Zdravím všechny maminky,
Mám dotaz. Dceři je teď šest týdnů a začínáme mít problém se spaním. Ke spánku ukládáme kolem sedmé hodiny, poprvé se vzbudí vždy tak kolem jedenácté, to nakojím a jde se zase spinkat. Ale pak se intervaly začínají zkracovat. Vzbudí se mezi jednou a druhou a po třech až pěti minutách kojení mi tak odpadne, že není možné ji vzbudit. Od té doby se budí každou hodinu až hodinu a půl, jen si trošku cucne a zase spí. Nedokážu ji probudit,aby dopapala, tak je asi nedojezená a často se mi budí. Máte s tím prosím některá zkušenosti a tip na řešení? Do měsíce jsme spali vcelku pěkně.
já tohle řešila u dětí tak, že jsem s nima spala v posteli a nechávala jsem si je na prsu, at si pijou jak chtějí :o)
🙂 každé dítě je jiné a opravdu na to řešení bohužel není, miminka se nebudí jen hlady a to, co popisujete mi přijde jako běžná věc, ne jako problém se spinkáním, je mi líto :( vím, že je to únavné, vyčerpávající, člověk se moc nevyspí...
moje první dcera spala nádherně, od šestinedělí se budila jen jednou za noc, můj nyní pětiměsíční syn se budí někdy po hodině, někdy 2x za noc, je to různé. A řeším to tak, že když jsem v noci moc vyčerpaná, nevstávám, abych ho dala zpátky do postýlky a spíme spolu pod dekou. A jinak se snažím starat hodně o sebe, ne jen o děti, protože ve dne toho se dvěma moc naspat taky nejde. Mysím tím hodně pít, kvalitně jíst, občas když dám děti spát, někam na hodinku vyrazím s manželem (když je hlídání) nebo kámoškou a hlavně se nesnažím být dokonalou hospodyňkou 😀
Dekuji za nazory, zkusim spani v posteli spolecne, urcite to zabere mene casu nez cekat, az mi zabere v postylce. Jen se trosku bojim, jestli si na to zvykne, ze se pak hur bude ucit na postylku, ale za vic casu ve svete spanku dam ted cokoliv 🙂 🙂 .
@toninkova měla jsem obě dcery u sebe v posteli víc jak půl roku. Samy se naučily spát během chvilky úplně přirozeně a bez pláče, vůbec z toho nemusíš mít strach...
dcera má dnes 7 týdnů.. od 2 týdne spí hodně málo přes den (nejlépe v kočárku), v noci se budila max. 2x... po šestinedělí se to trochu otočilo.. v noci se vzbudila po 4 hodinách, byla čilá, smála se a nechtěla usnout... vyzkoušela jsem radu, nerozsvicovat, nemluvit na ní... takže ji nakojím, odbrkne, max. rozsvítím na přebalení a hned zase zhasínám... zatím nám to funguje... snažím se jí dávat do postýlky ještě neuspanou, ať si zvykne sama usínat.. snad rada pomůže... ale jak psala maminka výše, každé miminko je jiné ...
Já bohužel taky moc neporadím,ale jak píší některé maminky bohužel opravdu každé mininko je jiné.Já mám ted třetí dítě skoro dvouletého syna a stalo se ,že jednu noc jsme nespali vůbec,nakrmený byl,přebalený,bolení neměl prostě jen nechtěl spinkat to měl cca asi taky těch 6.týdnů.Nechala bych tomu volný průběh třeba seto spraví a maličká bude spinkat 🙂
Máme 4 týdenního chlapečka. Přes dopoledne naspí dohromady tak 2 hodiny, odpoledne také a kolem 18:30 h usne a spí do 22-23 h. Pak se vzbudí mezi 1-2 h a od 3 h je vzhůru po hodině. Vždy si cucne, usne a za zhruba 40 min. je vzhůru znova, takto je to až do 6h, kdy vstávají dcery do školy a to chce být vzhůru a pozoruje je než odejdou.
První dcera mi přes den v tomto věku spala pouze v kočárku a muselo se stále chodit, ale v noci se vůbec nebudila. Druhá dcera zase od 17-18 h ( 19h ) prořvala, nepomáhalo nic, jen tu hodinu řevu vydržet.
Někdy si říkám, co je lepší ? Včera jsme ale s manželem říkali, že ten večerní klid pro nás je super.
Určitě by bylo horší, kdyby večery prořval, anebo jsem ho musela přes den neustále zabavovovat, či jezdit s kočárem, takže už to neřeším.
Opravdu je každé dítě jiné a postupně se rytmus spaní ustálí a konečně se vyspíme celou noc.
Jsem zvědavá, jak to bude za pár týdnů. Doufám, že lepší 🙂.
Doteď se dcera budí min. dvakrát za noc, do roku a čtvrt to bylo co 40 - 60 minut. Máte vlastně štěstí, že máte možnost se vyspat večer 😉
Dcera se hodně budila a kojila po příjezdu z porodnice... Pak jsem jí začala dávat na spaní dudlík a od té doby se budila cca 2x za noc. Tak jestli nepoužíváte dudlík, zkusila bych to s ním 😉 Kojení nám to nijak nenarušilo 🙂
Asi vas sklamu, reseni neni Spanek miminek se meni, syn mi spal v tomto casr taky hezky, kojeni max 2
A pak se to zhorsilo, ted ma noci, kdy se vzbudi jen 3 x ale i noci, co ad budi co 40 minut. Mam hold nespave deti Nejlepsi reseni mi vyslo, neresit to, nepocitat kolik krat jsem vzhuru, pres den na to nemyslet. Reseni to nema.Do maturity sr budit nebudou!