Prosím, poradíte mi, co na takový červený zadeček? Syn má dva týdny. Děkuji.
@katcerv8 ježíš,on je rudý až na zadicka 😮
Jinak od narození mažu synka Sudocremem a super. Teď mu občas maznu i zadicka,kvůli potnickam,se párkrát zpotil. Sudocrem obsahuje zinek,takže hojí i drobné projevy ekzemu
Žádné vlhčené ubrousky, omýt vodou a zlehka utřít látkovou plenou a nechat větrat až úplně dosucha, natřít něčím, co obsahuje zinek, je úplně jedno, jestli se to jmenuje imazol, sudocream, rybilka nebo xy dalších. Zase nechat zaschnout a až pak zabalit do plenky. Což je spíš opatření u opruzenin, tohle ani nevypadá opruzeně, spíš podrážděně, v tom případě vyzkoušet jiné plenky a nepoužívat ubrousky.
@prejeta_zaba vetram, umyvam jen vodou, koupila jsem imazol, tak uvidím, jestli zabere.... Ale zdá se mi, jako by mu to mokvalo...
LEKÁRA.. Používať bavlnené plienky. Náš malý nemohol mať “pampersky” a keď mal začervenanú ritku tak som ho často umývala vlažnou vodou. To má ozaj taký červený zadok, alebo fotka skresľuje ?
@katcerv8 jaké používáš pleny?hodně to můžou dělat pampersky,nové dada pleny. Nejlépe buď bavlněné nebo eko pleny,ale ty kvalitní,bez parfémů.Případně zajít k doktorovi,aby předepsal mast z lékárny na předpis
@katcerv8 Imazol je lepší. Co jsem ho vyzkoušela sudocrem nepoužívám. Imazol funguje dobře a jestli mu to mokva, tak to hezky vysusi. Hlavně jak říkají holky větrat a zkusit změnit i plenky. My měli trošku problémy s pamperskami. Takové ty oranžové. Jinak nám celkem seděli, ale jsou drahé, tak jsem začali kupovat albertacke a přijdou mi i lepší. Nezdaji se mi tak "umělé"
Asi bych nepoužívala Pampersky, taky jsem je měla od narození a střídala s dada plenkami, a ve třech měsících jí rak zčervenal zadek že u přebalování brečela, doktor doporučil imazol, ale u nás to zhoršil měla to rudě červené až oteklé a horké. Mazala jsem mastičkou s rybím olejem a za dva dny měla klid a zadek zase normální. Nevím, zda to bylo Pamperskami, ale už je používat nebudu.
@katcerv8 - ale on je červený celý! nemá teplotu, nebo něco? Imazol, pythiol..Pythiol se nám osvědčil i u dospěláků
A pozor pokud ma vase ditko citlivou pokozku kremy se zinkem to muzou zhorsovat...bohuzel vlastni trpka zkusenost, u nas i mydlo bylo problem jen mydlova kostka nebo voda jinak byli maly pavianci
Tohle jsme měli po pamperskach u dcerky. Už nikdy více. 😬 Neznala jsem značky plen.....
Od té doby, co používáme "nechemicke" plenky. Např. dostupné z DM Babylove öko. Na mazání Weleda měsíčková mast, a na otírání dupky Eone Medvídek (v žádném případě ne vlhčené ubrousky- samá chemie). Nikdy už nejsou opruzeniny. 🙂 Ani u druhého syna, ten naštěstí Pampersky ani nevyzkouší.
Zasla bych k lekarce, protoze on je chuderka cerveny cely. At ho radeji prohledne...
14denni dítě co vypadá takto a sakra ho to musí bolet, bych opravdu neřešila na koníkovi..a to jich mám 5
Žádné ubrousky, převařená voda, větrat, bavlněné pleny a utíkat k Dr..jestli mu to mokva infekce tu bude šuby dup
Chudák malý, vždyť je červený všude a ten zadeček je děsivý, to ho musí bolet, šla bych okamžitě k doktorovi.
Určitě k dr. Vysaď pampersky a najeď na jednu značku. Za mě sudocrem, neutírat ubrouskama, opláchnout a nechat oschnout na přebalovací podložce. Ještě mě napadá, jaký používáš prací prášek/gel a avivaž? Je celý úplně rudý, chudinka. Strašně ho to musí bolet... nemá průjem? U syna jsem teď řešila taky opruzeniny, ale on měl průjem a pokakal mi v 11 měsících 5 plen za den. Hlavně ho takhle nenechávej, fakt s ním dojdi k dr. Nesnědla si nějaký alergen, z čeho by mohl takhle zrudnout... jahody, med, ořechy, citrusy...?
@katcerv8 mesickova Weleda (krem) a oplachy v mesickove lazni (mesicek uklidnuje), pampersky vynechat stejne jako vlhcene ubrousky (ty idealne navzdy), idealne koupit eko pleny nebo treba Happy Bella a v pondeli k doktorce 🙄 nejlepe na kozni, protoze fakt vypada cervene, jestli neklame foto
Nám pomohla genciálová violeť z lékárny.
Já mám úplně pocit že to je snad vtip! Na co čekáš? Jed hned k Dr. Vypadá to jak spálené... Je mi ho neskutečně líto. Musí to strašně bolet. To podle mě není opruzenina.
@katcerv8 kupte si Perlan a používejte s vodou. Pak dát krém, nám zabral Pedi krém, tee tree s mandukou z Justu.
@katcerv8 a určo řešit s lékařem
@novamamina víte, že mě to taky připomíná spíš opařeninu ...ani nechci domyslet 😣 tak i tak vypadá malý hrozně. Na 14denní miminko je maminka nějak moc v klidu, já bych byla dávno u doktora a to jako prvorodicka nejsem hysterická matka ...
Jedte co nejrychleji k lekari (pohotovost, nemocnice). V tomto pripade bych se nespolehala na "babske rady" z internetu.
Zadeček má opruzený, docela hodně už, ale to se zlepší, jak psaly holky výše, jen omýt vlažnou vodou a lehce osušit a nechat uschnout na vzduchu. Můžeč Sudocrem, Imazol, prostřídat, slabší vrstvičku, ale hlavně ne něco mastného. Co je mastné, způsobuje, že kůže nemůže dýchat - cituji svoji kožní. A zapaří se ještě více. Malý má ale hodně červená zádíčka - je to fotografií - zkreslení - nebo je hned po koupeli? Nebyla moc horká voda? Miminka mohou být hodně prokrvená, ale spíše v obličejíčku, než takhle na zádech. Není nějaký spařený? Je celý červený.
@katcerv8 to je takhle červený pořád nebo po vykoupani? Mě se na červený zadeček osvědčil Imazol....