Moje malá se od necelého třetího měsíce ze spaní přesouvá v postýlce (jen v noci) . Když ji ukládám, tak leží normálně podél delší strany postýlky. No a když se v noci vzbudím, najdu ji jak leží na polštářku, podél kratší strany postýlky. Teď začíná 5.měsíc, a nacházím ji tak skoro každou noc. Docela mě to začíná děsit, už je dost dlouhá, vejde se tam tak tak, navíc si někdy hodí nožky nahoru na okraj postýlky. A já se bojím aby si neublížila, aby si třeba nezlomila vaz, nebo aby se jednou neposunula pod deku... Dělají to vaše miminka taky?
@klokanka31 musela jsem postýlku rozebrat a syna na trvalo,než z toho vyroste,dát do čtvercové skládací ohradky,ještě se musela shánět matrace. V noci se totiž zasekl v té úzké části a když jsem k němu vstávala po xté pátou noc po sobě,řekla jsem "a dost". V ohrádce je cca od 8měsíce a spokojený. Akorát má 80x80,zatím mu stačí,ale už koukám po alternativě
Nasi oba kluci cestovali po postylce skoro do 3 let 😂 Myslim, ze je to uplne normalni, nikdy se nic nestalo, kdyby se neco delo, tak preci zacnou brecet. Ja to vubec neresila, maximalne jsem je prikryvala, kdyz bylo chladno
@klokanka31 Máme v postýlce mantinely a malá spinká ještě v 8. měsíci v hnízdečku. Koupili jsme rovnou to velké, takže s ní "roste".
Syn (2,5 roku) cestuje, ale jeste ve vetsim rozsahu. V postylce se prave tim budil a probral, ted spi vedle me na matraci (pro 2 dospole) a kde ho obcas najdu...🙄 Vyhoda je, ze spi celou noc... nevyhoda, ze mame postel na chytani prachu...
@klokanka31 Malému je dva a půl a dělá to pořád 🙂 Vracím do normální polohy, přikrývám...ale je to k ničemu 😁 Dokonce už dvakrát spadl z postele a to má na posteli zábranu a místo kde není zábrana je židle 🙈
Deti do roka nemaji mit polstar..jinak presne jak rikaji ostatni,kdyby mu neco vadilo zacne brecet...
@hanben Já mám taky mantinely, naštěstí. Ona se ze spaní ráda i posunuje úplně nahoru, takže kdyby tam mantinel nebyl, to by bylo boulí 😒
@lolam10 To je jen placatý polštářek, žádný velký...
Snad každý dítě je postylkovy cestovatel. 😀 občas čumím na ty polohy. 😀 nicméně já mám taky pořád hnízdo, samozřejmě rozvázány (má 10,5m) a to mu dost brání dělat skopičiny. Ale když spíme nekde jinde, tak cestuje. 🙂 Ze začátku jsem se taky trochu bála a rovnala ho, ale fakt to nema smysl. 😀
Prcek spávala takto a nijak mě to netrápilo, mě by taky vadilo, kdyby mě někdo určoval v jaké poloze a kde přesně mám spát 😉 Teď už má klasickou velkou postel a pořád spí co nejvýš, co to jde, natlačený hlavou buď do polštáře nebo lehce zavrtaný pod ním... Pokud ti malá háže nohy nahoru na okraj postýlky, tak jí dejte níž, ne? Jakmile začaly být děti aktivnější, tak jsme hned posouvali spaní úplně dolů, aby nepřepadli.
Klid u nás cestuje a na 4,5.Postel už má normální velikou a dcera je teda jeste v malé a stejný průběh.Nekdy jsou to takové rany,že si říkám,že ji to teda muselo pěkně bolet,ale spí dala žádné modřiny nemá 😂
Tyjo, kdyby mě mělo děsit, že dítě cestuje po postýlce, tak už mě dávno odvezli 😂
Co budete dělat, az bude všude lézt, stoupat si, všechno zkoumat, chodit, padat, běhat atd atd?
Klid 😉
@klokanka31 Jj syn to dělá taky. Ukládána na záda a vstává na břiše při okrajích postýlky. Jen tedy je stoceny do klubicka takže nohy má pořád uvnitř postýlky a jinak nemá možnost dát nohy nahoru úplně protože má postýlku už nízko dole, ale to je tím že už stojí a prodražuje se věci při tapkani.
Ono se tvrdi, ze polstarek nema byt v postylce. Podle me je to jedno. Mala je schopna spat zaborena v perince. Nasikmo, nakolmo, s nozickama ven z postele pres sprusle... Trochu jsem mela strach, ze si je zlomi, ale umi je i ve spanku vytahnout. Obcas se ozve 'buch' jak do neceho narazi, ale pokud ji to probudi, tak zase hned usne.