Ahoj holky, mám 5.týdenní miminko, které stále blinká. Ublinkává od počátku, ale stupňuje se to, už to není jen koutkem, ale i vyhodí opravdu moc mlíka a třeba několikrát za sebou. Zvracela už i obloukem. Někdy nestačíme odkrknout, ale poblinká se klidně i těsně před dalším kojením. Prostě kdykoliv během intervalu. Máme za sebou odběry krve, moči, stolice, sono - Všechno v pořádku, prý se přejídá. Stejně zvrací víc a víc. Spí vyvýšeně, máme monitor, kojim od začátku 5-8 minut po 3 hodinách přes den, zkrátit tedy není co. Stále se všichni převlíkáme. Mám už třetí mimčo, přesto toto jsme nikdy neřešili. Jak to ještě mohu jinak ovlivnit, krom toho to vydržet? Už se mi i dusila, bojím se teď si i odskočit. 😔
@amazonkajanik to je vysloveně doporučení z nemocnice 🤷🏼♀️ Vytáhne za těch pár minut o 20 ml více. Zkoušela jsem, jeden den teda, dávat po 2 hodinách a bylo to ještě horši, vytáhne si prostě během chvíle moc 🤦🏼♀️ Primář mi na to jen řekl, že je to prase.
Kojila.jsem vzdy na pozadani, ne a interval. Po 3 hod musi najednou do sebe it silene mnlzstvi, je to horší, nez kdyz ni casteji. To je tezko kdekomu.
Nicmene - vzdor vsem radam jsem intuitivne nenechala to dite pit tak dlouho, jak chtělo, ale.min, proste do polosyta. Casto, ale mene. A - prestalo blinkat.
Proste asi ta zaklopka to nedaval pri plnejsim zaludku.
Samozřejmě pak.svisla poloha na rameni,.nechat odrihnout, i pak svisle atp, rp urcite delas. Hlavne neskrcit brisko pri manipulaci.
Zadny UM bych do toho nemontivaka, zatezuje to traveni. Nesla bych ani cestou strikacky - je to min namahy, vypije pak spis vic a i v kratším case, coz je tady spis.ke.skode nez uzitku,.myslim si. Navic pak zas.prip.resit kojeni,.pokud saje dobre.
At je brzy lep3.
@netopejr ona je stale hodne spava, takze kolikrat ji budim, aby se najedla … naopak by dala klidne i pet hodinu - to jsem si pak rikala, ze je logicky vyhladla a sni vice. Nicmene odkrknout davam, nekdy to nestihnu, davam i potom, ale nosim pak ve svisle poloze min.pul hodky. Pri kojeni si davam pozor, aby byla hlavicka taky vyvysena (to jsem nekde cetla), taky nepomaha. Manipuluju jak nejopatrneji mohu. Ale je shopna se poblit po hodine spanku z niceho nic - kdyz s ni nikdo nehybe. Nekdy ji opravdu jen pet minut - tak nevim, zkusit zkratit 3-4? 😂 kdyz vidim, ze uz nepije, ale jen polyka, protoze ji to proste tece do pusy, tak hned prso beru - ale to delam od zacatku.
Asi to budem muset proste prezit 😔 jeste holky jsem cetla, ze by ji mohli vadit mlecne vyrobky? Nezkousela jste nektera?
@janulka_c pokud je vyšetřená a nic se nezjistilo, tak má třeba prostě jen reflux, moje dcera taky blila jak amina, pořád jsem jí měnila bryndáčky, převlíkala x krát za den...a prospívala. Trvalo to docela dlouho
@janulka_c Nas prcek taky ze zacatku blindil porad. Ted je mu 6. tydnu a lepsi se to, ale sem tam si odhodi taky. U nej to je ale vylozene z prejedeni. Jak mu dam prso driv nez po hodine a pul, jde to ven. Coz mu nevysvetlis, kdyz se ho dozaduje. Taky mi hodne hltal, takze mu vadil ten vzduch. Musela jsem ho vzdycky odpojit na chvilku. Hodne se to zlepsilo, kdyz se naucil krkat. Cim je vetsi, tim mene blinka. Je taky treti a u prvnich dvou jsem nic takoveho nezazila. Ale krasne prospiva, tak to neresim.
@surikata131 bryndacky me taky napadli, ze bych pouzivala 🤔 ale musela bych poslat chlapa na nakup 🤦🏼♀️ vubec nestrasit, ze to trva dlouho, nebo me klepne 😂 posledne me poblila i u doktorky, takze priste nahradni obleceni s sebou i pro me.
@janulka_c Mně takhle syn taky pořád blinkal. Jestli je ultrazvuk v pořádku a mimčo přibývá, tak je to prostě jen reflux, časem to odezní. Chce to mít hodně bodyček na převlíkání. Plus jsem synovi dávala plínu kolem krku a pokud nebyl poblitej hodně, tak jsem jen měnila plíny.Teď je mu 8 měsíců a je to o hodně lepší, nicméně na 8měsíční problídce jsem ho zvedla v ordinaci z přebalováku a hodil tam na zem kačenu 😅. Jinak je možnost zkusit ten Nutriton na zahuštění mlíka.
@janulka_c U nas jsem mlecny výrobky nezkousela, vadila na prdiky kdejaka zelenina, veskera mouka.... Ale je to jediny moje dit, ktery casto blije, snadno i v aute, pri hnusnych lekach, jidle, co mu prijde nevabny... proste casro vyhodi kdeco. Ostatni prakticky neblijou.
U nas se to nicmene vemmi zlepsilo se.zkracenim intervalu a mensima davkama, a tak nejak celkove.k pul roku veku. Pak uz jen sem tam, a zatáčky v aute ...
@janulka_c pošli chlapa, bryndáčky by měli mít i v tescu :D to byla naše nezbytná součást výzbroje, bryndáky a bavlněné plínky :D ani jsem ze začátku moc nenosila v nosítku, abych ho nemusela furt prát. Mléčné výrobky klidně zkus vynechat, asi to bude chtít držet pár týdnů, než by se to projevilo
@janulka_c mno, tak nezbývá než vydržet do příkrmu. Syn měl reflux, ale jelikož byl od 3měsíců čistě na UM,mohla jsem mu dát sunar ar a dost se to uklidnilo. Úplně to zmizelo v 6měsících, takže jsme měli kopici slintáků, které spíš chytaly blitinky a i tak jsem převlékala 5x denně,ne li víc ...
@katule1990 plinu mame stale kolem krku, nekdy si ale rucickama da pryc a zatece to vsude, je to vzdy proud, kolikrat mam nablizo mezi prsama, jak to leti 😂 plin mam 20, takze tak dve denne dame, ale jsou durch.
@netopejr ja jsem prave celiak, takze u nas mouka doma neni, mela jsem tehu cukrovku, takze nejim ani sladky (odvykla jsem si), ale nahradila jsem to vsechno bilejma jigurtama a syrama - denne mam neco mix 3x. Zeleninu jim jen okurku salatovou a ledovy salat - ty by snad nadymat nemeli?
@surikata131 vyzkousim to, jen nevim, co budu jist. Nesmim lepek, nejim sladky a mlecne miluju, ale vyzkousim. Bryndaky vyzkousim, mam teda jen zavazovaci, lepsi budou asi na patentek ty trojcipe 🤔 plin mam hafo, bez tech ani ranu.
@amazonkajanik ja si uz delala srandu, ze poridim bryndak plastovy s tim korytkem vepredu 😂 uz me teda prepadla i myslenka, ze prejdem na UM, abych mela kontrolu, kolik toho sni, slaba chvilka, ale me by to moc mrzelo a odsavat … asi bych nedelala nic jineho. 🤷🏼♀️
Moc diky vsem 😉💐
Nejstarší syn měl reflux ,ale opravdu dost hodně,pomohlo kromě režim. opatření opravdu kojit častěji,3h je dlouho ,zkusila bych to zkrátit třeba po 2-2,5h +nutriton
Syn se takhle problil skoro do trictvrte roku. Vždycky jsem někde nacetla nějaký milník, že v této době se to ztrácí - půl rok, příkrmy. No akorát pak blinkal barevné po příkrm ech. Dětská mi na to řekla, že když pribira, tak se to neřeší. V půl roce měl přes 9 kg.
Nutriton jsem zkusila, týden mi nekakal a prdel strašný smrady. Pak z něj vylezl tuhý bobek.
Moje rada jen přežít. Pokud se tedy nepotvrdil z testu nějaký problém.
@janulka_c hele, pokud prospívá, tak na um nepřecházej, to by byla škoda. A mohla by blít i na um...já jsem si dietu taky užila, kvůli ekzému malé jsem držela eliminační bez mlíka, vajec, lepku, sóji, maso jen drůbeží, rýže, těstoviny, zelenina (bez brambor a mrkve)...bylo toho fakt málo, co jsem mohla, vydržela jsem to tak 6 týdnů 🙈
@janulka_c jestli se přejídá , tak právě kojit častěji, než po 3h a během kojení udělat pauzu, odkrknout a znova dát jíst a znovu odkrknout