Myslím,že tohle pro průměrnou rodinu rozhodně není

japona
2. led 2017

@sarix24 Urcite se najít da. Je to jen otázka ceny. Sepište si, kolik hodin mesicne ji využijete, vynasobte hodinovou mzdou člověka, od kterého očekáváte schopnost starat se o Vaše dítě (např. zdravotní sestra?), a jste doma. Obávám se ale, že pro průměrnou rodinu to nebude, protože ten průměrný plat musíte mit pro tu chuvu🙂

tyf
2. led 2017

To si přece můžete sama zjistit, aby chůva byla opravdu profesionální tak by neměla brát méně jak 100 Kč za hodinu. Takže pokud bere plný úvazek 8 hodin denně, tak je to min. 800 za den, 4000 za týden, 16000 za měsíc 🙂 Jestli můžete takovou částku měsíčně postrádat, tak to samozřejmě možné je 🙂

absintka19
2. led 2017

@sarix24 jake mate pozadavky na chuvu? Hodiny? Ukoly a napln prace? V profilu mate ze cekate 1.mimi v 18tt, pokud je to pro vas pro vas nechcete mu venovat starost vy? Nebo jsou k tomu jine duvody? Jen nas zajima co vede "matku" k tomu ze pro dite hleda chuvu na plny uvazek-pokud je vam to neprijemne neodpovidejte.

tyf
2. led 2017

@absintka19 já myslím, že paní se ptá předběžně, kdyby se chtěla nebo musela vrátit do práce, protože píše pro roční dítě....

absintka19
2. led 2017

@tyf 🙂 dekuji, to rocni dite jsem prehledla 🙂

sarix24
autor
2. led 2017

No,me spis napada treba nejaka maminka na RD,ktera by si vzala do denni pece jeste druhe dite,jako privydelek...je jasne,ze profesionalni chuvu neni mozne zaplatit z prumerneho platu...ja zatim jen sonduju a ptam se spise na zkusenosti...je jasne,ze clovek sve dite zase nesveri jen tak nekomu a ani nemuze chtit aby se staral za nejakou almuznu,spis nejaky kompromis🙂

tyf
2. led 2017

@sarix24 To si myslím, že byste těžko sehnala nějakou dobrou duši, která by se starala o další dítě za málo peněz 🙂 To jedině třeba někdo z rodiny, nebo kamarádky na rodičáku? To už bych raději volila jesle, i ty soukromé určitě vyjdou levněji než celodenní chůva a myslím, že je to pro dítě i přínosnější. Ale samozřejmě i roční dítě je pořád hrozně malinké, pokud Vás opravdu nepálí peníze, zvažte, jestli je nutné vracet se tak brzy do práce. Já taky musím pracovat i na rodičáku, naštěstí mi zaměstnavatel umožnuje práci z domova. Ale i tak vidím, kolik času s dětmi mi uniká a tyhle první roky utečou jak nic a už se to nikdy nevrátí.

japona
2. led 2017

@absintka19 Není to přímo na me, ja chuvu nemam. Ale třeba kamarádka má vpodstate od narození pro dite denodenne chůvy. Má asi tři, co strida během týdne. Je to z důvodu jeji pracovni vytizenosti. Má firmu, ktera hodně stoji na její osobě. Pochopitelne má asistentky atd., ale stejne denne několik hodin musí vyřizovat věci v terénu bez dítěte. Na druhou stranu má příjem takový, že není problém zaplatit sestřičky z porodnice, aby bylo o synka postaráno co nejlépe. Když je s dítětem, zase se mu věnuje, nemusí s nim třeba uklízet či žehlit, na to má také lidi🙂

astyna
2. led 2017

Celodenni jesle v Praze jsou kolem 12 tisic,to uz dakt vyjdou levneji. Nebo treba stridani babicek?

astyna
2. led 2017

@japona

Ja jsem.dostala od tchyne poukaz na celorocni pani na uklid a zehleni,ktera i 2x tydne pohlida na cely den maleho. Jeste jsem to nevyuzila...ale diky za pripomenuti. Clovek aspon muze vic odpocinout,kdyz nemusi uklizet,zehlit a varit,kdyz dite spi...

sarix24
autor
2. led 2017

@absintka19 ano,udaje na profilu plati,ja bych jen rada chtela znat sve moznosti do budoucna.do prace bych se chtela vratit co nejdrive,protoze mam svou praci rada a pro me je to prace snu, prestoze to neni zadna managerska pozice...a samozrejme zatim vubec netusim jak na tom budu citove-vim ze sverit do cizi pece vlastni dite je narocne...treba ho nedam z ruky a na praci se vykaslu...proste chci jen znat dostupnost trhu...a ani mi nejde o profesionalni chuvy,spis treba o schopne maminky na RD,ktere by si vzali pod kridla jeste jedno ditko...zda se nekdo s takovym to usporadanim setkal a jestli to fungovalo a tak...
@tyf ano,ke stejnemu cislu jsem se samozrejme dostala taky,jde mi jen o to jestli to nekdo vubec dela a jake zkusenosti s tim maminky maji...pri zbeznem hledani na netu jsou to vetsinou inzeraty typu hledame chuvu 25-30 tis do vily na Vinohradech a tak....

japona
2. led 2017

@astyna Já chci také takovou tchyni!🙂

j.a.n.i
2. led 2017

@sarix24 No, s maminkou na RD je jeden celkem zásadní problém a to jsou nemoci dětí... těžko bude se svým nemocným hlídat ještě tvoje a stejně tak nebude nadšená z toho, když bude mít ke svému zdravému tvoje nemocné. Na nárazovky to použitelné určitě je, ale jinak nevím. Spíš bych zkusila v práci zapracovat na tom, zda by nešlo alespoň částečně pracovat z domova, případně to vymyslet tak, aby třeba mohlo být dítko někdy s tatínkem a ty v práci.

veruska007
2. led 2017

@sarix24 Ahoj, tohle jsem řešila. Dcerka měla necelého 1,5 roku a já dostala suprovou nabídku na brigádu, jen na 2 měsíce tedy (na částečný úvazek jsem mívala brigády už dřív). Hledala jsem profesionální chůvu, ale nevybrala jsem si. Skutečně jsem nenašla nikoho, kdo by mi zaručil, že ty dva měsíce přijde každý den. Přihlásilo se sice několik paní, od studentek přes matky na mateřské po důchodkyně, ale když jsem chtěla, aby mi závazně přislíbily, že budou moct přijít každý den nebo za sebe zajistit náhradu, tak jsem nenašla nikoho. Nejlepší nakonec byla soukromá školka, finančně vyšla skoro na polovinu a péče tam byla super (paní měla pár mrňat, chovala se k nim jako maminka - mazlila, tulila, hrála si s dětmi, dcerka ani nechtěla chodit domů). Znám i školičky, co berou děti od 3 měs.

marla86
2. led 2017

Já jsem takhle hlídala holčičku ;) Ale bylo to asi jen na 4 měsíce. Holčička chytla angínu jakmile překročila práh školky, tak jí chtěli nechat na delší čas doma. Mně se to hodilo, protože jsem zrovna hledala práci. Už nevím přesně, kolik jsem brala, bylo to formou brigády, ale chodila jsem opravdu každý den, byl z toho spíš takový podprůměrný plat 🙂 Ale vytrhlo to trn z paty mě i mamince, která teda ale přiznala, že na můj plat jde asi třičtvrtě jejího platu. Bla ale ve zkušebce a nechtěla o práci přijít.
Určitě se to nějak dá, ale asi ne dlouhodobě. A nebo dvě brigádnice, které by se doplnovaly?

kekulice
2. led 2017

Měla jsem chůvu na plný úvazek kvuli praci. Dítku byly 2 roky, když jsem vracela. Byla to paní učitelka z mateřské školky, 20 let praxe a vlastní dítě už dospělé. Bere 150/hod, pod tuto cenu nikdo kvalitni skoro nejde. Musí být spolehnutí, že přijde každý den, zůstane déle, když je potřeba. Děti ji milují. Pokud bych se vracela do práce, nechtěla bych chůvu s malým dítětem, protože to nefunguje - nemoci, doktoři,atd. Parkrát jsem to zkusila a vždy to byl problem.

sweet81
2. led 2017

Příbuzná (zdravotní sestra) dělá chůvu v jedné právnické rodině několik let, střídá se ještě s jednou sestřičkou. Bere 180kč hrubého.
Já bych osobně k tak malému dítěti, dala jen zdravotní sestru nebo učitelku ze školky, nikoho jiného, ale pak jsou podle toho ceny...

lamarika
2. led 2017

@sarix24 hlídala jsem při mateřské jedno dítě ve stejném věku jako mé. Říkala jsem si, že to bude super děti si alespoň vyhrají a já budu mít svým způsobem méně práce, ale…
Jak už psaly holky, skrachovalo to hlavně na nemocech. Pak neustále konflikty mezi mým dítkem a dítkem na hlídání. Nakonec k tomu přibylo poměrné omezení ve volném pohybu. Přece jenom jsem musela přizpůsobit režim i cizýmu dítku a době vyzvedávání.
Po 3 měsících jsem už hlídat nechtěla.

bera28
2. led 2017

Měla jsem chůvu pro svoje dvojčata od cca 3 měsíců. Nejprve na plný úvazek, později podle potřeby. Nechtěla jsem mladou holku, ani maminu s malým dítětem. Podařilo se mi sehnat speciální pedagožku, která měla 3 už velké děti a doma se nudila. S manželem podnikali, ale většinu zajišťoval on. Takže ona byla nadšená, že má o koho se starat a já, že jsem našla bezva ženskou🙂 Dávala jsem jí 150 Kč/hod. A to mi doma i vařila a když bylo třeba, žehlila.

kristyn.g
2. led 2017

Ahoj, já bych hledala asi nějakou starší pani, nebo opravdu maminku na MD ale to si myslím by bylo dost náročné pro ni.. podle mě nikdo nepujde za méně než 80-120/hod podle lokality... Brigády jiné a s méně zopdovědností jsou za takovou odměnu běžné a mít na starost miminko je velká odpovědnost. Já sama dělám chůvu 1-2x v týdnu na celý den holčičce od jejích 3 měsíců, dnes jí jsou dva roky. Měla jsem problémy se zády a o práci jsem přišla a tak jsem k tomuto přišla jak slepá k houslím, chůva nemohla a já zaskakovala a zaskakovala tak dlouho dokud se na mě malá nezvykla a nikoho jiného si zvykat rodiče nechtěli, třeba někdo jako já by měl zájem. Ale s průměrným příjmem bych počítala že ten z většiny prostě by šel na chůvu ☹ šetřit na tom asi není dobrý nápad, vždy tam bude nějaké ale proč je dotyčná ochotná mít na odpovědnosti miminko za pár korun...

kotito
2. led 2017

já jako chůva pracovala 7 let . Záleží co se od chůvy požaduje, jak velké děti jsou atd. Měla jsem 150kč na hodinu holčička měla necelého půl roku .S tím, že jsme navševovali různé kroužky, chystala jsem snídani svačinu, i obědy, občas jsem u rodiny přespala nebo šlo dítě spát k nám. Na noc jsem měla 500kč. Měla jsem služební auto (jezdila jsem s prckem i na nákupy) je to hodně na domluvě. Pokud chcete jen někoho aby vám mimčo povozil v kočárku a vy si v klidu uvařila atd určitě najdete někoho za 100kč . Jen pokud mohu radit shánějte přes známé, člověka si důkladně ověřte . Jsem teď doma s 3letou dcerkou, kterou nevzali do školky a nějakého dalšího prcka na hlídání k ní k nám domů do RD se zahradou bych uvítala i za minimum. Ale je jich nějak nedostatek 😀