Budíte děti na kojení?

desireeclary
27. črc 2017

Ahoj devcata, prekvapilo me, kdyz mi moje mati davala kazani o kojeni a o tom, ze je nutne dite v noci na kojeni budit nejdele kazde tri hodiny. Ze jinak spravne nepribira na vaze. Muzete mi prosim napsat Vas nazor a jak to delate Vy? Ja si myslim, ze dite si samo kvikne pokud je hladove a ze je hloupost si nastavovat budik a umele narusovat nejaky prirozeny rezim... Nevim.

syrinxka
27. črc 2017

V porodnici i dětská doktorka mi říkali, že nebudit. Pokud prcek normálně přibírá, má normální váhu, není důvod ho budit. "Řekne" si sám kdy má hlad ;)

leneee
27. črc 2017

Rekne si samo-mne se ve 2 mesicich budi nekdy za 2h nekdy za 4-5h, podle toho jak potrebuje.

kacasa
27. črc 2017

Jednejte podle instinktu..ja tez nebudila. Pokud dite normalne pribira, asi neni duvod.
Nekdy se deti budi..aby se spravne rozjela laktace. Ale pokud je vse ok, jednejte, jak citite ;)

viridie
27. črc 2017

@desireeclary Obecně si myslím,že pokud dítě pěkně kyne,není buzení nutné.Nicméně- pro rozjezd a držení dobré laktace je právě noční kojení alfou a omegou,čili minimálně v 6N bych miminku alespoň 1-2 x za noc prsník servírovala. Děti jsou schopny baštit i v polospánku 🙂

misa357
27. črc 2017

Nebudim a budit nebudu.

maretavan
27. črc 2017

Přesně tak, budí se pouze v případě, když dobře nejí a je tak slab

maretavan
27. črc 2017

...kruci 🙂...a je slabé aby si samo řeklo kdy má hlad. Jinak máš spíš štěstí, ze od začátku uznává noc jako dobu ke spaní 🙂

katgatoo
28. črc 2017

Nebudím, budí se mi sama v rozmezí 2-4hodiny. Jen se tak vedle mě mele, ani není pořádně probuzená, tak jí tam fouknu prso, napapá se a zaspí to. Odříhneme to až ráno. Dřív jsem jí lámala na odříhnutí, ale jak u toho byla spací, stejně neříhla, akorát jsem jí zprudila 😀

stastnablcha
31. črc 2017

popravde si neviem predstavit ako by som to v noci robila. kym som kojila tak som mala aj tak pocit ze mala je hore v jednom kuse a stale na mne prilepena. a ked prespala 4 hodky bol to maly sviatok. vlastne aj velky 🙂 a ked som presla na UM tak som to uz vobec neriesila. ked sa mi zobudili tak dostali. este aby som si budika davala aby dostala svoju davku amiku 🙂 ak pribera tak to neries. a tes sa ze spi 🙂