Časté buzení přes noc, třeba po 15 minutách

maj_da
1. črc 2019

Holky prosím pomoc. Malý 10m. Už od narození nechce spát sám. Přes den jakš takš v kočárku, ale pouze s hučením. Večer uspím, většinou u prsa, ale už se i povedlo, že usnul sám jen jsem hladila. Spí pak okolo hodiny a pak začne buzení, třeba co 15min a trvá tak dlouho, dokud tam s ním prostě nezůstanu. Ach jo, chtěla bych mít alespoň večer chvilku klid.
Je to opravdu už od miminka a vyzkoušeli jsme vše, takže rady tipu: nechat vyřvat opravdu nedávejte. Nefungují, on totiž nebrečí, ale má hned hysterický záchvat. A už to zkoušet nebudeme. Sám spát nechce, když zjistí, že tam nejsem, tak se pak budí stále, a jeho malá postýlka je absolutní nepřítel. Dudlík nechce a flašku si z rozespání také nevezme.
Nemáte prosím někdo zkušenost? Třeba jestli to prostě nějak aspoň samo odezní, myslím, že ani to, že bych přestala kojit nepomůže. Já ho z toho nočního řevu neuklidním jinak, než u prsa.

maj_da
autor
1. črc 2019

Všeobecně má spánek hrozně nekvalitní, vše ho hned probudí, přes den spal třeba jen půl hodiny, teď už je to někdy aspoň i hodina, hodina a půl. Je hodně aktivní už od narození, ve vývoji i rychlejší, než ostatní.. Je i dost nervák a celkově často nespokojenej. Většinu času vyžaduje pozornost.
Nevím, jak mu pomoci, aby se mu dobře spinkalo.
V noci sloužím já, jako dudlík, kolikrát ani nepije, jen prostě žmoulá, takže já mám někdy ráno bradavky do vrtule :D. A když mu zkusím nedat, tak hrozný jekot. Není to pláč, fakt řve.

chumlee71
1. črc 2019

@maj_da to je jak kdybych si četla o mém satánkovi 😁. Bohužel nemám žádnou radu, ale čím bude starší bude se to zlepšovat. Taky jsem s ním musela spát, jak mile jsem od něho odešla do pěti minut byl vzhůru a řev. Zlepšilo se to kolem 11 - 12 měsíce a už spí odpoledne krásně sám a já mám alespoň chvilku pro sebe. Noční spaní je katastrofa pořád. Teď je mu 18 měsíců celý den litá jak doma tak venku, já večer padám na hubu ☺️a on by si pořád hrál a v noci se budí každé dvě hodiny 😞😞😞. Taky ho uspi jen prso. Nezbývá nám nic jiného než vydržet, ale vím jak ti je.

m_tina
1. črc 2019

radu nemam, pochopeni velike, syn byl to stejne, mirne se to zlepsilo po 2. narozeninach, co mel uz vsechny zuby, jinak nehrozilo ze by vecer spal vic jak hodinu beze me... uplne v pohode zacal apat cca ve 2,5 a ve 2 a 3/4 zacal spat celou noc... takze za me asi jedina rada... akceptovat to a vydrzwt... dokud je jedno dite, jeste to jde, ja mam ted 2t miminko a je to to stejne a to uz je horsi, ptz u ni byt porad nemuzu a vecery probrecim ja, mala i starsi...

maj_da
autor
1. črc 2019

Ježíš holky 🙈 toho jsem se přesně bála, že to bude kontakňák až do puberty 🤣 a řeknete mi jen:vydrž. Většinu času to zvládám, říkám si, že je malinkej jen jednou a tak si to musím užít, ale někdy jsou dny, že ať se snažím jak chci, chytnu prostě nerva, jsem vyčerpaná a nejradši bych se odstěhovala aspoň na tu noc 🤣🤣.

vikaleo
1. črc 2019

A jak to mate přes den? Spinka jednou nebo ještě dvakrát? Kolik hodin bdí predtim, než jde večer do postýlky? Usina s dudankem?

vikaleo
1. črc 2019

Když se probouzí po 15 min - uklidnujes ho prsem nebo občas jde uklidnit i jinak?

m_tina
1. črc 2019

@maj_da ono to je tezky, ono to tak proste je a to vycerpani je pochopitelny, ale to, ze v tom nejses sama muze taky obcas pomoct 🙂
jinak me hodne pomohly stranky a pak hlavne knizka prosimspinkej.cz

maj_da
autor
1. črc 2019

@m_tina tu taky máme 😉

maj_da
autor
1. črc 2019

@vikaleo dudlík nechce, teď už spí jen 2x a před nočním spaním je tak 3,5hod vzhůru.

maj_da
autor
1. črc 2019

@vikaleo někdy stačí jen pohladit, ale to jen tak při prvním probuzení, pak už jen prso protože ví, že zase odejdu, tak si to tím jisti podle mě

martiniquest
1. črc 2019

A co akceptovat fakt, ze mas kontaktni dite a chce byt neustale v neci blizkosti?

martiniquest
1. črc 2019

Co popisujes, je pro me naprosto normalni chovani maleho ditete. Pokud mu chces pomoct a neprijit o nervy, zacni mu sytit kontakt. Castym kojenim, spolecnym spanim, treba i nosenim. Mela jsem doma to same a ted mam doma naprosto pohodoveho trileteho kluka. Dostal vse, co potreboval. Dostal mamu

maj_da
autor
1. črc 2019

😂Upřímně jsem čekala nějakou takovouto narážku😂. Jak jsem psala výše : má od nás celodenní pozornost, to znamená i tulení. Spím s ním celou noc i přes den, když je v posteli. Šlo mi spíše o to, jak JEMU zkvalitnit spánek, aby se tak často nebudil a nehledal mě. Protože ne, opravdu s ním nemohu být vždy a třeba večer taky potřebuji provést alespoň hygienu, nebo něco málo uklidit, než si jdu taky lehnout. Ráno se budí unavený, z toho jak se často budí. Takže proto ten příspěvek. Prosila jsem o radu, jak mu zkvalitnit spaní a tím pádem i mě trochu ulehčit. Ne radu jak být lepší máma, protože tou já jsem 😉!

verionka
1. črc 2019

Měli jsme to úplně stejně, nakonec pomohlo až přestat kojit, ale až v roce a půl, dřív jsem přestávat nechtěla. Pak se budil jen jednou, kolem 4. ranní a začal pít Sunar, který nikdy předtím nechtěl a usnul pak třeba ještě na dvě hodiny. Jenže časem už i ten Sunar začal vyžadovat už kolem půlnoci a zase se opakovaně budil jak na kojení, takže ve dvou letech jsem mu přestala dávat i UM na spaní a od té doby už spí někdy i celou noc, jindy když se vzbudí, stačí pohladit, vzít za ruku nebo lezet vedle něj. Ale nekdy i celou noc sám v pokoji ve velké posteli, před rokem úplně sci fi, chce to čas😉

vikaleo
3. črc 2019

A po jak dlouhé době se probouzí po nočním uspavani poprvé? Po těch 15 min? Z toho se dá lecos od idiot, zabývám se tím. Jinak je to většinou tím, ze je zvyklý usinat u prsa a je to silná asociace. Dalo by se postupně rozdělit prso a usinani, navíc když občas funguje pohlazeni. A mám také názor, ze když takhle často se probouzí, tak se přes noc nevyspi a pak i přes den muže být nakadicka špatná, navíc nevyspale děti častěji padají, proste to funguje jako z dospělých, když se nevyspi - je pak nastvanejsi a koncentraci (pohyb, učení) není tak dobra...

maj_da
autor
6. črc 2019

Teď se budívá tak každou hodinu. Od usnutí a pak třeba od 12 už jen co dvě hodiny

ovecky
6. črc 2019

Dcera to měla stejně do roka a půl, kdy jsem přestala kojit. Spala skoro hned celou noc v kuse. Synovi se zlepšilo spaní samo po roce, důvod žádný. Tak vydrž, no... ☹ 🙂

aliishaa
6. črc 2019

@maj_da Dcerka byla taky hrozně kontaktní. První noc prospala pořádně až ve dvou letech. Hlavně když ji trápily zoubky, tak mi na prsu visela celou noc a běda, jak jsem se pokusila lehnout si nějak pohodlně nebo jí prso vypadlo. Když jí byl rok a půl, tak jsem s pomocí manžela přestala v noci kojit (jinak jsem ji kojila dál +- do dvou let). Už jsem začínala být mrzák na záda, prostě to dál nešlo. Ani to nepomohlo na lepší spaní - budila se na vodičku, budila se, kde je maminka, kde je její plyšák, nebo se jen tak probudila s pláčem (hlavně po "náročném" dni, kdy ještě dodatečně zpracovávala, co zažila). Je to náročné, ale přejde to. Příští týden jí budou tři roky a už je úplně v pohodě a třeba sama od sebe si řekne, že chce spát u babičky. Když se probudí s žízní, už ví, kam si dala vodičku a sama se napije. Už i akceptuje, že má vlastní postýlku. Prostě každé dítě k tomu dozraje jindy.

lennus
6. črc 2019

Zkuste satek, ono se to zlepsi, chce byt s Vami, diky satku budou volne ruce a v noci ho mit proste u sebe.

cizinkaa
6. črc 2019

@maj_da mela jsem to tak taky... budil se mi kazdych 20 minut, odlozeni do postylky znamenalo hysterak, jako kdybych mu ublizovala.
Ackoliv jsme nechteli, sel spat s nami do postele. To se pak budil uz jen co dve hodiny. Prso jen podudlal a zase usnul. Spat zacal az po odstaveni v roce a peti mesicich. To se zacal budit mene casto az skoro vubec. Doted se pravidelne 1-2x za noc budi (2,5 roku) nekdy ale spi celou noc. Nikdy ale neusnul sam. Vzdy nas k tomu potreboval a potrebuje...

maj_da
autor
7. črc 2019

Jde mi hlavně o to, aby se líp vyspal. . Přijde mi, že je pak protivnej, protože je unavenej, ale přes den teď najednou spí třeba jen hodinu dopo a hodinu odpo, prostě nevydrží dýl, takže ten deficit z noci nedožene.. Ani když si s ním lehnu do postele, tak nespí dýl. Možná teď ještě navíc trápěj zuby.. Odstavovat ještě nechci, musím to nějak vymyslet, co dělat jinak v noci, aby líp spal. Po probuzení se přisaje a hned spí dál, ale to probuzení tam je často, takže to má narušené

maj_da
autor
8. črc 2019

@vikaleo jak odbourat usínání u kojení? Večer to nějak zvládnu, ale v noci mi u toho stejně usne.. Dnes se přisával snad co půl hodinu celou noc.. Vždycky začne ječet a hledá.. Divím se, že byl ráno docela 'freš'.