Boule na hlavě miminka. Nemáte podobnou zkušenost?

ellie12
5. čer 2020

Dobry vecer,

dcera (11m) spadla z gauce a jeli jsme k lekari. Ten rekl, ze je v poradku a ze pry to se stane jeste mockrat.. 5 dni na to se ale male udelala na jedne strane hlavicky boule - mekky otok. Jeli jsme na detskou chirurgii, kde ji udelali rentgen a zkontrolovali a pry je vse v poradku a otok by mel zmizet. Dneska ale prisla moje mamka a vyplasila me, ze to ma okolo toho otoku takove ohranicene jakoby kostnimi vyrustky nebo proste takovymi tvrdymi hrbolky. To jsem vedela, ale rikam si, ze kdyz nic neukazal rentgen a lekarka rekla, ze je to v poradku tak snad to tak je ne? Nesetkal jste se s tim nekdo? Ze je otok takhle ohraniceny tvrdymi hrbolky a az otok splaskne tak to zmizi?

Dekuju za odpovedi

klokanka31
5. čer 2020

@ellie12 Když jste byli u doktora i na rentgenu tak se určitě není čeho bát. Ono mámy kolikrát děsí a zbytečně. Mně máma taky pořád stresuje i když je malá v pořádku.

katkapavlik
6. čer 2020

Ahoj buď v klidu lékaři určite udělali vše co jen šlo a pokud řekli , že je vše v pořádku tak věř jim . Mámi umí pěkně vystrašit to znám 😁 asi nejdůležitější je o co se do hlavy uhodila o nějaký kus nábytku ,nebo o země.

ellie12
autor
7. čer 2020

@katkapavlik bylo to o zem. Máme vinil takze jako lino no. Snad mas pravdu a bude to dobry. Taky doktorum verim, ale kdyz nekdo prijde s pochybnostmi tak znejistim 🤷🏻‍♀️

ivis_b
7. čer 2020

@ellie12 bouli mel syn v tomhle veku asi milion, mel vecne fialovy celo. Dvakrat ten pad byl horsi a jeli jsme na rentgen - jednou z vetsi vysky a bylo to ok, jednou z vlastni vysky prepadl dozadu (chodil kolem nabytku a nevim proc se zvratil) a tak divne plakal a evidentne se motal, to nam bylo divny... rentgen potvrdil zlomeninu lebky. Pokud mate rentgen ok, tak to bude dobry. Pokud by se neco delo, poznas to, dite bude plactivy a bude se motat, nebo bude vlacny - syn tenkrat nemohl ani lezt, jedna ruka se mu jakoby podlamovala. Takze pokud je mala normalni, je to dobry, neboj.

kakba
7. čer 2020

A jsi si jista, ze to ma spojitost s padem? Nemel je tam uz driv a ty sis jen nevsimla? Hybou se ty hrbolky na pohmat?
@ellie12

ellie12
autor
9. čer 2020

@kakba Urcite to tam nebylo. To bych si vsimla kdyz myjeme hlavicku. Ale ty hrbolky se nehybou. Ja to teda nechci moc mordovat, ale jsou tam. Pripada mi, ze se to uz zmensuje, ale nevim. Kazdopadne dcera je uplne ok a normalni. Ani bych na ni a na jejim chovani nepoznala, ze se neco stalo. Tak snad to bude vse dobry 😊 A jista si nejsem jestli je to tim padem. Udelalo se to az 5 dni po no 🤷🏻‍♀️ Ale nevim od ceho jineho by to bylo. Jeste me napadlo po ockovani Bexsero, ale jinak vazne nevim ....

kolennijamka
16. dub 2021

@ellie12 ahoj, můžu vědět, zda dceři boule zmizela? Synovi se udělala po pádu na plovoučku (z polostoje) také boule v týle, spíše to vypadá jako důlek s vystouplým ohraničením, ale bez barvy, neměl ani modřinu. Neměl to tam dříve, tím jsem si jistá. Je to už měsíc a pořád ji tam má. V nemocnici jsme byli hned po pádu, rtg nic neukázal. Tak mě zajímá, jestli mu to někdy vůbec zmizí. Děkuji.

ellie12
autor
17. dub 2021

@kolennijamka Ahoj. Jojo jeli jsme taky na rtg, kde bylo vsechno v poradku a boule pak sama zacala mizet, ale trvalo to treba 3 tydny nez zmizela uplne. Navic ta nase byla spis jak veliky puchyr a ne dulek. Bylo to mekoucke, bezbarve a dcera o tom ani nevedela. Tak doufam, ze vam to take brzy zmizi 🙏