Časté noční vstávání. Hlad nebo jen potřeba kontaktu?

terss
2. lis 2024

Ahoj holky,

Potřebuji zkušenosti, prosím. 😃 Mám 5mesicni miminko, které od tak do 3,5 měsíců vstávalo v noci cca dvakrat na kojení a od té doby se to zlomilo a budí se v noci častěji a častěji. Potom to byly každé 3 hodiny, potom každé 2 hodiny, ted je to každá hodina s tim ze opravdu jedině co zabere je nakojit. Myslíte, že by najednou měla takový hlad? Nebo jen potřeba kontaktu?

hennrietta
2. lis 2024

Může to být obojí. Spánková regrese, růstový sprut, zuby, cokoli... Některým dětem se spánek hodně mění. 🙂

mecaira
2. lis 2024

Ahoj, ja tě nepotěšim. U nas se to zlomilo kolem 3. Měsice. Do te doby mi spinkala a budila se max 2-3x. Po třetím měsíci tak 10x za noc. Někdy každou hodinu, nekdy kazdych 40 minut…Vždy se musí ududat na prsu….jinak je šílený řev a na to nemam srdce.
No teď je malé 10M a hádej? Furt se budí 10x za noc 😂 Ale každé mimčo je jiné a může tam být spousta důvodů. Můžou růst zuby třeba…nebo možná na noc zkusit dát nějakou kašičku a pak dokojit ještě?

terss
autor
2. lis 2024

@mecaira no teda 😃 tak se na to radši taky připravím 😂kaše ona vubec nechce, zkoušela jsem různé a každá bez úspěchu 😂

terss
autor
2. lis 2024

@hennrietta tak uvidíme😊

me_druhe_ja
2. lis 2024

@terss cokoliv. Mě druhý dítě nespalo od narození do roku, než jsem ji odstavila. Jestli spala 5x v noci dýl než 2h v kuse je moc. Budila se po té hodině, někdy i 2-3x do hodiny. A ani přes den nespala. Tak půl hoďky v kuse, výjimečně hodina.

terss
autor
2. lis 2024

@me_druhe_ja a pokaždé když se vzbudila tak se kojila? Nebo jste ji uspávala i jinak během noci?

me_druhe_ja
2. lis 2024

@terss ano, furt prso prso...

mecaira
2. lis 2024

@terss některé mimi po ní bolí i bříško a je spousta odpůrců kaší. Nam to problem nedělalo. Možná překopat režim přes den? Aby ti dítko nespalo moc, ale ani málo. Nejvíc se mi osvědčilo jet na dovču. 😂Tam se najednou budila tak 2x-3x max 😃

terss
autor
2. lis 2024

@mecaira To jsem taky přemýšlela, momentálně má přes den 4 spánky, někdy všechny po 30 minutách, někdy bývá jeden delší, ale přijde mi že je přes den vzdycky hodně rychle unavená.

mecaira
2. lis 2024

@terss ono se to spaní hrozně mění. V šestineděli s ebudila hezky po 3 hodinach. Pak zacala spat celou noc. Po 3M vzhuru kazdou chvilu…pres den se spankem taky boj. U nas jeste v 9M spala dopo 2 hodiny a odpo treba hodinku a v noci se budila tak 6x …Ted mi v 10M dopo spí sotva 30 minut a odpo treba hodinu a pul… sami dost se spánkem bojujeme…v noci to buzení je šílené ještě k tomu, kdyz trápí zuby…
Nevim. Moc ti neporadim. Sama nevim co dělat 😃