Časté buzení, chce prso. Proč?

adelinda89
3. zář 2019

Jak je mozne, ze se mi dcera dlouhodobe casto budi? Usne a pak k ni musim skoro co pul hodinu. Dudlik nechce. Jen prso. cucne, vymenim za dulik a za chvili rve. A takle porad dokola. ☹

brendamonique
3. zář 2019

Ahoj, no asi tě nepotěším, ale pokud se dcerka uklidní, když tě má u sebe, či dostane mlíčko a nevypadá to na zdravotní problém, tak je to vcelku normální, ještě tedy předpokládám, že jde o malé miminko ? Náš druhorozený se mi budil do 1 roku co hodinu, chtěl vždy pít, pohladit a spal dál, netrápily ho prdíky, vůbec nic, byl velký jedlík a nepomohly nám ani sytící mléka. Do dvou let se potom budil po dvou hodinách, Bůh ví proč, ale byl naštěstí vždy zdravý a jinak bezproblémový, jen to spinkání. Stále je dost velká šance, pokud je dcerka hodně malá, že se to postupně upraví, třeba i v řádech týdnů. Chce to hodně odpočívat a kupu trpělivosti. Bude líp 🙂

ai30
3. zář 2019

@brendamonique My jsme na tom byli uplne stejne! Akorat do tech dvou let jel spis po te hodine, nez po dvou.. Nepomohlo nic. Po tech dvou letech se to trochu zlomilo a postupne upravilo.

ewcza
4. zář 2019

@adelinda89 máme to samé, syn 8 měsíců - každou chvíli je vzhůru, nakojim, dám dudlík a hrozný řev ( teď už si dudlík ani nevezme ) navíc nám třeba v 1 vstane a ve 3 usne :/ všichni říkají, že se to zlepší, ale já to bohužel už tak nevidím 🙂

badyr
4. zář 2019

@adelinda89 syn necelých 19 měsíců, doteď nespal celou noc, do půl roku se budil 1-2x za noc na mlíko (zlaté časy), poté častější buzení, vygradovalo to před 2 měsíci, kdy měl v noci mlíko 4-5x, tak jsem UM zrušila v noci v naději, že bude lépe spát, bohužel. Už druhý týden má období, že v noci třeba dvě hodiny v kuse mrčí, prdí pusou, ale spí u toho, mezitím ještě cca co 2 hodiny vstáváme a dáváme dudlík, hladíme atd. Myslela jsem si, že v tomhle věku už bude spát celou noc, v našem okolí je velká výjimka (deprimující 😉 ).

badyr
4. zář 2019

@adelinda89 ještě dodám, že čím více jsem se snažila jeho spánek řešit, tím horší to bylo, akorát mě deptalo, že se nic nemění je lepšímu. Takže ano, občas si v duchu zanadávám a třeba o víkendu s manželem po obědě lehneme, když malý spí a odpočíváme. Prostě jsem se s tím smířila a věřím, že jednou se to zlomí 😉

adelinda89
autor
4. zář 2019

@brendamonique Maly bude za 3 tydny rok. No je to neco. Mam ji v posteli, protoze postylku zavrhla. Tak bylo pak par noci v klidu. Ale opravdu jen par. Jinak i v noci to dela. Jakoby se ujistovala, jestli tam jsem. Je pravda, ze je to dost zavislacka. Ale na to spani nepomaha ani kdyz ji poradne utaham, nebo vynecha posledni odpoledni spanek. Takze budu cekat, kdy se to zlomi no. 🙈☺

adelinda89
autor
4. zář 2019

@badyr no to je neco. To je deprimujici. Ja mam v okoli stejne stare deti a spi vsem v pohode. Budu se s tim muset smirit, ale nekdy je to opravdu o nervy. Konecne mam vecer cas pro sebe a akorat musim kazdou pul hodinu k ni. Tak si v obyvaku nastvane zadupu a jdu 😂

verunka_korunka
4. zář 2019

@adelinda89 taky mi to druha dcera delala, ale nastesti tak po hodine az dvou celou noc. Jen me proste chtela u sebe. Zacalo to asi v roce a to uz spala pul roku sama v postylce v samostatnem pokoji. Zrusili jsme to tak, ze jsme pomalu v 1,5 roce rusili kojeni, kvuli dalsimu tehotenstvi a taky kvuli te zavislosti a ze jsem byla nevyspana. Proste si ze me delala dudlik. Um nechtela, vodu taky ne, tak proste nedostala nic, jen kontakt. Nejdriv ja a pak to zkousel manzel. Kdyz byl opravdu rev ze chce mamu, sla jsem. Ale casem si na tatu zvykla a na prsa zapomnela. A krasne spi celou noc. Ale jak pisu, odstavovala jsem ji az ji bylo 1,5 mozna o fous pozdeji.

brendamonique
4. zář 2019

@adelinda89 jj, držím pěsti, ať se to co nejdříve spraví, a můžeš se také v klidu vyspat. Pro mě byl náš druhý vcelku šok, starší se také dost budil, ale ne jako mladší - co hodinu, byla jsem z toho doslova hotová, hodně mi pomohl i manžel, střídali jsme se. Od těch 2 - 2 a půl let už jsem si vcelku pískala, ale do té doby to pro mě vážně žádná "dovolená" nebyla. Chodila jsem jako zombie, byla jsem vyhublá na kost, zato teď už bych zas pár kg klidně dala dolů 🙂 Beztak je to nespravedlivé, někomu spí dítě celou noc pomalu od narození a někdo si užívá několik let v kuse. Do toho nám ještě trvalo déle i odplenkování přes noc, spal tak tvrdě, že si vůbec neuvědomoval, že čůrá, ještě na svoje páté narozeniny. Přes den to nebyl problém, od dvou let super, ale to jeho prapodivné spaní a blouznění mělo právě vliv i na to čůrání. Styděla jsem se za to, naštěstí čas fakt všecko vyřešil, ale kdo to chce slyšet, když se potřebuje vyspat zrovna teď, viď. Jinak s tím spaním to máme stejné, staršího jsem si nechávala také u sebe v posteli, mladší to samé. Oba mamánci, ale nemyslím, že by to na ně mělo špatný vliv, ba naopak cítí víc jistoty a pohody, starší syn (17) je ambiciozni, připravuje se na lékařskou fakultu, takže, jen ať je jim dobře, nenech se hlavně rozhodit, do ničeho si od nikoho mluvit, jen vydržet, vstříc příjemnějším zítřkům 😉😀

mmajda
4. zář 2019

První dcera se budila 10x za noc..hrůza. pomohlo až v roce odstavit od kojení..

ivana0
5. zář 2019

@adelinda89 nevím jestli tě uklidním, ale syn se takhle budil po hodině a půl. Přešlo to v deseti měsících, kdy se od kojení sám odstavil, ale i tak nedokázal spát celou noc. Budil se už jenom jednou a ani nechtěl pít jenom potřeboval aby tam s ním někdo byl.

agripina83
8. zář 2019

Mám 9ti měs. holčičku, už spí v posteli taky postýlku již zavrhla. Do půlnici je klid a po půlnoci se také dost často budí a chce HAM tedy kojit, Dostane prso trochu posaje a pak už jen dudá, dudlik nikdy nehctěla. U kojení i usíná a já jen čekám kdy to skončí, zkoušela jsem jí dávat čaj a to se hned rozeřvala. Musíme být holt trpělivý 🙂

lotosek
8. zář 2019

@agripina83 Já mám 19měsíční a je to úplně, ale úplně to samé. 😎