Brzké vstávání a pak i únava přichází velmi rychle

bobik11
22. srp 2016

Malej 1,75 nikdy nebyl dobrý spáč. Momentálně ale už dlouhou dobu vstává o půl šesté i dříve a za nic na světě už ho neuspím. Normálně by mi to nevadilo, jsem zvyklá vstávat. Jenže on se tváří asi tak půl hodiny až hodinu vyspaně, a pak je zase unavenej a šíleně protivnej a den prostě nestojí za nic. Dávno už spí jen jednou denně a brzy dopoledne neusne. Nejdříve tak v 11, ale celé dopoledne je prostě na houby... Pak odpoledne je to pár hodin dobré a pak už je zase unavený a protivný. Přes den spí asi 2 hodiny. Večer chodí spát jak už sám řekne, nejčastěji mezi 19 až 20. Vleze si sám do postýlky, a to i přes den, když prostě chce spinkat. Máte nějaké tipy, jak ten spánek ráno protáhnout? Vím, že i ta půl hodina by mu pomohla. Díky. Jinak teda je úplně jedno, v kolik hodin jde večer spát, ráno vstává vždy stejně.

sandram
16. zář 2016

Přidávám se k dotazu... Dcera (27 m) vstává mezi 4.30 - 6.00 a vypadá to dost podobně. Je hrozně unavená. Když je nějakou neuvěřitelnou náhodou stane, že spí do 7.00, má porom krásný, pohodový den. Stejně tak odpoledne - usíná už kolem 10.30 - 11.00 a když vydrží spát alespoň 2,5 hodiny, má až do večera super odpoledne. Ale někdy dá jen třeba 50 minut a celé odpoledne je unavená.

zukru
28. zář 2016

Taky máme stejný problém,jen s tím,ze i pres den spí jen hodinu pokud vydrží zhruba do 11h. Takže taky nevyspany protivný. Předtím chodil spát kolem 20h, ale posunula jsem mu to na 19h a spí rano dele. Budi se kolem 5 rano,tak dam lahev mléka a usne. Jen teda tečka dvě rána po sobě neusnul,tak jsme opět na začátku.

sandram
28. zář 2016

Tak ja hlasim posun. Sice nevim, jak dlouho to vydrzi, ale vypada to nadejne. Kazde rano kolem te pate - seste se dcera budi a chce vstavat. Ja ji reknu, ze je noc a ze se spi a delam mrtvou 🙂 Ve chvili, kdy si lehne zpět, tak ji dam ruku a ona se snazi usnout. Takhle to delame porad dokola, dokud neusne. Treba hodinu a pul. A asi po tydnu ted prisel zlom. Spala dnes v kuse do 7.30! Snad ji to vydrzi i dal.

zukru
28. zář 2016

My dnes opet vstavali o pul 6,jelikoz mel na veceri testoviny a radnou porci, tak jsem nechtela davat mleko, aby ho nebolelo brisko. Jenze do 10ti spal neklidne, tak jsem mu ho dala. Proto mi zrejme vstaval tak brzo. V 11 jsem ho dala spat. Ale musela jsem dat zase lahev mleka. Kdybych dala polevku, tak by sd pretahl a spal by chvilku, takhle spal 2,5h. I kdyz ho vzbudilo bouchnuti dveri, ale jakmile jsem si k nemu lehla, tak nastesti usnul jeste na hodinu.