Ahoj holky,
Potřebuji zkušenosti, prosím. 😃 Mám 5mesicni miminko, které od tak do 3,5 měsíců vstávalo v noci cca dvakrat na kojení a od té doby se to zlomilo a budí se v noci častěji a častěji. Potom to byly každé 3 hodiny, potom každé 2 hodiny, ted je to každá hodina s tim ze opravdu jedině co zabere je nakojit. Myslíte, že by najednou měla takový hlad? Nebo jen potřeba kontaktu?
Ahoj, ja tě nepotěšim. U nas se to zlomilo kolem 3. Měsice. Do te doby mi spinkala a budila se max 2-3x. Po třetím měsíci tak 10x za noc. Někdy každou hodinu, nekdy kazdych 40 minut…Vždy se musí ududat na prsu….jinak je šílený řev a na to nemam srdce.
No teď je malé 10M a hádej? Furt se budí 10x za noc 😂 Ale každé mimčo je jiné a může tam být spousta důvodů. Můžou růst zuby třeba…nebo možná na noc zkusit dát nějakou kašičku a pak dokojit ještě?
@hennrietta tak uvidíme😊
@terss cokoliv. Mě druhý dítě nespalo od narození do roku, než jsem ji odstavila. Jestli spala 5x v noci dýl než 2h v kuse je moc. Budila se po té hodině, někdy i 2-3x do hodiny. A ani přes den nespala. Tak půl hoďky v kuse, výjimečně hodina.
@me_druhe_ja a pokaždé když se vzbudila tak se kojila? Nebo jste ji uspávala i jinak během noci?
@terss ano, furt prso prso...
@terss ono se to spaní hrozně mění. V šestineděli s ebudila hezky po 3 hodinach. Pak zacala spat celou noc. Po 3M vzhuru kazdou chvilu…pres den se spankem taky boj. U nas jeste v 9M spala dopo 2 hodiny a odpo treba hodinku a v noci se budila tak 6x …Ted mi v 10M dopo spí sotva 30 minut a odpo treba hodinu a pul… sami dost se spánkem bojujeme…v noci to buzení je šílené ještě k tomu, kdyz trápí zuby…
Nevim. Moc ti neporadim. Sama nevim co dělat 😃
Může to být obojí. Spánková regrese, růstový sprut, zuby, cokoli... Některým dětem se spánek hodně mění. 🙂