Ahojte maminky,
píšu si o radu, protože už jsme s manželem zoufalý z každodenního uspávacího procesu :( Máme 2 letého syna, kterého jsme jako malého strašili bubákem (pitomci!), když nám utíkal tam kam neměl nebo když neposlouchal. Před třemi měsíci jsme rozšříli náš byt o půdní vestavbu, kde máme pokojík a ložnici. Malýho jsme přesunuli do pokoje nahoru a od té doby máme z usínání horor. Každý den uspáváme 2 hodiny, v noci se naučil chodit k nám do postele. Pořád za námi chodí dolů s tím, že tam je bubák a že se tam bojí. Necháváme rozsvícenou lampičku, i chodbu.. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Pěkně jsme si to tím bubákem zavařili a teď trpíme. Děkuju za radu.
Dostali jsme sprej proti štrašidlům, tak ted musíme pořád stříkat, na to se vždycky těší. Dneska máme za sebou velký úspěch. Zůstala jsem vedle v ložnici než po obídku usnul, vždycky jsme uspávali mimo pokojík nebo jsme četli hodinu pohádku..hrál si tam, chodil se koukat jestli tam jsem..pak už jen volal z postýlky a kontroloval jestli tam pořád jsem a po hodince usnul. Mam z toho ohromnou radost, je to veliký pokrok, že usnul vůbec poprvé ve svém pokojíku sám. Tak jsem zvědavá na večer, jak to bude probíhat.
Jsme hloupý no..ani jeden z nás jsme kolem sebe děti nikdy neměli, takže se všechno učíme od začátku..netušili jsme, že když malýho párkrát zastrašíme bubákem, že to bude mít takové následky :(
@misullka bezva, to půjde, už má rozum, pochopí to. hlavně se k tomu nevracej, stalo se, tečka. stejně to nejde vrátit, tak spíš jak to řešit ted a v budoucnu, minulost nech být. poučení, no🙂. každý dělá chyby. důležitýje, že už to víš, už podobnou blbost neuděláš a dál to neřeš. tak držím place, nemusí to být hned, ze dne na den, ale postupně si zvykne a ujistí se, že bubáci nejsou, uvidíš.
@misullka no už to asi nevrátíš ☹ , ale jediné, čím mu pomůžeš, teď, je asi to, že s ním budete zůstávat, aby se ujistil, než usne, že tam žádný bubák není. mluv o tom s ním, prohlédněte před spaním skřín, pod postelí, řekni mu, že bubáci už nejsou, že je s nima amen, že od teď zmizeli ze světa..nevím. Ale když tam bude sám, neporadí si. není to napořád, jde jen o přechodnou dobu, než se ujistí, jak to je, a než uvěří, že bubáci nejsou. Nahoře ho můžeš nechávat jen postupně, na krátké chvíle, aby si zvyknul, pomalu, postupně.