Maminky, mam 4,5 mesicniho chlapecka, ktery prvni dva a pul mesice spinkal v noci klidne bez probuzeni 6-7h. Po probuzeni jsem ho nakojila a zase krasne usnul. Pak se intervaly zkracovaly a ted se budi i po hodine. Co je ale nejhorsi, ze kolikrat nemuze usnout. Takze se probudi a ja se ho snazim 3h uspat. A za hodinu nanovo. Davam ho spinkat do jeho postylky mezi 19-20 a po par minutach vozeni postylky vetsinou usne. Mezi 21-22 se probudi, nakojim a nastane rev a problem s usinanim. Pri kojeni v leze u me v posteli malokdy usne. Do toho zacina ted posledni dny pri kojeni blbnout ve smyslu, ze se odtahuje a knoura, place. Budu rada za kazdou radu🙂
@myjusiatko Drive mi u prsu v posteli usnul, ted malokdy. Spis se v te poloze vzteka, prijde mi, ze je linej tahat, ze mu v tehle poloze hur tece mliko 🙂 No a dudlik ma, bez nej by neusnul vubec.
@luj89 Kojim na vyzadani, takze nekdy po hodine, nekdy po trech a kdyz pres den dyl spi, treba venku na prochajde v kocarku, tak to je v pohode. Ale kdyz jsou mezi kojenim kratsi intervaly, vzteka se a odtahuje se. Casto musim behem jednoho kojeni nekolikrat prehazovat z leveho na prave. Ale celkove ve dne je to kojeni lepsi nez v noci.
@janager Mela jsem to podobne s dcerou a myslela si,ze za to muze dudlik.Bylo to jinak,rozcilovala se a odtahovala,protoze ji stale teklo mleko a ona chtela jen zuzlat a spat.Me zasadne u prsu neusne,jen v noci,kdyz je v polospanku.A druhy problem,ze ji kojeni v urcite poloze bolelo,nemela jeste tak posilene urcite svaly.Tak jsem s ni cvicila,od synka znam bobatha.Co se tyce problemu usnuti v noci,meli jsme tak ve 2.mesici,pak se to sp
@janager ...srovnalo samo-co nejmene svitit a stale pod perinou v teple,i pri kojeni.Treba ti to pomuze🙂
U syna trochu zabírá magnesium laktate,ale on je dost neklidný a bere jej na doporučení doktorky 1/4 ráno a večer. Ale on bude mít 3m a od narození strašně málo spí. A po mg se to dost zlepšilo
@stastnaivka ja uz skoro nesvitim, mam jen takovou bludicku ☹
Shrnula bych to takhle. Dudlik zahodit, ke kojeni na pozadani nepatri. Prespokladam, ze bez dudliku pomalu ale jiste problemy vymizi jako mavnutim proutku.
@stastnaivka toto je prave casty problem deti s dudlikem. Nenauci se na prsu sat nenutritivne (tak aby mlicko neteklo) a pak se rozciluji, ze to tece. :/
@myjusiatko Dcera to delala,ikdyz dudlik jeste nemela.Dostala ho az pozdeji,ikdyz jsem ho oddalovala jak to jen slo,ale musela jsem se venovat i 2,5 letemu synkovi a dcera se po uspani budila klidne po 5ti minutach.V satku nechtela byt.Ted dudlik ma a bez problemu plne kojim(ma 5 mesicu).
@stastnaivka rozumim. Ale bez dudliku by se to pravdepodobne naucila driv nebo pozdeji. S dudlikem spis ne a bude ho chtit. Zkousela si satek i pozdeji? Treba uz v nem vydrzi.
problém je to usínání pomocí vození v postýlce, na to si zvykl a jinak usnout neumí a při každém probuzení tudíž potřebuje znovu uspat a to pomocí kojení a to je také tolikrát za noc "zlozvyk". mám to z vlastní zkušenosti, synovi to začalo když mu rostly zuby v cca 5 mesicích a naučili jsme si ho na usínání pomocí houpaní v náručí (měl cca 9-10 kg) takže děs, v noci se budil první co 3 hodiny a pak i co 2 - 1,5 hod a usnul znovu jen po kojení a to taky jen někdy a musela jsem ho zase uhoupávat!! přitom do té doby usínal sám s dudlíkem a krasně v noci spal, v cca 8 měsicich jsem ho začala učit usinat sám v postýlce s tím, že jsem tam cca co 3 minuty chodila když brečel nebo se spíš rozčiloval, žádný hysterák to nebyl, a pochopil to rychle cca za 3 dny usinal sam bez jedineho breku a to trva doted, postupně i noční kojení nevyžaduje (nyní 9 m vstává někdy až v 5 ráno a pak ještě většinou do 7 hod), je konečně vyspaný, sám do té postýlky chce a i já konečně mužu pres den fungovat, četla jsem si teda že toto řešit až po 6 měsíci věku, do té doby prý mají děti na to noční buzení nárok...tak nevím no..ale když bych věděla, že to takto pomůže, tak bych to zkusila dřív ... jo a dala jsem mu do postýlky moje nošené tričko tak s tím se tam muchlá každou noc a to mu asi taky pomohlo
@konik4525 usinani kojenim neni zlozvyk, ale je to prirozene. K tomu kojeni je.
@konik4525 to co radite je vyplakavaci metoda a poskozuje dite.
My jsme meli to same,u nas to bylo protoze mi z praveho prsu tece mlicko min nez z leveho. Dopadlo to tak ze kojim jen z jednoho,a druhe odstrikavam😅 nasadila jsem si ricinus a spravilo se to. Bylo to takove obdobi.
Co spolecne spani?
K odmitani prsu, pouzivas dudlik?
Ze se v tomto veku v noci deti budi casteji je uplne normalni a u nas to trva doted (mala ma rok). :D Jedine vydrzet. Idealne se pokusit naucit uspat na prsu. Prso je univerzalni na vse.