Maminky, prosím o radu 🙏
Syn (téměř 11 měsíců) od malička špatně spí v noci. Poslední noc byl ale extrém, budil se každou půl hodinu s úplně hysterickým pláčem, nebyl vůbec k utišení a ještě se mi zalykal a vůbec nemohl popadnout dech, jak kdyby mu něco stříkalo do pusinky a on lapal po dechu. Ráno se jevil úplně v pořádku, normální veselé miminko, ale raději jsem zašla k doktorce. Ta řekla, že je v pořádku. Manžel mě straší, že to má malý v hlavě, že to budou psychické problémy, že pořád takhle vyvádí v noci, ale dnes to bylo úplně jiné než jindy. Prosím o uklidnění, že je to normální, že prostě spousta děti nespí celou noc
@evka_28 Je to normální, malé je rok, a cca 2 měsíce zpátky to samé. Bylo to hodně náročné, člověk se nevyspal, ale teď už se to zase lepší, pláče tak 2-3 za noc.
dcera zacala spat celou noc asi ve 4 letech.teda tak pred pul rokem. Bez prce. a jeste i ted se nekdy budi. a taky se budila s placem. Budil se celou noc co pul hodinu? nemohlo ho treba bolet brisko? co jedl? Btw deti mivaji tzv. "nocni desy", besy, tak nejak. Jde o to, ze jak jim dozrava mozek, tak maji jiny faze spanku ci co a prechody mezi nima a to prave nekdy zpusobuje ty desy. Je dulezity je nebudit, uklidnit, zase si lehnou a spi dal, vetsinou o tom ani nevi. je to normalni, odezni to s vekem. Zkus si o tom neco vygooglit, treba to pomuze 🙂
@evka_28 noční děsy,s největší pravděpodobností. Syn do 15měsíců spal krásně, na prstech jedné ruky bych spočítala, kolikrát jsem k němu v noci vstala a pak najednou rodeo. Po 2měsících téměř probdelych nocích jsem narazila na čaj od Leros Klidné spaní a začalo se to uklidňovat. Teď je to zcela výjimečně, že se jakoby probere, začne pochodovat, ale je mimo. Pak začne plakat ale jakmile přijdu, že pochovám, tak hysterak a odstrkuje mě,vzápětí se zas po mě natahuje. Občas pomůže dát pití, někdy nechat být a hlavně od něj nesmím odejít, dokud fakt tvrdě nespí (což občas trvá i 2h a chytá ho to mezi 2-4h ráno)
@evka_28 já myslím že to normální je. Malá se. Mi taky kolem toho roku často budila s placem. Tak neboj. Malej je určitě v pořádku a toto je jen perioda která určitě brzy přejde.....