Chlapec, 10 m., špatně leze. Poradíte, prosím?

eruwie89
22. únor 2022

Dobrý den, prosím o radu. Syn leze přesně 2 měsíce. Když na Vánoce začal neřešila jsem, že má špičky ven. Po 14 dnech jsme odleteli do zahraničí, kde budeme až do července. A s možností rehabilitaci to tu není žádná sláva. Proto hledám rady na cviky nebo jak jste problém vyřešili.

Když leze má špičky vytočené ven…leze hodně rychle. Občas lezu za ním a snažím se mu kolínka a nožky správně natáčet. To nelze věcne a jakmile ho pustím, tak zase pelasi spatne 8o…sedí normálně, w sed pozoruji výjimečně. Stoupa si přes rytíře, někdy hlavně na levé noze ( ta je víc vytočena i při lezení) má při stoupání na rytíře špičku ven.

Na kyčlích když byl Mimi nám řekli, že má naprosto ukázkové kyčle. Tak myslím, že tam problém nebude.

Myslíte, že se ještě naposiluje a začne normálně lozit? Dávám mu gecco kalhoty, abyu to neklouzalo. Děkuji za každou radu.

pinkninja
22. únor 2022

@eruwie89 Myslím, ze pokud nejste fyzioterapeut, problem neodhalite. Většinou se problemy u deti retezi a vychazeji z vyse postaveneho mista a vytáčení je jen důsledek… Většinou se u takto malých deti pouziva Vojtova metoda. Tato metoda je známa po celem svete. Zkuste najit u Vás fyzioterapeuta, co se tímto zabývá nebo alespoň jineho dětského… Myslím, ze to za to stojí! Ať to dobre dopadne!

vauban
9. zář 2023

@eruwie89 můžu se zeptat, jak to u Vás dopadlo? Jsem teď ve stejné situaci, taky v zahraničí a řeším podobný problém. Děkuju.