Brigáda při mateřské. Mám mít výčitky?

nnikola24
6. dub 2021

Dobry den ,

Zitra jdu poprve na brigadu na par hodin. Mam rocni holcicku a mam desne vycitky 🥺 ze ji necham u tchyne, vim ze se bude mit dobre.
ALE - mam strach ze na me zapomene nebo se na me bude zlobit ( ze tam nejsem) nebo ze me nebude mit rada kdyz takhle budu chodit pryc .

Jenze urcite to chapete ze penize na vic se hodi .. nebudu chodit kazdy den. Par dni jeden dva na par hodin

Co myslite ? Nemuze se stat ze by zapomnela ne ? Nebo ze by me prestala mit rada

Dekuju
PS: promin te ze mi chybi hacky carky ale na mobilu to mam vypnute ale nez bych to nacvakala pisu to hodinu

izzylka
6. dub 2021

To je vtip, že? 😂 Neboj, nepřestane tě mít ráda, ani nebude naštvaná 😂 je to jen na pár hodin, hádám, že až se za tebou zavřou dveře, dítě si ani nevzpomene 😂 a to neber nějak špatně...prostě to tak většina dětí má 😂

mourovatakocka
6. dub 2021

@nnikola24 Nezapomene, ani tě nepřestane mít ráda, vždycky budeš máma, bude to dobré, uvidíš ❤️

emamaira
6. dub 2021

Ne, nezapomene, neboj se. Taky jsem od roka chodila pravidelně jednou týdně do práce a v pohode🙂

nnikola24
autor
6. dub 2021

@mourovatakocka moc dekuji za povzbuzeni☺️

nnikola24
autor
6. dub 2021

@emamaira moc dekuji za povzbuzeni ☺️

anetka1701
6. dub 2021

Simte! Je super že můžeš pracovat... Já nastoupila hned po sestineseli do svoji firmy na brigádu a hned jak mi skončila mateřská, tak na smlouvu... od roka dcery jsem dělala 30 hodin týdně... myslím že to mezi námi vztah nijak nepoškodilo 🙂

codal
6. dub 2021

Na tatínka přece taky nezapomene, i když s ním není pořád. Babičky si taky pamatuje, proč by mělo zapomenout na maminku, která bude chvíli pryč? A to, že tě dítě přestane mít rádo,p je nesmysl. Je potřeba dítě na hlídání trénovat, aby to nebyl příliš velký šok, že maminka je z ničeho nic tal dlouho pryč, ale jinak v tom problém nevidím, naopak to bude pro prcka fajn změna.

drep
6. dub 2021

V roce dcery jsem chodila na dvě odpoledne týdně do práce a na dvě denní dvanáctky do měsíce, postupně jsem přidávala. Nemám pocit, že by de kvůli tomu na mě zlobila😉

janinasm
Autor odpověď smazal
Zobraz
pavlinar
7. dub 2021

Ja myslim, ze to mas uplne super. Zmenis prostredi, neco si vydelas, budes se na malou jeste vic tesit - a ona na tebe!! A ona bude zatim travit cas a budovat vztah se svoji babickou. Za me parada 👍

netopejr
7. dub 2021

Nezapomene na Tebe. Záleží, jak moc je zvyklá na tchyni. Samozřejmě to vydrzi, lec Tvůj instinkt je správný. Dite v tomto veku je jeste zvykle na tu jednu svoji hlavní rodicovskou osobu, kterou je zpravidla maminka. Srovnani s tatínkem neni obv.relevantni, dite travi prvni měsíce obv.predevsim s matkou a ona je pro ne vsim (pocit bezpeci, jidlo, teplo). S tatinkem jento jine, ta hlavní osoba je prostě jen jedna a je to ta, s kterou je dite nejvic (takze ma druhou stranu to neni vzdy matka). To je proste vyvojova psychoologie.
Pokud je to kratsibcas, ja tchyni je zvykle, zna prostredi nebo je to u vas doma a hlavne kdzlyz je zajímavý program (hodne venku, doma se dela neco zajimaveh9, tchyne naor.nevari, ale venuje se ji. Obv.je to take lepsi dopoledne, prip.pres den, nez vecer.
Ale take zalezi, kolik presne je ten rok. Jestli tesne po nebo rok a pul nebo vic. Ke dvema se to dost lame. Pak je takove uspořádání i fajn a osvěžující pro vsechny.
Spis bych si ted nepridavala pracovní hodiny, pokud Te k tomu nenuti existencni nutnost, ale držela to na minimu. Prace bude dost, deti jsou malinke jednou.

drep
7. dub 2021

@nnikola24 Poznámka netopejra o hodinách navíc je docela dobrá. Já jsem věděla od začátku, že budu pracující máma, ale zároveň jsem aktivity přidávala pomalu, když jsem si ověřila, že to aktuální nastavení zvládáme všichni -dcera, já i muž a i hlidací babičky a děda. Protože něco jinýho je pohlídat dítě, když se domluvíte jednou za čas, že jdeš k doktorovi, něco jinýho je pravidelně a pár (víc) hodin. Navíc práce mámy obvykle (neznám tvou situaci, tak se omlouvám, pokud jsem mimo nebo se tě třeba dotknu) znamená větší zapojení táty (až už v péči o dítě, ale i v péči o domácnost/vaření protože najednou vypadne třeba jeden dva dny, kdy tohle máma dělala). Takže já bych na tvém místě začala jedním dnem, až se to usadí, tak teprv přidávala.

luthienka
20. čer 2021

@nnikola24 Covid mě donutil jít od 3 měsíčního mimina na par hodin do práce. Miluje mě, je to moje Kocicka. A má moc rada tatínka (světě div se, tatínek najednou umí dite přebalit) i babičku. Je schopna byt par hodin i s nějakou “tetou”. Nikdy neplace, je vesela, komunikativní. Teď ji je 19 měsíců.