Na svojí dceru dávám maximální pozor a nenechávám bez dozoru. Ale teď začala lézt a stavět se na nožičky, a pořád padá. Většinu pádů stihnu zbrzdit, ale stane se že se prostě bouchne. A mě to hrozně trápí. Zrovna dneska se postavila v postýlce,tak jsem hned vstávala k ní, ale ona se stihla pustit a praštila se hlavou do tyček od postýlky. A já už začínám být uzlíček nervů, strašně se o ní bojím. Myslíte že je to normální nebo jsem neschopná máma? 😞
Oni tu hlavičku mají,, prizpusobenou" na pády. Dcery se kolikrát tak praštily že mě to až bolelo za ně a oni ani nepiply. Za chvíli se naučí padat a bouchani do hlavičky pomalu ustane🙂
I padat je třeba se naučit, neboj bude to ok.
Nechytat a pady nebrzdit, samozřejmě dat pozor aby si doopravdy neublizila, ale jinak se to musí naucit. I naučit padat ;)
Věřím že je to hrozný, kolikrát jsem měla strach ale prostě jsem si řekla, že ty pády k nim patří a pokud to opravdu nebylo nic vážného, což dosud nebylo(musím zaklepat) tak jsem to tak neřešila. . Dokud se dcera nenaučí chodit což bude každou chvíli tak ji hlavně hlídám aby mi třeba nespadla z gauče, z postele to by bylo horší, to už bych s ní asi jela, pro jistotu, ale když se bouchne v postýlce tak ji zkontrolujte jak to vypadá ale určitě to bude v pořádku a za chvíli se tam prasti znovu😀
Tohle období je strašný, ale děti jsou fakt gumový a když to není z velké výšky, většinou je to v pohodě. Ale je to o nervy, na to fakt nerada vzpomínám.
Po pádu na hlavu hlavně hlídat, jestli nezvrací, reaguje, neusíná atd.
Moje taky padaly furt a hlavně na hlavu.. Dokonce to byly i větší rány, kdy třeba mi starší uklouzla v bazénu na dlaždicích a taky naštěstí dobrý. Nesmíš se tak bát, jinak se zblazníš
Ahoj, sice ještě nemám zkušenost, ale četla jsem, že se děti mají nechat padat (samozřejmě ne z výšky, ale běžné pády při pokusech o stavění se). Že pokud vědí, že je za nima někdo, kdo je pořád bude chytat, tak se to budou mnohem dýl a pomaleji učit, což není žádoucí. Takže pokud jí nic není, byla bych v klidu 🙂.
Děkuju holky, snad to vždycky bude dobrý...
Pády, bouchnutí se do hlavy, sednuti si na hračku ...syn umí,pamatuje si,že se musí pod stůl prikrcit a jednou byl tak rozjetý, že běžel a najednou ležel na znak ...boule byla,ale během chvilky zas běhal a smál se. Říká se,že pád ze stejné výšky, jako je dítě samo, není rizikový. Samozřejmě že nás maminky vždycky vyvede z míry, ale k dětství to patří. Zrovna o tom píšu a naše opicka si ze svého gauče udělala prolezacku, samozřejmě buch, fnuk a leze vesele dál. Jo a až bude ta vaše větší a bude chtít dělat "berany duc " tak bacha,ony ty děti mají tu hlavu jak z kamene. Syn mi před měsícem dal ránu, že jsem měla hvězdičky před očima a on vytlemeny jak leco 😁
Víš kdy si moje děti vždycky ublížily při pádu nejvíc? Když jsem se je snažila chytat. Jsem je při té snaze třeba ještě drcla, a podobně... 🤦
Chápu jak je to těžký taky jsem vždycky trnula hrůzou ale i padat se musí naučit a čím víc jsem se snažila abych ten pád zbrzdila bylo to možná horší jen prostě hlídat aby si nějak hodně neublížili a bude zase lépe
Moje mladsi dite melo od doby co stalo tolik bouracek padu a vseho ze si kolikrat rikam ze tu hlavu ma temer ve 3 letech jeste celou 🙈
A jestli mas aktivnejsi ditko, jako ja ze ted vyleze na kuchynskou linku a vlastne se da rict ze vsude. Tak ti muzu jen rict, a bude hur 🙂
@amazonkajanik No mě malá už dala ránu hlavou několikrát, a nevím koho to bolelo víc. Nejhorší to je do brady 😒
@baraskaska Nestraš 😳
No alespon u nas to tak teda je 🤣
@baraskaska Zlaté časy když nám ti mrňouskové spinkali v zabalovačce v postýlce, a kam jsme je daly, tam jsme je i našly co? 🤔
Jooo, to clovek mel jen par starosti. Ted aby co krok to nastrazene oko. A to ji mam triletou a je to horsi a horsi 🙈
@baraskaska Mojí je 10 měsíců, nechci to vidět třeba za půl roku...
Malej hodně padal kolem 7 měsícu, protože si začal stoupat, ale neuměl sedět, tak vždy stoupnul u skříňky a hodil prostě záda a rovnou hlavou o zem. To bylo fakt blbý období, ale nikdy se mu nic nestalo.
Je to normalni. Brzy se nauci padat