Ahojte, mam holcicku 1,5 roku starou. At se na hlavu stavim jak chci, spat po obede chodi zasadne az ve 14:00. Driv proste neusne. Coz by mi nevadilo, kdyby spala tak tu hodinku, ale ona ona spi klidne i 3 hodiny. Takze "vstava" kolem 18:00 a na nocni spanek jde treba az ve 23:00, coz uz padame s muzem na hubu.
Mam malou budit treba po 2 hodinach? Nebo nechat spat, jak ona potrebuje? Kdyz je nevyspala, tak je to pak s ni jak v hororu 😂 Mamka mi radi budit, ale ja fakt nevim. Mate doma nekdo neco podobneho?
@makovice88 Zkus ji vzbudit a az se vzbudi úplně a začne knourat, tak její pozornost zabavit nějakou oblibenou hračkou, nebo tak. Naši kluci obcas taky spi do 16:30,kdyz usnou ve 14h,ale stejně chodí spát v 21h
@makovice88 Měli jsme podobně, dcera teď ve třech letech chodí spát mezi devátou a půl desátou. Kdykoliv jsem jí chtěla do jejich spacích cyklů zasahovat, jen z toho byly nepříjemnosti. Tak jsem nakonec usoudila, že její spánek je posvátný a pokud to neomezuje provoz domácnosti a ranní vstávání, tak je mi to buřt.
V kolik ráno vstává? Jestli někde v 9,tak se nedivím. Jako já mít dítě v 11 večer vzhůru, tak si hodím mašli. Ráno bych vzbudila dřív a posunula to.
@makovice88 moje dcera to taky tak měla. Můžeš zkusit vzbudit, ale u nás to nefungovalo. Když jsem jí vzbudila, tak vždycky vstala "prdelí napřed" byla hrozně protivná nebo už jen pořád brečela až do večera. Chtěla ten svůj "režim" a přes to nejel vlak
🤷♀️
@makovice88 kluk mi taky chodil spát kolem 14h a spal někdy hodku,dvě i tři,ale večer nejdéle v 22h zas chrupkal. Teď ale evidentně začíná odbouravat odpolední spánek,za celý týden spal přes den jednou. Nejhorší je,že vytuhne (jako právě teď) kolem 19h a probere se kolem 1h ráno. Někdy usne během přebalování,někdy až s mlickem. Ale ze včera na dnešek se probudil o půlnoci a do dvou do rána jsem ho přesvědčovala,že táta spí a hrát si fakt nebude. Nu a v 7h byl vzhůru. Jinak,hodně jsme chodívali venku a prospal se pak v kočárku,ale počasí teď nepřeje,všude samé bahno (jsme na vesnici a pár metrů od domu už polnacka) a nějak se necítím poslední dobou na to,dávat ty naše 10km výpravy 😟
Ahoj, měli jsme to taky tak. Syn sice ráno vstával brzo, ale odpolední šlofík na čtyři hodinky nebyl problém. Když jsem zkusila ho budit, akorát byl nevrlý a profňukal se až do večerního spánku. Já to pak přestala řešit a on z toho povyrostl 😉
@lilian2111
@te_reza Rano vstava v 7:30. Nekdy jde vecer spat ve 21:00, nekdy az v tech 23:00. Ale jedno, v kolik jde spat, rano proste vstava po sedme.
Utahat zkousim kazdy den 😁 Dopo jdeme na 2 hodky ven, pak obed. Ale je naucena, ze ve 13:30 ma mliko a ve 14 uz spi. 🤷♀️ A nevim, jak to posunout. Kdyz se snazim uspavat, tak rve a leze z postele..😂
A na masli je to kazdopadne..
@mourovatakocka Kdyz me stve, ze nemame s muzem cas jen pro sebe. On chodi z prace, kdyz uz je mala vzhuru a pak se mnou trpi az do noci..😁
@palja Jo, presne tak to ma taky. Jako i kdyz je poradne vyspala, tak je to s ni narocne. Ale jeste nevyspala? Peklo na zemi.
@makovice88 a kdyby nešla spát přes den vůbec?
@makovice88 Ty vado tak to je fakt že vstává celkem brzo, ven jde,.... 🙈😀 no, snad je to jen období?
Já jsem budila- nechala jsem spát hodinku,pokud mi usnula až v tuto dobu. Také vstávala kolem 7:30 a spát chodí ve 20h...Do 23h bych to prostě nedala
Mám to skoro stejně, tedy až na ranní vstávání, to máme až kolem 9. A zásadně nebudím, v životě si toho buzení užije ještě dost a když je vzbuzený je stejně pěkně protivný. Narušení spacích cyklů bylo vždycky akorát peklo pro všechny.
@te_reza Taky jsme zkusili. Udrzi se tak do 17:00 a pak padne jak podtata. A spi do 20:00 a zbytek si uz domyslis 😂
@lilian2111 Tim se utesuji, nebude to tak mit navzdy. Ale byla bych radsi, kdyby po obede chodila hned spat..
@elencze Manzel rika to same, ze pro vyvoj proste spanek potrebuje a ja to chapu. Ale vecer uz je to pro nas hodne narocne.
Taky nebudim, když nemusím. Kluk má teda teprve 13m aktuálně jsme někde na rozhraní mezi 1 a 2 spankama denně. Ale odpoledne často usíná až ve čtyři a pak se budí v půl šesté i v šest. Pak jde spát klidně až těch 21:30, max 22, dýl nevydrží. Když má jeden spánek denně, je to většinou ten dopoledne (protáhne se až do 12:30 zhruba), tak usne v 19:30. A vstává 7-7:30 max ať je to jak chce. Holt to neřeším, taky nejsem zrovna nadšená, když jde spát pozdě, ale zase on usne sám v postýlce a nemusím dělat žádnej uspávací cirkus nebo společné spaní v posteli. A co by za to některé daly. :D
@makovice88 tvl by mě mrd*o😂
Meli jsme to stejne, maly usnul kolikrat treba az v pul ctvrte.. no a ten vecer pak 🙄 pomohlo chodit po obede na prochazky s kocarkem. Usne temer okamzite, spi tak hodinku a myslim, ze i kvalitneji. A vecer celkem ochotne usina okolo pul devate. Chce to hledat zpusoby, on se jim ten spanek meni a co fungovalo driv uz fungovat nemusi.
@makovice88 To chápu, máme to s tím spaním úplně stejně, jen malý teď nechodí po obědě spávat, protože ráno vstává pozdě, už to nevyžaduje a přesně, spal by úplně celé odpoledne, nešli bychom ani ven a večer by byla diskotéka. Když už usne, nebudím, protože to je děs, nezabere nic a jen pláče a pláče i hodiny. A bez odpoledního spánku by nebyla??
Hm... Naší je 3,5 a úplně to chápu a pořád je to stejný. Do cca roka to ještě šlo, jakmile přešla na 1 spaní denně, probíhalo to podobně. Ani teď to není žádná hitparáda, občas po příchodu že školky usne, občas ne. To už ji skoro násilím musíme protivnou držet vzhůru aspoň do 7 a spí celou noc. Stane se tak 2x do týdne. Když přes den usne, je jedno na jak dlouho, tak dřív než po 22 neusne... Nejhorší je jízda autem, když v něm usne, stačí i 10 minut a večer je to na mašli..
@makovice88 My máme od půl desáté čas pro sebe a stačí 😀 Jinak u takhle malého dítěte bych odpo spánek neodbourávala, něco jsem si o spánku načetla a nejlepší je moc nezasahovat. Oni si to různě srovnají, jak rostou.
Naše začala v 1,5 roce taky postupně usínat později a později na odpolední spánek (v roce spala 2x přes den). Dopadlo to tak, že nyní (2,5r) se probudí jako vždy v 9-10 hodin a usne až 15-16 hodin, je schopná spát i 3 hodiny, většinou je to 1,5-2 hodiny. Potom jdeme všichni spát po 22 hodině (já taky, trpím už od mala nespavostí a trvá mi dlouho usnout). Když bych jí dala spát dřív, tak by neusnula. Naštěstí večer/v noci usne bez problémů, chvíli si povídáme v posteli (spím v jejím pokoji) a pak vytuhne. Když přes den nespí, často i hůř usíná večer (ale není pravidlem). Tenhle rytmus zrovna u nás funguje.
@makovice88 u nás taky, romantický večer neznáme už dlouho, klidné popovídání je vzácné, ale zase mám ty dvě až tři hodiny odpoledne, kdy můžu pracovat a jsem za ně vlastně asi i ráda. Zrovna včera jsme zkoušeli nedat spát odpoledne, byli jsme na vánočních trzích, že se to snad nějak upraví. No, tak v pět mi odpadl, nevzbudilo ho ani přenášení z auta domů, ale v 7 vzhůru, a kdo pak v posteli kolem půl dvanácté v noci usnul první, jestli on nebo já, vlastně ani nevím. Doufám, že se to trochu srovná časem, ale sama jsem sova, takže má asi biorytmus po mamince.
@makovice88
Ano,ja bych ji budila.Tedka dcera chodi spat kolem pul 1,vstava kolem 2.Kdyz se sama nevzbudi tak nejpozdeji o pul 3 budim.ale v lete mi treba usnout nechtela a usnula treba ve 4.Nechala jsem spat treba 20 min a vzbudila.
Nečetla jsem předchozí odpovědi - ale já syna prostě budím, jinak večer neusne...a nemyslím si, že by mu z toho něco bylo...prostě vstane a jdem si hrát:D on by jinak spal taky fakt dlouho
@makovice88 tohle Ti nikdo neporadí, to musíš zkusit. Mám taky doma dva odjakživa nespavce(3 a 6 let). Ráno vstávají do školky a večer před desátou moc casto nevypnou, přitom před osmou je ulozim do postele a třeba čteme pohádku, ale stejně neusnou. Poobedove spaní se řídí školkou, takže to neovlivním. Dřív usínají opravdu jen tehdy, když nespí přes den.
@2hanah To jsme uz zkouseli. To ona zase nevydrzi. Tak kolem 17:00 to zabali a spi do 20:00 a pak jede velka party az do noci 🙈
@elencze Taky jsem spis sova, ale u toho ditete bych byla radsi, kdyby max ve 21:00 uz chrnela 😁
V kolik vstává ráno? Asi bych zkusila ráno vzbudit dřív, vzít dopoledne ven, zkusit nějak utahat, oběd 11:30/12h a zkusit spát v jednu, nebo půl druhá a postupně se dostat na 12:30-13:00 🙂 a do 18h bych nenechala spát asi, vždyť se takhle nedostanete ani ven odpoledne? 🤔 nechala bych tak 2h a vzala ještě ven, s tím ze to večerní spaní bych se taky snažila posouvat postupně třeba ve výsledku na 20h třeba 🙂