Ahoj holky hledala jsem jestli se to tady řešilo, ale nic jsem nenašla, tak pokud ano nezlobte se že to načnu znovu. Malému jsou 3 měsíce a začala jsem ztrácet mlíčko na kojení se dostane maximálně 3x za den a to mu to vydrží tak na hodinku, tak jsem začala dávat UM. Ale zajímá mě jestli bych mu neměla začít dávat nějaký čajík. A když tak jaký, protože náš prcek nesnese Fenykl. Mockrát děkuji za rady 😊
V týdle době jsem malej dávala fenyklový a pak ovocný (od 4.m) a bylo mi jedno, že to bylo o něco dříve... Malej chutnal a to bylo hlavní
@anett2490
Přesně. To že už prsa nejsou už tak nalitá není známka toho, že dochází mléko, mimochodem já neměla nalitá prsa vůbec, z jedniček jsem se dostala max. na dvojky, nikdy jsem nic neodsála ani neodstříkala, přesto jsem plně kojila do půl roku, kdy měl syn skoro 10kg, a pak do roka a půl. Lahví si to kojení pokazíte úplně. Každopádně pokud má UM a MM, tak bych čaj nedávala.
@anett2490 Hlavní je jestli miminko dostatečně čůrá. Pokud má dost mokrých plen a moč není tmavá a nezapáchá, tak ho asi extra nalejvat nemusíte. Kontrolujte fontanelu, ať není propadlá, to je taky známka dehydratace. U čajů budete muset zkrátka pročíst složení a zkoušet. Pokud přestávate kojit, tak určitě nějaké tekutiny to bude chtít přidat. A taky ať si do léta na to mimčo zvykne, tam to bude potřeba určitě.
čaj určitě ne, když už, tak vodu, ale i s tou bych nespěchala, nejdříve s příkrmy. S kojením pomůze LP.
@anett2490 ve 3 mesicich je rozcilovani celkem bezne i ta pul hodina. Meni se tok i spotreba mleka. Ono MM neni UM, jinak ho dite travi a prso muze chtit i z jineho duvodu. Kojila bych na pozadani, pripadne casto prikladala. UM nedavala a pouze hlidala pocurane pleny atd. Do tydne by si to melo sednout. Kdyby prso odmital, tak zmenit polohu, zkusit kojit pri chuzi...tedy pokud chcete kojit, pripadne zavolat LP
@anett2490 pokud chcete kojit, tak se vykašlete na UM i na čaj, přikládejte mimi k prsu na požádání, klidně každou půlhodinu. Tohle je jasný spurt, bude to třeba týden dva náročné, ale zase se to ustálí. Jakmile začnete s UM, sníží se laktace a přijdete postupně o mléko. Hlidejte jen plinky, pokud mimi čůrá dost, je všechno v pořádku. V případě pochybností kontaktujte LP, ideálně certifikovanou z mamila.sk
@anett2490 Se starší dcerou jsme měli ve třech měsících něco podobného - o kojení se hlásila velmi často a pak se u toho vztekala, propínala, plakala. Trvalo to něco málo přes dva týdny a pak se to uklidnilo. Pokud prospívá a neubývá na váze, dostatečně čůrá, nechala bych tomu čas, jak tu píší i ostatní. Je dost možné, že to bude ten spurt. Pokud by miminko hladovělo, myslím, že by to šlo rychle poznat - úbytek na váze, viditelná únava apod. Pro Váš klid bych kontaktovala tu laktační poradkyni.
Ve 3 mesicich mel syn take spurt. Doma umele pro jistotu vubec nemam, abych nepolevila. Jedl kazdou hodinu, i pul hodinu. Umele ho zaplacne, je to jak kase apod. Jestli chces kojit, umele vyhod. Ale priprav se, ze se ti bude u prsu vztekat, protoze mas ted mleka opravdu mene, protoze jsi davku materskeho nahrazovala umelym a u tebe v prsou tak nebyla potreba ho vytvorit. A zaroven mu potece pomalu, protoze z flasky tece bez namahy, kdezto z prsu si ho musi vytahnout. Porad se ten problem da zachranit, jen to nesmis vzdat a to umele mu zase udelat. Drzim pesti, at mas pevne nervy.
@anett2490 otazka zni, jak jste prisla na to, ze nemate mleko? Okolo 3.mesice je rustovy spurt a mnoho deti je na prsu opravdu casto a rozhodne to neni znamka miziciho mleka.